• 18 Νοεμβρίου, 2019

«Βόλιος ο Εμβόλιος» από τον Δρα Σπ. Μαζάνη

«Βόλιος ο Εμβόλιος» από τον Δρα Σπ. Μαζάνη

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, οι μαθητές των 1ου, 3ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Αλμυρού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του γνωστού και αγαπημένου παιδιάτρου Δρα. Σπύρου Μαζάνη και της δημοσιογράφου υγείας Φλώρας Κασσαβέτη, με τίτλο «Βόλιος ο Εμβόλιος» από τις Εκδόσεις Σοκόλη η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των διευθυντών των προαναφερόμενων δημοτικών σχολείων  σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο  «Βούλγαρη».

Ο «Βόλιος Εμβόλιος» είναι το πρώτο παραμύθι το οποίο μιλά για τη σημαντικότητα των εμβολίων προσπαθώντας παράλληλα να καταπολεμήσει τις φοβίες των παιδιών αλλά και να καλλιεργήσει τόσο σε αυτά όσο και στους γονείς τη νοοτροπία ότι η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός τους σε θέματα υγείας. Το παραμύθι είναι γραμμένο με φαντασία, σε απλό λόγο, φιλικό για τα παιδιά, ενώ κλείνει με ένα πλούσιο παράρτημα με δραστηριότητες για τα παιδιά,

Η ιστορία του «Βόλιου Εμβόλιου», αυτού του μικροσκοπικού πλάσματος που κατοικεί σ’ ένα μικρό σωλήνα γεμάτο κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο ή ροζ υγρό έρχεται ίσως την πιο κατάλληλη στιγμή. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς πως σήμερα υπάρχουν 350.000 ανεμβολίαστα παιδιά για ιλαρά στην Ελλάδα, και, σύμφωνα με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, το αντιεμβολιαστικό κίνημα που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια θα αποτελέσει την αιτία για την επανεμφάνιση παλιών λοιμώξεων, λόγω άρνησης των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Ο γνωστός παιδίατρος δήλωσε ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μικρών μας μαθητών, στους οποίους έλυσε πολλές απορίες με την βοήθεια της εικονογράφου Μαρίας Κουτρούμπα, συνεχάρη τους Διευθυντές και τους δάσκαλους των τριών Δημοτικών Σχολείων για την πρωτοβουλία τους κι ευχαρίστησε το βιβλιοπωλείο «Βούλγαρη» για τη συνεργασία του.