• 22 Νοεμβρίου, 2018

Σπανάκι στο φούρνο με αυγά – Συνταγή

Σπανάκι στο φούρνο με αυγά – Συνταγή

Ένα καθαρά ελληνικό φαγητό που μπορούμε να το φτιάξουμε με ελάχιστο χρόνο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα χόρτα αφού αυτή η εποχή είναι πλούσια από τα είδη τους.

Υλικά (για 6 μερίδες):

2 κιλά σπανάκι φρέσκο

12 αυγά

1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

2 ματσάκια κρεμμύδια φρέσκα (ψιλοκομμένα)

1/3 ματσάκι δυόσμος (ψιλοκομμένο)

2 φρέσκιες ώριμες ντομάτες (ή 1 κούπα τσαγιού από την σπιτική μας σάλτσα)

¼ κιλού τριμμένο κεφαλοτύρι

Αλάτι / πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, χοντροκόβουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι μας. Το ζεματάμε σε καυτό νερό και στραγγίζουμε πολύ καλά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το σπανάκι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το κρασί και αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή στην ποσότητα, θα βάλουμε τόσο αλάτι ανάλογα με το είδος του τριμμένου τυριού που θα χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό μας). Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει χωρίς να προσθέσουμε νερό, για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Το απλώνουμε καλά να γεμίζει όλο το σκεύος. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, κρατώντας λίγο για το τέλος. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού κάνουμε 12 «τρύπες» στο μείγμα μας. Σπάμε ένα ένα τα αυγά και τα ρίχνουμε στις τρύπες που ανοίξαμε ενώ από πάνω πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Βάζουμε το πυρέξ μας σε προ θερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό μας στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά, έως να ψηθούν καλά τα αυγά. Σερβίρετε ζεστό με μπόλικο φρέσκο ψωμί.

Καλή Σαρακοστή με υγεία στα σπίτια σας. Απολαύστε το!!!