• 20 Φεβρουαρίου, 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 15/02/2014

Άρχισαν τα όργανα στην τοπική πολιτική σκηνή, με το θερμόμετρο –αν και χειμώνας- να πιάνει υψηλές θερμοκρασίες. Η δεύτερη εκδήλωση της Ενωτικής Δημοτικής Πρωτοβουλίας γίνεται την Κυριακή το απόγευμα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η πρώτη –πιθανότατα κεκλεισμένων των θυρών- για την παράταξη της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας», του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου. Ο Σάββας Τσόγκας έκανε τη δεύτερη συγκέντρωση την περασμένη εβδομάδα, ενώ ακόμα αναμένουμε κινήσεις από ονόματα που ακούγονται να είναι υποψήφιοι, αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση.

 

Από την άλλη, μαθαίνω ότι κάποιος εκ των υποψηφίων των επερχόμενων εκλογών ρίχνει «δίχτυα» ακόμα και σε υποψήφιους αντίπαλου συνδυασμού, κι από ό,τι μαθαίνω δεν έχει καταφέρει –προς το παρόν- να αποσπάσει κάποιον. Πάντως, μεγάλο ζητούμενο φαίνεται πως είναι η δεξαμενή των πάλαι ποτέ δεξιών ψήφων, που στο κάτω – κάτω είναι και η πολυπληθέστερη, κυρίως στην περιφέρεια του Δήμου.

Μάλιστα, απ’ όσα μαθαίνω έχουν αρχίσει οι …προσκλήσεις από την Περιφέρεια για κάποια στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αλλά ακόμα έχουν επιλέξει να περιμένουν, αν θα δώσουν απάντηση θετική ή αρνητική, αφού το σχετικό …φλερτ είναι πρώιμο.

 

Δύο ήταν οι κυριότερες προτάσεις που κατέθεσε προς την Υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, αντιπροσωπεία των καταστηματαρχών εστίασης Αλμυρού, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κώστα Μπουρλή.

Ο Κόκας πρότεινε δύο λύσεις στην Υφυπουργό. Η πρώτη δεν έγινε αποδεκτή μιας και προέβλεπε τη σήμανση των καταστημάτων αν είναι για καπνίζοντες ή μη, ενώ η δεύτερη εναλλακτική που -κατά πως φαίνεται- βρήκε τα ευήκοα ώτα της Υφυπουργού είναι να μην πληρώνουν τα πρόστιμα οι καταστηματάρχες, αλλά μόνο οι πελάτες που θα καπνίζουν, σε πιθανό έλεγχο.

Η κ. Μακρή δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τη δεύτερη πρόταση στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και θα τους ενημερώσει σύντομα. (σ.σ. Και δεν μου λες, Κόκα, αν καπνίζει ο ίδιος ο καταστηματάρχης, ποιος πληρώνει το πρόστιμο;)

 

Ανέκδοτο έχει καταντήσει η ενισχυτική διδασκαλία στα δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια. Όπως είναι γνωστό, οι Διευθυντές των Σχολείων του Αλμυρού έχουν αποστείλει όλα τα σχετικά έγγραφα που ζητούσε το Υπουργείο Παιδείας, αλλά ακόμα …περιμένουν. Τα χρήματα του προγράμματος της ενισχυτικής διδασκαλίας προέρχονται από το ΕΣΠΑ και σχετικά κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέτοια οργάνωση θα τη ζήλευαν και οι Αμερικάνοι…

 

Σε μία άκρως πρωτοποριακή μέθοδο αποφυγής μέτρησης των υδρομέτρων της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. από τους υπαλλήλους της επιχείρησης έχουν προχωρήσει κάποιοι κάτοικοι. Όπως ενημέρωσε ο Βασίλης Μαμούρας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «κάποιοι βάζουν τα τρακτέρ πάνω στα πεζοδρόμια και από κάτω ακριβώς βρίσκονται τα υδρόμετρα». Προβλέπω ότι σύντομα κάποιοι θα δέσουν τα μπουλντόγκ από τα κάγκελα του σπιτιού, τα οποία θα ξαπλώνουν πάνω στα υδρόμετρα. «Άμα θέλεις, ελεγκτή, ξαναδές τον μετρητή»!

 

Εν τω μεταξύ σε μία ακόμα καταγγελία προχώρησε ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Χρήστος Βούλγαρης, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. «Ιδιοκτήτες πλοιαρίων κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα από τις κολώνες δημοτικού φωτισμού στην Αμαλιάπολη», είπε ο κ. Βούλγαρης και συμπλήρωσε ότι το κάνουν ρίχνοντας καλώδιο σε ανοιγμένο πορτάκι της κολώνας.

 

Δύο σπασμένα τζάμια υπάρχουν στις τουαλέτες του πρώτου ορόφου του Λυκείου Αλμυρού και όπως μας ενημέρωσε σχετικά άνθρωπος που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις στο Σχολείο «δεν τα έχουν σπάσει μαθητές ή εξωσχολικοί». Ποιος το έσπασε το τζάμι άραγε; Και για ποιο λόγο;

Πάντως οι μαθητές που τελικά δεν προχώρησαν σε κατάληψη, σημείωναν ότι προχώρησαν στην κίνηση αυτή, αφού η Δημοτική Αρχή αθέτησε την υπόσχεσή της για καλυτέρευση των συνθηκών που επικρατούν στο Σχολείο, την οποία τους είχε δώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος κατά την περυσινή κατάληψη.

 

Τί κι αν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζήτησε από τους γονείς να συγκεντρωθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο για να συζητηθούν θέματα που αφορούν το Σχολείο με αφορμή την παραλαβή βαθμολογιών των παιδιών στο Λύκειο Αλμυρού; Κανείς δεν προσήλθε. Τί κι αν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζήτησε έκτακτη εισφορά της τάξης των πέντε ευρώ από κάθε γονέα; Το ποσό που συγκεντρώθηκε δεν ξεπερνούσε τα 200 ευρώ.

Κατά τα άλλα οι μαθητές του Σχολείου, όταν πρόκειται να γράψουν πρόχειρο διαγώνισμα, οι καθηγητές πληρώνουν από την τσέπη τους για τις κόλλες αναφοράς, αφού τα οικονομικά των Σχολείων, δεν βγαίνουν.

Κατά τα άλλα, όλα βαίνουν …καλώς στο χώρο της Παιδείας. Αυτά τα αιτήματα γιατί δεν μπήκαν στη λίστα της κατάληψης;

 

Ένα εκπληκτικό ποίημα (αναλογικά με την ηλικία του) που πραγματικά αξίζει να δημοσιεύσουμε, έγραψε ο μαθητής της Γ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού Ηλίας Γιαννακόπουλος, στη σχολική εφημερίδα που εκδίδουν με τίτλο «Σχολικά Νέα». Το ποίημα έχει τίτλο «Το τραγούδι του κλόουν» και σας το παραθέτουμε να το απολαύσετε:

 

Το τραγούδι του κλόουν

Δεν έχεις πού να κοιμηθείς

δανείσου το παπούτσι μου

δεν έχεις που να ζεσταθείς

δανείσου την καρδιά μου

δεν έχεις που να πιεις νερό

ξεδίψασε στο δάκρυ μου

δεν έχεις που να ονειρευτείς

δανείσου τα όνειρά μου.

Κρύβω βαθιά στις τσέπες μου

δυο ψίχουλα ψωμί,

κρύβω τον ήλιο, τα πουλιά

κι ένα γιασεμί

κι όλα θα γίνουν αύριο

καρβέλια, χρώματα

για να χορτάσουν των παιδιών

μάτια και στόματα.

Γιαννακόπουλος Ηλίας, Γ’ Τάξη


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …