• 29 Αυγούστου, 2018

Επίσκεψη της Υφυπουργού Κ. Παπανάτσιου στη Σούρπη

Επίσκεψη της Υφυπουργού Κ. Παπανάτσιου στη Σούρπη

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επίσκεψη της Υφυπουργού Κ. Παπανάτσιου στη Σούρπη:

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση – συζήτηση της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου με πολίτες και φορείς της Περιοχής Σούρπης, το Σάββατο 26 Αυγούστου, 11 πμ στο Καφε-μπαρ Γ.Χασάπη για τα θέματα της καθημερινότητας καθώς και τα ευρύτερα πολιτικά προβλήματα αυτής της περιοχής.

Την Κα Παπανάτσιου συνόδευαν και μέλη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Αλμυρού.

Έγινε δημιουργικός πολιτικός διάλογος πάνω στα επίκαιρα τοπικά θέματα έτσι όπως ετέθησαν από τους παρευρισκόμενους πολίτες. 

Η Κα Παπανάτσιου έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις, δεσμεύτηκε δε για την προώθηση των θεμάτων προς τα αρμόδια υπουργεία για να δοθούν οι λύσεις.

-Οι αγρότες έθεσαν το θέμα της απονιτροποίησης της περιοχής τους, διότι από προηγούμενες πολιτικές επιλογές η περιοχή είχε αποκλεισθεί από αυτό το πρόγραμμα.

Ως γνωστόν η παρούσα κυβέρνηση με γρήγορες παρεμβάσεις μέσα από τα αρμόδια Υπουργεία επανένταξαν την περιοχή της Σούρπης και των γύρω Χωριών,  υπήρξαν ωστόσο αιτήματα και ζητήθηκε να βρεθεί τρόπος ώστε να ενταχθούν περισσότεροι στο πρόγραμμα.

-Για την πολυσυζητημένη τουριστική επένδυση στις Νηές, η Υφ/ργός απάντησε ότι το θέμα επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος βρίσκεται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, οπότε η Κυβέρνηση δεν δικαιούται να επέμβη στα θέματα της Δικαστικής Εξουσίας.

Διευκρίνισε δε ότι για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις στη χώρα μας θα πρέπει να προχωρήσει η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και των Δασικών Χαρτών.

-Για τα αρωματικά φυτά τσάι,ρίγανη κ.α, που καλλιεργούνται στην Όθρυ, οι ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές ζήτησαν βοήθεια με σκοπό αυτά να χαρακτηριστούν ΠΟΠ.

– Για τις συντάξεις οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να βρει τον τρόπο για να μην υλοποιηθεί η υποχρέωση από το ψηφισμένο μνημόνιο από τη συντριπτική πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων τον Ιούλιο του 2015, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η περικοπή των συντάξεων από 1-1-2019.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Σούρπης Κος Γουρναρόπουλος, ενημέρωσε για το έργο της αποχέτευσης-βιολογικού καθαρισμού που ολοκληρώνεται με κάποια καθυστέρηση και ζήτησε επίσης την βοήθεια για τσιμεντόστρωση 4-5 αγροτικών δρόμων στις Νηές – Το έργο της κατασκευής του νέου Νηπιαγωγείου όπου η κυβέρνηση μέσω του Δήμου Αλμυρού χορήγησε 450.000ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη.

-Υπήρξαν και άλλα ερωτήματα σχετικά με την καθημερινότητα που ετέθησαν στην συζήτηση.

Η Υφ/ργός άκουσε με προσοχή τα προβλήματα και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα, ενώ δεσμεύτηκε να προωθήσει στα αρμόδια υπουργεία την επίλυσή τους.