• 10 Ιουλίου, 2019

Ένας Χατζηκυριάκος μας… στη Σανγκάη… Ένας Αλμυριώτης παντού!

Ένας Χατζηκυριάκος μας… στη Σανγκάη… Ένας Αλμυριώτης παντού!

Ο 17χρονος Γιώργος Χατζηκυριάκος με καταγωγή από το Αργιλοχώρι, κατάφερε να ξεχωρίσει στα παρκέ και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τα τοπικά media, καθώς αγωνίζεται με την ανδρική ομάδα του Ιωνικού Νικαίας.

Όπως έχουμε δημοσιεύσει ο Γιώργος ασχολείται με το μπάσκετ από την ηλικία των 5 ετών και έχει μεγαλώσει στις ακαδημίες μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας. Με πολλές ώρες προπονήσεων και πειθαρχία, κατόρθωσε ακόμη ένα στόχο του.. Ας δούμε όμως πως αναφέρεται σ’ αυτόν η ομάδα του σε ανάρτησή της στο facebook:

Μία ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση έλαβε ο αθλητής του Ιωνικού Νικαίας Affidea, Γιώργος Χατζηκυριάκος. Συγκεκριμένα, ο νεαρός γκαρντ θα αποτελέσει μέλος της Ελληνικής ομάδας που θα λάβει μέρος στο πολύ διάσημο τουρνουά μπάσκετ “Jump 10 World Hoops Challenge”, που θα διεξαχθεί στην Σανγκάη από τις 8 μέχρι τις 11 Αυγούστου.

Η δημοφιλής αυτή διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2016 και μετά και προσελκύει τα βλέμματα πολλών φίλων του μπάσκετ, αφού έχει σκοπό να διαδώσει όλο και περισσότερο το άθλημα στην Κίνα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως το καλοκαίρι του 2017 είχε ταξιδέψει εκεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελώντας ουσιαστικά το “πρόσωπο” του event, γεγονός που δείχνει και την αίγλη του τουρνουά. Μάλιστα, την ίδια περίοδο εκπροσωπούσε την ελληνική ομάδα ένας ακόμη παίκτης της ομάδας μας, ο Βαγγέλης Καράμπουλας.

Το “Jump 10 World Hoops Challenge” περιλαμβάνει 16 ομάδες από διαφορετικές χώρες και, αν και δεν διαθέτει επαγγελματικό χαρακτήρα, συγκεντρώνει αρκετό ταλέντο και στο πλαίσιο του διεξάγονται άκρως ενδιαφέροντες αγώνες.

Ο “δικός” μας, Γιώργος Χατζηκυριάκος, επιλέχθηκε λοιπόν για την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και αναμένεται να δώσει άρωμα από την Νίκαια στην Σανγκάη εκείνες τις ημέρες του Αυγούστου.

 

Στα παρκέ της Β’ Εθνικής ο 15χρονος Γιώργος Χατζηκυριάκος από το Αργιλοχώρι – Έκδοση 21-10-2017