• 9 Δεκεμβρίου, 2019

Ομόφωνα ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Ομόφωνα ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Μετά την εκτενή συζήτηση για προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου που πραγματοποιήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, ακολούθησε η δεύτερη για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του 2020, παρουσία Δημάρχου, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου.

Η Δημοτική Αρχή, δια στόματος της Αντιδημάρχου Οικονομικών κας Αρετή Μπέη, είχε ήδη εξηγήσει ότι τα συνεχιζόμενα έργα έχουν δεσμεύσει τους οικονομικούς πόρους, ότι η ΣΑΤΑ για το 2020 δεν έχει οριστεί ακόμη, οπότε και το τεχνικό πρόγραμμα θα καταρτιστεί περίπου την Άνοιξη του 2020.

Στα πλαίσια της εξοικονόμησης που έγινε από τη Δημοτική Αρχή, τα λιγοστά κονδύλια που έχει στη διάθεσή της, τα επενδύει σε προγραμματισμό για τα υποχρεωτικά έργα πυροπροστασίας ύψους 63.000 ευρώ (από τη ΣΑΤΑ για πυροπροστασία), επισκευή σχολικών κτιρίων (ΣΑΤΑ Σχολείων 2020) και τα «ελεύθερα» διαθέσιμα τα επενδύει στην ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, με 150.000 ευρώ επενδύει ο Δήμος σε προμήθεια απορριμματοφόρου, με 78.700 σε προμήθεια κάδων αποκομιδής, με 75.000 σε προμήθεια καλαθοφόρου οχήματος και με 125.000 σε προμήθεια πολυμηχάνημα γεωργικού ελκυστήρα (αξιοποιήσιμο για τη διάνοιξη οδών, από κλαδιά, χόρτα, αλλά και χιόνι).

Με τις ενστάσεις του Χρήστου Καραζούπη της εν δράσει, ότι η Δημοτική Αρχή είχε περιθώρια να σκύψει πάνω από τις προτάσεις των Δημοτών, το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Τα μέλη της Επιτροπής διαβούλευσης, συζήτησαν με τον Δήμαρχο για θέματα των Συλλόγων τους, βάσει προηγούμενων προτάσεών τους και έλαβαν απαντήσεις, σχετικά με την ωριμότητα αξιοποίησής τους.

Σχετικά με αιτήματα προς συζήτηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δημήτρης Τσούτσας, ζήτησε την κατανόηση των μελών, ώστε να ολοκληρωθεί και ο Προϋπολογισμός, ώστε η Δημοτική Αρχή, σε στέρεες βάσεις, να συνεχίσει το διάλογο με τα μέλη και σε άλλα θέματα.