• 15 Ιουλίου, 2019

Εθνικές εκλογές και… Ιησούς Χριστός Νικά – Σύμβολα και μηνύματα στον «Κούλη» εντός φακέλων

Εθνικές εκλογές και… Ιησούς Χριστός Νικά – Σύμβολα και μηνύματα στον «Κούλη» εντός φακέλων

Τα περίεργα που αντιμετώπισαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στον Δήμο Αλμυρού

Χωρίς εντάσεις και προβλήματα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού, την 7η Ιουλίου. Σ΄ αυτό συνετέλεσε η μια κάλπη έναντι των τεσσάρων που δυσκόλεψαν το έργο των εφορευτικών στις εκλογές του Μαΐου.

Φυσικά, για μια ακόμη φορά, η μικρή προσέλευση των μελών της εφορευτικής επιτροπής δυσκόλεψε δικαστικούς αντιπροσώπους και γραμματείς.

Παρ’ όλα αυτά το φαινόμενο των έτοιμων ψηφοδελτίων παρατηρήθηκε ξανά, κυρίως σε ηλικιωμένους και ηλικιωμένες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε μέλη εφορευτικής επιτροπής το εξής σκηνικό:

Ένας ηλικιωμένος κύριος, περίμενε υπομονετικά έξω από το εκλογικό τμήμα που επρόκειτο να ψηφίσει, έχοντας έτοιμο (σταυρωμένο) το ψηφοδέλτιο της προτίμησής του. Κατά τη διάρκεια της αναμονής εμφανίστηκε συγγενικό του πρόσωπο, που του έδωσε άλλο ψηφοδέλτιο για να ρίξει στην κάλπη. Ο ηλικιωμένος, πήρε και το δεύτερο φάκελο, πριν όμως προλάβει να ψηφίσει εμφανίστηκε η κόρη του, στην οποία ανέφερε πως πλέον έχει δυο ψηφοδέλτια. Εκείνη ζήτησε να τα δει, έσκισε το ένα από τα δύο και τσατισμένη πήγε να βρει τον συγγενή που έδωσε το δεύτερο ψηφοδέλτιο στον πατέρα της.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρκετούς φακέλους, δεν υπήρχε ένα ψηφοδέλτιο, αλλά δύο. Φαίνεται πως κάποιοι μπερδεύτηκαν και δεν έριξαν μόνο το ψηφοδέλτιο με τη μονοσταυρία, αλλά και ένα δεύτερο, με δυο σταυρούς.

Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες ορισμένων συμπολιτών μας είχαν ξανά την τιμητική τους. Εντός φακέλου, βρέθηκε λευκή κόλλα Α4, στην οποία είχαν σχεδιάσει ένα σταυρό και στις τέσσερις πλευρές έγραψαν το Ιησούς Χριστός Νικά.

Εντύπωση προκάλεσε μια μικρή επιστολή διαμαρτυρίας εντός φακέλου και αντί ψηφοδελτίου: «Θέλω πίσω την Ελλάδα μου και όσα ξεπουλήσατε.  Να γυρίσουν οι νέοι που έφυγαν. Υγεία και Παιδεία. Γιατί να ψηφίσω; Ποιο κόμμα μας μίλησε για τον ορυκτό πλούτο; Για τα κόκκινα δάνεια; Προς όλους τους υποψηφίους».

Σε ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ψηφοφόρος έγραψε: «Κούλη, αναβάλω το ραντεβού μας για τις 15 Αυγούστου. Μέχρι τότε ελπίζω να μη βγεις μπας και επιβιώσουμε και ΄μεις.»

Χριστίνα Ν. Τοσούδη


Σχετικά Άρθρα

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

 «Η Περιφερειακή Αρχή του Δημήτρη Κουρέτα στηρίζει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έμπρακτα. Με χρηματοδότηση από…
Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Το αήττητο του ΓΣΑ στο φετινό πρωτάθλημα έσπασε στη Σούρπη. Μπορεί η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά…