• 29 Μαρτίου, 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στην Αστυνομική Διεύθυνση και στο ΕΚΦΕ Μαγνησίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στην Αστυνομική Διεύθυνση και στο ΕΚΦΕ Μαγνησίας

Μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο Διευθυντής της Αστυνομίας  κ. Μαρκογιαννάκης Βασίλειος ο οποίος τους ενημέρωσε για το δύσκολο αλλά σημαντικό έργο της Αστυνομίας. Η αστυνομικός κ. Κουτσοκέρα έκανε την παρουσίαση με το έργο και τις δράσεις της αστυνομίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία αστυνομικών υπηρεσιών, όπως η Άμεση Δράση «100», η Ομάδα Δίας,  να παρακολουθήσουν επίδειξη από τους αστυνομικούς σκύλους «Κ9», να ενημερωθούν για την οδική ασφάλεια και  την ασφάλεια περιήγησης στο Διαδίκτυο.

Οι μαθητές στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση κειμήλιων ιστορικής μνήμης των Σωμάτων Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων, η οποία μας  ταξιδεύει πίσω στον χρόνο άλλων εποχών, με αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής αξίας αλλά και ιστορικής σπουδαιότητας. Η χρονική περίοδος που καλύπτεται, εκτείνεται από τα τέλη του 19ου αι. μέχρι και σήμερα. Οι μαθητές και ο εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τους αστυνομικούς που αφιέρωσαν το χρόνο τους για την ξενάγηση και τη φιλοξενία τους και τον Διευθυντή κ. Μαρκογιαννάκη Β. Επίσης δέχθηκαν τα συγχαρητήρια όλων για την άψογη παρουσία των μαθητών.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι: Σταυραντώνη Μ., Δρόσου Μ.,  Πετρά Ε., Τσιαμανή Ε., Σιαμέτη Α. και Λάιος Δ.

Παράλληλα οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) του νομού μας όπου τους τέθηκε ένα ζήτημα-πρόβλημα σχετικά με το διαχωρισμό μειγμάτων από την υπεύθυνη κ. Γουρλά Θεοδώρα. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες, αξιοποίησαν τις γνώσεις τους στη φυσική και τη χημεία και οδηγήθηκαν στην επίλυση του προβλήματος. Στο τέλος, τους παρουσιάστηκε μια μέθοδος αποκωδικοποίησης ενός κρυφού μηνύματος με τη μέθοδο της χρωματογραφίας. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και εξέφρασαν την επιθυμία τους για επανάληψη της επίσκεψης στο ΕΚΦΕ. Ευχαρίστησαν την κ. Γουρλά Θ. για τη φιλοξενία της.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες: Κωνσταντινίδη Ε., Μπογδανίδου Α., Γερούκη Α., Καραπτσιά Α., Κούτσικου Ά.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…