• 9 Ιανουαρίου, 2019

Ψυχολόγο αποκτούν 20 Δημοτικά της Μαγνησίας – 4 σχολεία του Δήμου Αλμυρού εντάχθηκαν στο πρόγραμμα

Ψυχολόγο αποκτούν 20 Δημοτικά της Μαγνησίας – 4 σχολεία του Δήμου Αλμυρού εντάχθηκαν στο πρόγραμμα

Με νέο πρόγραμμα το Υπουργείο Παιδείας εντάσσει και στα Δημοτικά Σχολεία, σχολικό ψυχολόγο.

Με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, ανακοινώθηκε η πρόσληψη αναπληρωτών ΠΕ23 – Ψυχολόγων σε 258 σχολεία. Σε κάθε ομάδα σχολείων τοποθετείται ένας ψυχολόγος. Εντός 5 ημερών από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας καταρτίζει εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο οποίο καθορίζεται συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, κατά την οποία θα ασκεί τα καθήκοντα του, σε κάθε μια από τις πέντε (5) σχολικές μονάδες που έχει τοποθετηθεί.

Ο ρόλος του ψυχολόγου είναι συμβουλευτικός και υποστηρικτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειές τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.  Δημιουργεί τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσεων με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα των εμπλεκομένων. Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του σχολείου σε διάφορα θέματα που αφορούν την ειδικότητα του. Σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας. Διευκολύνει τη συνεργασία, επικοινωνία και αλληλεπίδραση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 20 σχολεία στη Μαγνησία. Στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού έχει προσληφθεί ψυχολόγος για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού και το Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης.

Ακόμη στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου –Βαρνάλειο.