• 25 Ιουλίου, 2018

Δήμος Αλμυρού και όμοροι Δήμοι ανακουφίζουν τους πληγέντες και ακυρώνουν εκδηλώσεις

Δήμος Αλμυρού και όμοροι Δήμοι ανακουφίζουν τους πληγέντες και ακυρώνουν εκδηλώσεις

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι Σύλλογοι του Δήμου Αλμυρού και με τη συνεργασία του Δήμου Αλμυρού, ώστε να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Αττικής. Ο Δήμος Αλμυρού αναβάλει τις εκδηλώσεις έως και την Πέμπτη, λόγω Εθνικού Πένθους. Παρακάτω θα βρείτε δράσεις και αποφάσεις των Δημοτών μας, αλλά και των όμορων Δήμων.

Σύλλογοι Επαρχίας Αλμυρού – Δήμος Αλμυρού

Όλοι οι σύλλογοι της Επαρχίας Αλμυρού κάνουν έκκληση προς όλους τους πολίτες της επαρχίας μας, όπως συνδράμουν στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Αττικής με τα κάτωθι είδη:

Depon (ενηλίκων και ανηλίκων) σιρόπι, Betadine, βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, γάλα εβαπορέ (παιδικό και ενηλίκων), γάλα σκόνη (βρεφικό), μπαταρίες 2Α και 3Α, σεντόνια, σακούλες απορριμμάτων, πετσέτες.

Η συγκέντρωση των ανωτέρω ειδών θα γίνεται στην είσοδο του Δημαρχείου Αλμυρού από τις 09:00 – 21:00

Σημείωση: Η πρώτη αποστολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27/7 το μεσημέρι.

Η επόμενη συγκέντρωση των συλλόγων θα γίνει τη Δευτέρα 30/7 το απόγευμα στις 20:00 στην είσοδο του Δημαρχείου.

Τηλ. Επικοινωνίας:  Παναγιωτοπούλου Βάσω 6979764111, Νίκη Τσάκαλου 6994747976, Μίνα Τελκή 6932755899

 

Η μεταφορική Τσέλιας Φώτης αναλαμβάνει να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες προμηθειών για τους πυροπαθείς ΔΩΡΕΑΝ Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται να στείλουν τρόφιμα και ρουχισμό μπορούν να τα παραδώσουν στο γραφεία μας επί της οδού ξηριάς Αγ. Νικόλαος-Αλμυρός Τηλέφωνα επικοινωνίας 2422022736

 

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

 Στην οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αττικής θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου, με σχετική εισήγηση που θα φέρει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της επόμενης Τρίτης, 31 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Ο ίδιος με επιστολή του που εστάλη σήμερα στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ ζητεί από την Ενωση να προχωρήσει σε αντίστοιχη ενέργεια, προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών που βιώνουν μια πραγματική τραγωδία μετά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές.

 

Στο πλευρό των πυρόπληκτων ο Δήμος Ρήγα Φεραίου
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη στην Αττική, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση στους κατοίκους των πληγεισών από πυρκαγιές περιοχών που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες.
Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους κατοίκους της πυρόπληκτης Αττικής, που περνούν τραγικές στιγμές μετά από την πρωταφανή και ασύλληπτη καταστροφή. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και δηλώνουμε ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα ενισχύσει τη μαζική προσπάθεια προκειμένου να συμβάλλει στην ανακούφιση των πληγέντων»
 

Τρίκαλα: Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει ο δήμος για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Με ομόφωνη απόφασή του και με πλήρη συμπαράταξη, το δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων αποφάσισε να συνδράμει τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, ιδίως τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής και νερό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Τρικκαίων, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ως μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), θα βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης στη Ραφήνα. Εκεί θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΚΕΔΕ και ο δήμαρχος Τρικκαίων θα έχει άμεση εικόνα και πληροφόρηση για την κατάσταση.

 

Ο Δήμος Λαμιέων συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Αττικής

«Ο Δήμος Λαμιέων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του μετά την πύρινη τραγωδία στους πληγέντες κατοίκους της Αττικής.

Αισθανόμενοι το ανθρωπιστικό μας καθήκον επιθυμούμε να συμβάλλουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην ηθική και υλική ενίσχυση των πληγέντων συνανθρώπων μας, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς αλλά και ιδιώτες να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Τα είδη που προτείνονται για συγκέντρωση είναι, κατά προτεραιότητα:

  • Συσκευασμένα τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, γάλα εβαπορέ κ.τ.λ),
  • Εμφιαλωμένο νερό, χυμούς,
  • Φάρμακα, οινόπνευμα, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα,
  • Eίδη καθαρισμού και υγιεινής.

Ο χώρος συλλογής των προϊόντων θα είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαμιέων, που βρίσκεται στην οδό Όθωνος και Αγ. Νικολάου, τις ημέρες Τετάρτη 25/7, Πέμπτη 26/7 και  Παρασκευή 27/7, από τις 10.00π.μ. – 3.00μ.μ.

Η συνδρομή όλων μας είναι πολύτιμη».

 

Η Λάρισα δείχνει την αλληλεγγύη της…

Ο Δήμος Λαρισαίων, σε συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου μετά τα γεγονότα που εξελίσσονται από τις πυρκαγιές στην Αττική, καλεί τους φορείς και τους πολίτες της Λάρισας να συνδράμουν άμεσα στην συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης

•γάλα εβαπορέ,

•εμφιαλωμένο νερό,

•τρόφιμα μακράς διαρκείας,

•χυμούς,

•κρουασάν,
•μπισκότα,

•φρυγανιές,

•κονσέρβες

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική ώστε να δείξουμε έμπρακτα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που βιώνουν δύσκολες στιγμές και ζητούν τη βοήθειά μας.

Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, Μανωλάκη 9-11, από σήμερα Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 24, 25 και 26 Ιουλίου και ώρες 9:00πμ έως 20:00

Πληροφορίες:

•στο Κέντρο Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής τηλ. επικοινωνίας 2410680250 κ. Νημά Βάσια,

•στο Συμβουλευτικό Σταθμό τηλ.2410680243 & 6970236181 (24ωρη γραμμή υποστήριξης) κ. Δαλακώνη Κερασία

•στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τηλ. 2410255876 κ. Παπαδόντας Γεώργιος


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…