• 30 Απριλίου, 2020

Πρωταθλήτρια Α’ ΕΠΣΘ η Δήμητρα Ευξεινούπολης!

Πρωταθλήτρια Α’ ΕΠΣΘ η Δήμητρα Ευξεινούπολης!

Ιστορική ημέρα η 29η Απριλίου 2020 για τη Δήμητρα Ευξεινούπολης! Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως διακόπτονται η Γ’ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα και επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως είχαν πριν τη διακοπή.

Μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Αυτό σημαίνει ότι η Δήμητρα Ευξεινούπολης που ήταν στην 1η θέση της Α’ Τοπικής πριν τη διακοπή, αναδεικνύεται πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της και του χρόνου έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Aπομένει βεβαίως η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΣΘ.
Διεξήχθησαν 20 αγωνιστικές μέχρι τη διακοπή και η Δήμητρα ήταν πρώτη με 48 βαθμούς, έναντι 46 του Ρήγα Φεραίου και 44 των Σαρακηνού, Αίαντα. Ο απολογισμός για τους “πράσινους” της Ευξεινούπολης: 15 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες με γκολ 62-15, δηλαδή με τις περισσότερες νίκες, τις λιγότερες ήττες και μακράν την πιο παραγωγική επίθεση στην κατηγορία. Έδινε την εικόνα της κορυφαίας ομάδας στην Α’ Τοπική κι αυτό επισήμανε ο προπονητής της, Μιχάλης Ανδρωνάς μιλώντας στο “Λαό”.
“Θέλαμε να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα, είχε προετοιμάσει τη φετινή σεζόν να τελειώσει τον Ιούνιο με τα πλέι οφ, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα γινόταν με την πανδημία. Θεωρώ ότι η ΕΠΟ πήρε τη σωστή απόφαση να μην συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα. Η ομάδα μας δίκαια πιστεύω πως αναδεικνύεται πρωταθλήτρια. Ήταν η καλύτερη στην κατηγορία κι αυτό φανερώνουν οι αριθμοί. Μέσα στο 2020 είχαμε μόνο νίκες, δεν ηττηθήκαμε σε κανένα ντέρμπι, σημειώσαμε τις πιο πολλές νίκες και την καλύτερη επίθεση. Η επιτυχία αυτή ανήκει σε όλους και είναι προϊόν δουλειάς όχι μόνο της φετινής περιόδου, αλλά των τελευταίων τριών ετών. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση, τους χορηγούς του συλλόγου, κυρίως τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους που μάς στήριξαν, σε όλους όσοι βρέθηκαν δίπλα μας” ήταν η δήλωση του 38χρονου τεχνικού που έγραψε ιστορία με την ομάδα της Ευξεινούπολης.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20.
Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.


Σχετικά Άρθρα

Γκολ με κόρνερ ο Νάστας, “καθάρισε” μετά ο Βλάχος στο 3-0 του Πυράσου επί του Αίαντα

Γκολ με κόρνερ ο Νάστας, “καθάρισε” μετά ο Βλάχος στο 3-0 του Πυράσου επί του Αίαντα

Ο Πύρασος ήθελε πολύ τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Αίαντα μετά την ατυχή πρεμιέρα…
Νίκη ανόδου για Δήμητρα σε επεισοδιακό ντέρμπι – Φωτορεπορτάζ από το γήπεδο Ευξεινούπολης

Νίκη ανόδου για Δήμητρα σε επεισοδιακό ντέρμπι – Φωτορεπορτάζ από το γήπεδο Ευξεινούπολης

Επεισοδιακό φινάλε είχε το ματς μεταξύ Δήμητρας κι ΑΕ 2002 στην Ευξεινούπολη καθώς ενώ οι γηπεδούχοι…