• 8 Απριλίου, 2020

Για την Υγεία και την ευεξία… – Γράφει η Ελένη Καραγιάννη

Για την Υγεία και την ευεξία… – Γράφει η Ελένη Καραγιάννη

Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ…. Συμβουλές της Βαλεντίνας Κόρδη

Δεν μας ζητήθηκε να σταματήσουμε να ζούμε, μας ζητήθηκε να ζήσουμε διαφορετικά, και θα ζήσουμε! Σε κανέναν μας δεν αρέσει, όλοι είμαστε σκεπτικοί, λίγο μελαγχολικοί και ίσως αρκετά τρομαγμένοι με τη νέα πραγματικότητα η οποία ορίζει να μείνουμε σπίτι. Και μην ρωτάς… πόσο ;;; Όσο χρειαστεί ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς!

Είμαστε στην αρχή ενός δύσκολου μήνα, ίσως του πιο δύσκολου, μία νέα, προσωρινή ρουτίνα θα μας βοηθήσει να μείνουμε παραγωγικοί, ήρεμοι και κυρίως υγιείς, ώστε όταν περάσει όλο αυτό να επανέλθουμε σίγα-σιγά στην κανονική ζωή μας.

Η Βαλεντίνα Κόρδη – Mindset & High-Performance Coach μας εξηγεί πόσο σημαντικό είναι να οργανώσουμε και να διατηρήσουμε ένα καθημερινό πρόγραμμα, μια γεμάτη ημέρα που περνάει παραγωγικά και ευχάριστα (από το χέρι μας ), να επαναπροσδιορίσουμε τη δημιουργικότητα μέσα μας με βάση τις απαντήσεις που θα πάρουμε από τα ερωτήματα που θα θέσουμε στον ίδιο μας τον εαυτό, και να βρούμε όλους τους πιθανούς τρόπους να τη συνεχίσουμε από το σπίτι μας!

Σε περιόδους αβεβαιότητας και ανασφάλειας για το αύριο σαν αυτή που διανύουμε, είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε αυτά που περνούν από το χέρι μας να ελέγξουμε, προκειμένου να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και την αισιοδοξία μας και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με νοητική διαύγεια.

Ένα από αυτά είναι η οργάνωση του καθημερινού μας προγράμματος, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της απότομης αλλαγής λόγω κορωνοϊού και του εγκλεισμού μας στο σπίτι και οι θέσπιση βραχυπρόθεσμων στόχων σε βάθος εβδομάδας, προκειμένου να παραμένουμε παραγωγικοί και να παίρνουμε την ευχαρίστηση της επίτευξης αυτών, συναίσθημα πολύ σημαντικό αυτή την περίοδο για να αισθανόμαστε πως υπάρχει πρόοδος στα όνειρά μας και ακόμη έχουμε την δυνατότητα να πετυχαίνουμε κάποια πράγματα.

Οι ερωτήσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή την διαδικασία είναι οι εξής:

– Τι περνάει από το χέρι μου να ελέγξω στην καθημερινότητά μου αυτή την περίοδο;

– Τι στόχο μπορώ να βάλω για να πετύχω πάνω σε αυτό;

– Ποιες ενέργειες μπορώ να κάνω αυτή την εβδομάδα για να τον πετύχω;

Η κρίση που περνάμε σίγουρα είναι πρωτόγνωρη. Δεν πρέπει όμως να μας νικήσει παγιδεύοντάς μας στην απραξία και την απαισιοδοξία. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να δρούμε για μια καλύτερη ζωή!


Σχετικά Άρθρα

Φως στο σκοτάδι

Φως στο σκοτάδι

Το μήνυμα ελπίδας που έδωσε ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού Εν μέσω καραντίνας και ενώ όλοι…
Έξαρση του κορωνοϊού στον Αλμυρό – Σε καραντίνα οικογένειες στην Ανάβρα

Έξαρση του κορωνοϊού στον Αλμυρό – Σε καραντίνα οικογένειες στην Ανάβρα

έκδοση 20-3-2021 Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα των τεστ για covid-19 που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα στο…