• 18 Απριλίου, 2018

Επιστολή από εφορίες σε επιχειρήσεις με εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις

Επιστολή από εφορίες σε επιχειρήσεις με εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις

Επιστολή από την εφορία, παράλληλα με εντολή ελέγχου, θα λάβουν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο οι επιχειρήσεις με εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις.

Με την επιστολή θα ενημερώνονται ότι μπορούν μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου που θα προκύψει από τον έλεγχο να υποβάλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις για τις χρήσεις ή υποθέσεις αυτές. Όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις θα έχουν έκπτωση στα πρόστιμα ή τον πρόσθετο φόρο έως 40% με την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν την οφειλή εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου.

Η εντολή ελέγχου κοινοποιείται στον φορολογούμενο πριν την έναρξη του φορολογικού ελέγχου και σε κάθε περίπτωση εντός 5 εργασίμων ημερών από την έκδοσή της. 

Εξαιρετικά στις περιπτώσεις πλήρους επιτόπιου φορολογικού ελέγχου που γίνεται χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, η εντολή ελέγχου κοινοποιείται στον φορολογούμενο από τον υπάλληλο ή τους υπαλλήλους που φέρουν την παραπάνω εντολή κατά την είσοδό τους στις εγκαταστάσεις του φορολογουμένου.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…