• 10 Δεκεμβρίου, 2019

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ημέρα ατόμων με αναπηρίες

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ημέρα ατόμων με αναπηρίες

Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Ειδικό Σχολείο Αλμυρού, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου και Φίλων ΑμεΑ Αλμυρού «Στοργή» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «Αγωγή»

Εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία που είναι η 3η Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού. Διοργανωτές ήταν το Ειδικό Σχολείο Αλμυρού, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου και Φίλων ατόμων με αναπηρίες Αλμυρού «Στοργή» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «Αγωγή». 

 

Παραβρέθηκαν εκπαιδευτικοί, πλήθος προσκεκλημένων, γονείς  και φίλοι των παιδιών με ειδικές ικανότητες. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κος Ζιγγιρίδης Ευθύμιος, πρόεδρος του κέντρου πρόληψης «Πρόταση Ζωής», εκπρόσωπος της 111ης Πτέρυγας Μάχης, ο  κος Δ. Κουρκούμπας, πρόεδρος και τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού Αλμυρού, ο κος  Π. Μπούντης, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Αλμυρού, ο κος  Αντ. Τσερκεζίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικής  Ρωμυλίας, ο κος Κ. Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών.

Ο τ. Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού κ. Μυλωνάς Γεώργιος καλωσόρισε φίλους και προσκεκλημένους, κάνοντας αναφορά στα μηνύματα που απορρέουν από την ημέρα που είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρίες και που απαρτίζουν ένα  ποσοστό 8-10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας, για την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων και της κοινής γνώμης απέναντι στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα.

Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού κα Κοσκινά Ελένη με γλαφυρό τρόπο μίλησε γενικά για την ειδική αγωγή και την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ικανότητες τονίζοντας ότι «άτομα με ειδικές ανάγκες υπάρχουν όταν η κοινωνία δεν έχει την ευαισθησία να δεχτεί τις ιδιαιτερότητες κάποιων μελών της».

Στη συνέχεια οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού με μουσικοκινητικό θεατρικό δρώμενο και με κατάλληλο σκηνικό με θέμα «Ο κήπος της διαφορετικότητας» προσπάθησαν με τρόπο απλό και φυσικό να δείξουν τη διαφορετικότητα.

Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους μαθητές του ΚΔΑΠ –ΜΕΑ «Αγωγή» με τη συνοδεία μουσικού οργάνου και τη βοήθεια των δασκάλων τους. Κατόπιν οι γονείς των μαθητών βράβευσαν τους παλαιούς εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού, πρώην Διευθυντές, Σ. Ευαγγέλου  και Γ. Μυλωνά με τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ικανότητες και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Χαιρετισμό για την εθνική και παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ απηύθυναν ο κος Ευθύμης Ζιγγιρίδης, πρόεδρος της «Πρότασης Ζωής» και ο κος Ιωάννης Δεληζήσης, υπεύθυνος του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης «Αγωγή».

Η κα Νίκη Τσάκαλου, πρόεδρος του συλλόγου «Στοργή» ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και τη στήριξή τους απευθύνοντας έκκληση προς τους συμπολίτες μας να αφήνουν ελεύθερες τις  εισόδους πρόσβασης των αναπηρικών αμαξιδίων από τα παράνομα σταθμευμένα παντός τύπου τροχοφόρα καθώς και τις θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ.

Η εκδήλωσή τελείωσε με χριστουγεννιάτικο παζάρι με καλλιτεχνικές δημιουργίες  όπως κάρτες, ημερολόγια, γούρια, συνθέσεις, πεπαλαιωμένες βυζαντινές εικόνες και διάφορα άλλα χειροτεχνήματα των μαθητών και προσφορά γλυκών στους καλεσμένους.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…