• 25 Οκτωβρίου, 2018

Η Μικτή χορωδία Ν. Αγχιάλου σε Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Κέρκυρα

Η Μικτή χορωδία Ν. Αγχιάλου σε Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Κέρκυρα

Η ΜΙΚΤΗ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε. Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΒΟΛΟΥ εμφανίσθηκε με μεγάλη επιτυχία  στο 13ο Χορωδιακό Φεστιβάλ  που πραγματοποιήθηκε στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολικού Κέντρου Κάτω  Κορακιάνας (Κατωμέρι) από την ‘’Χορωδία Φαιάκων’’ της Κέρκυρας.

Άκουσε ο αγγελιοφόρος φτερωτός θεός Ερμής την πρόσκληση των Φαιάκων Χορωδών και συνόδευσε τη χορωδία μας, στην Κέρκυρα να συναντήσει τον λάτρη της μουσικής, τον Κιθαρωδό και Μουσηγέτη θεό Απόλλωνα.

Οι γραμμές που ένωσαν τα δύο πέλαγα, το Αιγαίο  και το Ιόνιο,  σχημάτισαν ένα πεντάγραμμο  από νότες  που έβγαιναν με πολύχρωμους ήχους από τις φωνητικές χορδές των χορωδών μας.

Με την τη συμμετοχή της  πολυφωνικής  χορωδία μας  στο φεστιβάλ, βιώσαμε έντονα το αίσθημα της σύμπνοιας  μιας συλλογικής προσπάθειας  και νιώσαμε τη δύναμη της Χορωδιακής  μουσικής ως πηγή ανθρωπισμού και ψυχικής ανάτασης

  Τα  αγαπημένα μας τραγούδια καθόρισαν τη μουσική μας πορεία και χάρισαν αλησμόνητες εμπειρίες τόσο σε μας όσο και στο αγαπημένο μας μουσικόφιλο κοινό και μοιραστήκαμε μαζί, αυτή τη μοναδική βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, εκλεκτή χορωδιακή μουσική και όμορφες εκπλήξεις!

Συγκινητικές  στιγμές  στην εκδήλωση ήταν, όταν το κοινό των Κερκυραίων, που έχουν παράδοση στη  μουσική  παιδεία, μας ενδυνάμωναν με το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους μετά από κάθε τραγούδι μας.

Στο τέλος του προγράμματος της Χορωδίας μας,  προσφέρθηκαν  ανθοδέσμες στη μαέστρο κα Μαριάννα Σαμαρτζή ,  στην πιανίστα κα Φρόσω Γαρδικλή και αναμνηστικό δίπλωμα στην πρόεδρο της χορωδίας κα Κλαίρη Πολυμενίδη.

Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν και η αποχαιρετιστήρια βραδιά που οργανώθηκε από τους οικοδεσπότες μετά το τέλος του Φεστιβάλ, με  Ελληνικό γλέντι για τις προσκεκλημένες χορωδίες της Αλεξανδρούπολης, του Μεσολογγίου, της Καρδίτσας και της Νέας Αγχιάλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαέστρος της ‘’Χορωδίας Φαιάκων’’ Σπύρος Μπόχαλης μας υποδέχτηκε με μια απέραντη θερμή αγκαλιά.

                                                 

   Η επιτροπή της χορωδίας συγχαίρει την μαέστρο κα Μαριάννα Σαμαρτζή, και όλους τους χορωδούς  μας για την κοπιαστική προετοιμασία και για την θαυμάσια εμφάνιση που πραγματοποίησαν.


Σχετικά Άρθρα

Στην Ερέτρια για το 12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ η Μικτή Χορωδία Ν. Αγχιάλου Βόλου

Στην Ερέτρια για το 12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ η Μικτή Χορωδία Ν. Αγχιάλου Βόλου

Η  Μικτή Δημοτική Χορωδία Ν. Αγχιάλου Βόλου, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 φιλοξενήθηκε από την χορωδία…
Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Πώς ψήφισαν το 2019 σε Αλμυρό, Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νέα Αγχίαλο

Η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, που επισήμως ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, θα διεξαχθεί…
Ν. Αγχίαλος: Οι μαθητές του Βαρνάλειου Δημοτικού είδαν ουράνια σώματα μέσα από το τηλεσκόπιο

Ν. Αγχίαλος: Οι μαθητές του Βαρνάλειου Δημοτικού είδαν ουράνια σώματα μέσα από το τηλεσκόπιο

Oι μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ΄ τάξης του Βαρνάλειου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αγχιάλου μπόρεσαν…