• 14 Ιανουαρίου, 2020

Θετική ανταπόκριση στις δράσεις της Κίνησης Νέων Σούρπης

Θετική ανταπόκριση στις δράσεις της Κίνησης Νέων Σούρπης

Πέντε χρόνια έκλεισε η Κίνηση Νέων Σούρπης, αφού δημιουργήθηκε το 2014. Με στόχο να αναβιώσει παλιά έθιμα της Σούρπης, να προάγει τον πολιτισμό, να αναδείξει την ιστορία του τόπου, έχει παρουσιάζει πλούσια δραστηριότητα. Στο «Λαό» κάνουμε μία ανασκόπηση των διάφορων εκδηλώσεων που διοργάνωσαν ή συμμετείχαν τα μέλη της Κίνησης μέσα στο έτος που μας πέρασε, το 2019.

Το Σάββατο πριν την Καθαρά Δευτέρα, η Κίνηση Νέων Σούρπης διοργάνωσε την εκδήλωση του ανάμματος φωτιάς στην πλατεία του χωριού με χορούς και βεγγαλικά, ενώ συμμετείχε στη νυχτερινή παρέλαση καρναβαλιστών με πέντε άρματα. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σούρπης, πήρε μέρος στα Κούλουμα όπου μοιράστηκαν στους κατοίκους σαρακοστιανά εδέσματα, ενώ για πέμπτη στη σειρά χρονιά, προχώρησε σε καθαρισμό της παραλίας στις Νηές συμμετέχοντας στην εθελοντική καμπάνια «Let’s do it» που έγινε την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.
Σημαντική δράση ήταν επίσης αυτή που έγινε στις 20 Απριλίου κι αφορούσε τον «ιστορικό περίπατο στην παλιά αγορά της Σούρπης». Κατά τη διάρκειά της έγινε ξενάγηση στο χωριό και παρουσίαση των διαφόρων οικιών και καταστημάτων όπως ήταν στο παρελθόν. Οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω στο χρόνο και να θυμηθούν ιστορικά κτίρια, καταστήματα και επαγγελματίες που πρόσφεραν στον τόπο τους.
Ο Σεπτέμβριος μπήκε με μία ξεχωριστή βραδιά αφού ύστερα από τέσσερις δεκαετίες, άνοιξε ξανά η αίθουσα του «Σινέ Αχίλλειον» (που σταμάτησε να λειτουργεί το 1976) και διοργανώθηκε μουσική βραδιά αφιερωμένη στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου.

Τέλος, η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην πλατεία με δώρα για τα παιδιά, ξωτικά, παιχνίδια, γλυκά ήταν η πιο πρόσφατη εκδήλωση της Κίνησης Νέων Σούρπης. Να σημειωθεί πάντως πως σε ορισμένες από τις προαναφερθείσες δράσεις, συμμετείχαν κι άλλοι σύλλογοι της περιοχής.
Μεγάλο «στοίχημα» για τα μέλη της Κίνησης είναι η ανακαίνιση της αίθουσας που τους έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο τη Σούρπη και η μετατροπή της σε πολυχώρο συναντήσεων κι εκδηλώσεων. Όπως μας επισήμανε η πρόεδρος της Κίνησης Νέων Σούρπης, Ευγενία Χριστέλου «η Κίνηση έχει σχεδόν εκατό μέλη, ωστόσο δεν είναι όλα ενεργά. Θέλουμε να μας αγκαλιάσουν περισσότεροι από τη Σούρπη και τις γύρω περιοχές γιατί χρειαζόμαστε νέα άτομα για τις διάφορες δράσεις που διοργανώνουμε. Κάποιες αποτελούν θεσμό πλέον για το χωριό μας και οι κάτοικοι τις περιμένουν κάθε χρόνο. Στόχος μας είναι μέσα από τις εκδηλώσεις, να τιμήσουμε την ιστορία του τόπου και παράλληλα να ενεργοποιήσουμε τους κατοίκους για αλληλεγγύη, διασκέδαση, κοινωνικότητα, εξωστρέφεια».
Να αναφέρουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Κίνησης Νέων Σούρπης αποτελούν η Ευγενία Χριστέλου ως πρόεδρος, ο Δημήτρης Πουρναράς (αντιπρόεδρος), η Λένα Σώμου (ταμίας), η Ειρήνη Γιαννακέ (γραμματέας) και οι Γιώργος Χριστέλος, Λένα Τάμπα (μέλη).

 


Σχετικά Άρθρα

Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Γράφει ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ -με την συνεργασία του ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΛΑΤΣΗ Όλα άρχισαν το 1980 όταν ο…
Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…