• 16 Ιουνίου, 2018

Με χιούμορ, αλλά και σκληρά σχόλια η …Νότια Θεσσαλία αντιδράει… – Συντριπτικά αντίθετη η κοινή γνώμη του τόπου μας στο «Βόρεια Μακεδονία»

Με χιούμορ, αλλά και σκληρά σχόλια η …Νότια Θεσσαλία αντιδράει… – Συντριπτικά αντίθετη η κοινή γνώμη  του τόπου μας στο «Βόρεια Μακεδονία»

έκδοση 16-6-2018

Συντριπτικά αντίθετη η κοινή γνώμη του τόπου μας στο «Βόρεια Μακεδονία»…

Από πολλούς συμπολίτες, ψηφοφόρους κομμάτων όλου του Δημοκρατικού τόξου είναι καθημερινό θέμα συζήτησης και αντιδράσεων το όνομα που προτάθηκε αμοιβαίως μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, όπως και η ορατή πρόθεση του Έλληνα του πρωθυπουργού να δράσει παρελκυστικά και καθαρά κομματικά για το περιεχόμενο, αλλά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Ακραίες απόψεις στο διαδίκτυο, όπως π.χ. «με το άρθρο του Συντάγματος, αν παραιτηθούν 101 Βουλευτές η Βουλή διαλύεται», τις πρώτες ώρες τουλάχιστον μετά τη συμφωνία οι πολίτες δείχνουν διατεθειμένοι να ζητήσουν ευθύνες, όχι μόνο από την Κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και τους εθνοπατέρες των άλλων κομμάτων.

Το χιούμορ του στυλ «Μπαίνω στο μπάνιο για ένα ντουζάκι. Το νου σας, όμως, μέχρι να βγω, μήπως και έχει ήδη ονομάσει ο Τσίπρας την Κρήτη  …Βόρεια Αίγυπτο και χάσουμε και τη Μεγαλόνησο», παίρνουν και δίνουν στις αναρτήσεις.

Μέχρι ακόμη και το τρολάρισμα, ότι τάχα ο Ευξεινουπολίτης Δήμαρχος Αλμυρού προτίθεται να μετονομάσει τον Αλμυρό σε …Νότια Ευξεινούπολη.

Κυρίαρχο σύνθημα, που κοινοποιήθηκε από χιλιάδες χρήστες ωστόσο, είναι το  «Δεν δέχομαι το όνομα Βόρεια Μακεδονία για τα Σκόπια. Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.»

Θραύση κάνει ακόμη το χιουμοριστικό ποίημα της Θεσσαλονικιάς συγγραφέως και στελέχους της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειου Ελλάδος, Ελένης Βεζύρογλου (προσωπικής φίλης του Γιώργου Τσιντσίνη), με τίτλο «Βόρειοι και Νότιοι», που έχει ως εξής:

 

Ψιτ, καλέ! πρωθυπουργέ!

νομίζω τα μπερδεύεις και αχταρμά τα κάνεις!

πολλοί το προσπαθήσανε, μα ΕΣΥ θα μας τρελάνεις!

Εμβρόντητοι ακούσαμε στο λόγο σου χθες βράδυ,

πως… ίδια χώρα κατοικούν οι έλληνες κι οι σλάβοι!

“Μακεδονία Βόρεια” οι σκοπιανοί εν γένει,

άρα για μας, η “Νότια Μακεδονία” μένει.

 

Και πώς θα χωρέσει στο μυαλό κάθε απλού ανθρώπου,

σε μήκη, πλάτη, όλης της γης, κάτοικο κάθε τόπου,

πως “Μακεδόνοι Βόρειοι” και “Νότιοι Μακεδόνοι”

είν’ άλλης φυλής απόγονοι κι άλλης πατρίδας γόνοι;

 

Στις συνειδήσεις των λαών -κι όπως πιστεύουν όλοι-,

οι “Βόρειοι” κι οι “Νότιοι” είναι οι δύο πόλοι

μιας ίδιας χώρας και λαού κοινής καταγωγής,

πολιτισμού, ιστορίας, θρέμμα της ίδιας γης.

Κι έτσι κανείς δεν θα μπορεί ποτέ να καταλάβει

γιατί οι “Νότιοι” είναι έλληνες κι οι “Βόρειοι” είναι σλάβοι.

 

Μας κοροϊδεύεις, φίλτατε, κι ως έθνος μας ντροπιάζεις

και της πατρίδας την ιερή εικόνα την αλλάζεις…

Το «Βόρειοι και Νότιοι», -δυο μέρη ενός όλου-,

σαν δυο μεριά θα φαίνεται, όμως του ίδιου κώλου!

 

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

Από την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα στην εθνική αντιπροσωπεία συζητείται πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ, σε μια κορυφαία πράξη αμφισβήτησης της πολιτικής νομιμοποίησης του πρωθυπουργού να υπογράψει την εν λόγω συμφωνία, δεδομένης της διαφωνίας του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο, με τις ομιλίες των αρχηγών, την τελική αναμέτρηση Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη και την ψηφοφορία επί της προτάσεως, την οποία αναμένεται να υποστηρίξουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όπως γράφει η «Καθημερινή», αλλά και πολλές άλλες Αθηναϊκές εφημερίδες, η Αντιπολίτευση καταγγέλλει μεθόδευση από πλευράς Κυβέρνησης, που έχει να κάνει με το «πετσόκομμα» του χρόνου συζήτησης και τις προθέσεις Τσίπρα να προλάβει το συλλαλητήριο και την τελετή στις Πρέσπες.

Η εξελισσόμενη τα τελευταία 24ωρα σύγκρουση για το συγκεκριμένο ζήτημα, πάντως, πέραν της μονομαχίας μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, έχει πτυχές που σχετίζονται με αναταράξεις και σε άλλους χώρους, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση εκείνη του Κινήματος Αλλαγής: ήδη έχει αναδειχθεί το στοιχείο της σύγκρουσης μεταξύ των δύο κυριοτέρων εταίρων του, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, καθώς Φώφη Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκης έχουν αντίθετες απόψεις αναφορικά με το εάν πρέπει να υποστηριχθεί η συμφωνία που παρουσιάζει ο πρωθυπουργός, και η οποία σχεδιάζεται να υπογραφεί σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή στις Πρέσπες.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…