• 12 Νοεμβρίου, 2018

Κίνηση Νέων Σούρπης: Πλούσιες οι πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις του Συλλόγου

Κίνηση Νέων Σούρπης:  Πλούσιες οι πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις του Συλλόγου

Οι νέοι του Δήμου μας δρουν και επιμένουν τοπικά, ιδρύοντας κατά τόπους Συλλόγους που αναλαμβάνουν κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις. Η Κίνηση Νέων Σούρπης, αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους Συλλόγους του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στις 20/5/2014, από μια ομάδα νέων της Σούρπης και σήμερα αριθμεί 75 μέλη και πολλούς φίλους που τον στηρίζουν σε κάθε του δράση.

Η ανάγκη για συνεισφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας, διοργάνωση περισσότερων πολιτιστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους καθώς και η ευαισθητοποίηση για κοινωνικά θέματα, οδήγησε τους νέους της Σούρπης στη δημιουργία του Συλλόγου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η Κίνηση Νέων Σούρπης διοργανώνει ή συμμετέχει ως συνδιοργανωτής σε διάφορες δράσεις.

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην πλατεία Σούρπης, το Άναμμα της φωτιάς και η βραδινή παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων με λαϊκό γλέντι στην πλατεία, το γλέντι στην πλατεία την Καθαρά Δευτέρα όπου προσφέρονται νηστίσιμα εδέσματα, φασολάδα, κρασί σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο, το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού επίσης σε συνδιοργάνωση με τον πολιτιστικό σύλλογο αποτελούν κάποιες από τις εκδηλώσεις που έχουν καθιερωθεί.

Ακόμη, η διοργάνωση συναυλίας κάθε καλοκαίρι με καλεσμένους γνωστούς καλλιτέχνες αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής μας. Μέχρι τώρα έχουν προσκληθεί καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Πάγκαλος το 2016, οι Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας και Μηλιώκης το 2017 και ο Αγάθωνας το 2018.

Έντονη όμως είναι κι η κοινωνική δράση του Συλλόγου. Μέχρι τώρα έχει διοργανωθεί αιμοδοσία, οικονομική συνεισφορά στην αγορά απινιδωτή για την Σούρπη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, συλλογή φαρμακευτικού υλικού και αποστολή προς τον Ερυθρό Σταυρό, συλλογή τροφίμων για το Σπίτι Γαλήνης Σούρπης, ενημερωτικές εκδηλώσεις με εξειδικευμένους επιστήμονες για θέματα που αφορούν τον σύγχρονο άνθρωπο όπως διατροφή – παχυσαρκία. Όσον αφορά τον αθλητισμό, αντικαταστάθηκαν τα Αντικαταστήσαμε τα φθαρμένα τέρματα του προαυλίου χώρου Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης, διοργανώνονται αθλητικές εκδηλώσεις όπως τουρνουά ποδοσφαίρου, ενώ η πλέον η Κίνηση Νέων έχει αναλάβει και τη συνέχιση του παιδικού χορευτικού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί από τα μέλη και στην οικολογική ευαισθητοποίηση των κατοίκων του πρώην Δήμου Σούρπης. Σταθερή είναι η συμμετοχή στη δράση let’s do it Greece, με τον καθαρισμό της παραλίας στις Νηές. Επίσης, ο σύλλογος αναλαμβάνει κάθε χρόνο τον καθαρισμό της παραλίας και την ανακατασκευή ομπρελών. Τα τελευταία χρόνια έχουν τοποθετηθεί τραπεζάκια και ταμπελάκια με οικολογικά μηνύματα, ενώ έγινε και η ανάπλαση του γηπέδου Beach Volley όπου προστέθηκε άμμος και φιλέ.

Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια νέων ανθρώπων οι οποίοι αγαπούν τον τόπο τους, δεν εφησυχάζουν και προσπαθούν να βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης στην επαρχία με κάθε δυνατό τρόπο. Όσα προσφέρονται σε εκδηλώσεις και οι κατασκευές που γίνονται όπως άρματα κλπ, αποτελούν προσωπική εργασία των μελών και φίλων του συλλόγου, ενώ η οικονομική ενίσχυση προέρχεται από χρήματα του Συλλόγου ή δωρεές.

Τον τελευταίο καιρό έχει παραχωρηθεί στον σύλλογο μια αποθήκη, όπου γίνονται προσπάθειες μετατροπής της σε πολυχώρο που θα στεγάσει τις δράσεις του συλλόγου και θα δοθεί η δυνατότητα διοργάνωσης περισσότερων εκδηλώσεων κατά τους χειμερινούς μήνες.


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…