Αλμυρός-Ευθύνη και Δημιουργία – Δελτίο Τύπου για την κοινωνική πολιτική της Δημοτικής Αρχής

Αλμυρός-Ευθύνη και Δημιουργία – Δελτίο Τύπου για την κοινωνική πολιτική της Δημοτικής Αρχής

Σε μια εποχή που αυξάνονται τα προβλήματα σε προσωπικό, οικογενειακό και ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο, ο Δήμος Αλμυρού βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών έχουμε αναπτύξει ένα σημαντικό έργο στήριξης σε άτομα, οικογένειες και ομάδες που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις μικρές ή μεγαλύτερες.

Στόχος μας ήταν και παραμένει ένας Δήμος Αλμυρού που αγκαλιάζει τους αδύναμους, που στηρίζει όσους χρειάζονται βοήθεια, ένας Δήμος  με ανθρωπιά εκεί που υπήρχε το ψυχρό και το απρόσωπο.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει τις κοινωνικές μας ευαισθησίες με τη λειτουργία κέντρων στήριξης, βοήθειας και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας.

Υλοποιήσαμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με στόχο την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε άτομα που δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άτομα τρίτης ηλικίας  καθώς και άτομα με κινητικές δυσκολίες και ειδικές ανάγκες, με προτεραιότητα σε άτομα χαμηλού εισοδήματος.

Στηρίξαμε με παροχή ειδών διατροφής τo Κοινωνικό Παντοπωλείο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και τα Σπίτια Γαλήνης του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού.

Μέσα από το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου και την αξιοποίηση διαφόρων χρηματοδοτικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων  καταφέραμε να ανακουφίσουμε τους δημότες μας, αποδεικνύοντας στην πράξη τις μεγάλες δυνατότητες που μπορεί να έχει ένας Δήμος προς όφελος των κατοίκων.

Προτεραιότητα αλλά και επιθυμία όλων είναι ο δήμος μας να βρίσκεται  δίπλα σε κάθε δημότη και σε κάθε ανάγκη που προκύπτει, στα παιδιά, στις μητέρες, στους ηλικιωμένους, στα άτομα με αναπηρία, στους εφήβους, στην οικογένεια που βρίσκεται σε κρίση.

Πέρα όμως από τις ενέργειες του Δήμου χρειάζεται όλοι μαζί, δημοτικές υπηρεσίες, τοπική κοινότητα, φορείς και πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με κύριο στόχο τη φροντίδα στο συνάνθρωπο.

Εδώ και πέντε περίπου χρόνια οργανώνουμε την κοινωνική πολιτική του Δήμου Αλμυρού με σχέδιο και όραμα και θέλουμε να συνεχίσουμε να το πράττουμε με τη δική σας στήριξη, καθώς θεωρούμε την πρόνοια, την υγεία και την κοινωνική προστασία δημόσια αγαθά που οφείλουμε να προσφέρουμε σε όλους τους συμπολίτες μας. 

 


Σχετικά Άρθρα

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

 «Η Περιφερειακή Αρχή του Δημήτρη Κουρέτα στηρίζει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έμπρακτα. Με χρηματοδότηση από…
Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Το αήττητο του ΓΣΑ στο φετινό πρωτάθλημα έσπασε στη Σούρπη. Μπορεί η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά…