• 28 Αυγούστου, 2018

Ένας παιδίατρος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί τον Αλμυρό

Ένας παιδίατρος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί τον Αλμυρό

έκδοση 25-8-2018

Έως τέλος Δεκεμβρίου οι αιτήσεις επιλογής οικογενειακού γιατρού

Σε συνέχεια προηγούμενου ρεπορτάζ του «Λαού» σχετικά με την κάλυψη παιδιάτρου, ενημερώνουμε και μετά από παρέμβαση του παιδιάτρου Θεόδωρου Νάνου, σχετικά με τις αλλαγές στον χώρο της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, με γενικές και ειδικές για τον Αλμυρό πληροφορίες:

Πλέον υπάρχουν δύο επίπεδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο πρώτο επίπεδο ΠΦΥ θα λειτουργούν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), ενώ στο δεύτερο επίπεδο τα Κέντρα Υγείας και οι λοιπές Μονάδες ΠΦΥ.

Ο Οικογενειακός γιατρός θα είναι ο «πλοηγός» του μέσα στο Σύστημα Υγείας.

Οι ασφαλισμένοι, θα μπορούν να επισκέπτονται με κωδικούς TAXISNET και ΑΜΚΑ την ιστοσελίδα www.hdika.gr και να αναζητούν τον οικογενειακό γιατρό της περιοχής τους. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για τη δωρεάν επίσκεψή τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του έτους, δεν θα είναι υποχρεωτική η παραπομπή από τον οικογενειακό γιατρό σε ειδικευμένο γιατρό. Έτσι, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν μέχρι και τον ερχόμενο Δεκέμβριο να επισκέπτονται τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες ειδικευμένους γιατρούς.

Ο οικογενειακός ιατρός αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του ατόμου με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μεταξύ άλλων λειτουργεί και ως σύμβουλος υγείας και πλοηγός του σε αυτό.

Στο πλαίσιο της υποχρεωτικής εγγραφής του πληθυσμού σε Οικογενειακό Ιατρό (Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο και Παιδίατρο), οι πολίτες έχουν αυτόματα αντιστοιχισθεί και πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να κάνουν αίτηση εγγραφής σε διαθέσιμο Οικογενειακό Ιατρό της επιλογής τους.

Η δυνατότητα επιλογής οικογενειακών γιατρών στον Αλμυρό

Μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Π. Γεωργιάδης Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού στο «Λαό», ο παιδίατρος κ. Νάνος επικοινώνησε μαζί μας, σχετικά με την κάλυψη του Αλμυρού, στην ειδικότητα του παιδιάτρου. Ο ίδιος είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, και μπορεί να δηλωθεί ως οικογενειακός γιατρός (παιδίατρος) όπως περιγράφει παρακάτω σε σχετική δήλωσή του:

«Η περιοχή του Αλμυρού προβλέπεται από το σύστημα να καλύπτεται και όντως προς το παρόν καλύπτεται, από έναν παιδίατρο. Ο κάθε γιατρός μπορεί να δεχτεί 1.500 παιδιά, ηλικίας μέχρι 14 ετών. Οι ασφαλισμένοι για να εγγραφούν και να δηλώσουν τον οικογενειακό γιατρό που επιθυμούν, πρέπει να είναι τακτοποιημένοι σε όλες τους τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τον ασφαλιστικό φορέα. Η επιλογή του οικογενειακού γιατρού πρέπει να έχει γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ιατρείο Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή από τις 08:00 έως τη 13:00 και την Πέμπτη από τις 15:00 έως τις 20:00».

Αναφορικά με τους γενικούς ιατρούς και τους παθολόγους, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 7 γιατρούς, οι οποίοι ανήκουν όλοι στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Οι πολίτες που δεν έχουν επιλέξει ακόμη οικογενειακό γιατρό, μπορούν να παραλάβουν αιτήσεις από το Κ.Υ. Αλμυρού, καθώς και από τα περιφερειακά ιατρεία που βρίσκονται στον Δήμο Αλμυρού.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…