• 20 Μαρτίου, 2018

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

έκδοση 19-3-2018

Μυαλό δεν βάζουμε

Μυαλό δεν βάζουμε κυρία μου ως ανθρωπότητα… Αυτό είναι σίγουρο! Πάτησαν δυο κουμπάκια οι γνωστοί-άγνωστοι οικονομικοί δολοφόνοι και χαντάκωσαν την οικονομία της Τουρκίας. Πρέπει να χαιρόμαστε; Πόσο εύκολο έχει γίνει για τους οικονομικά ισχυρούς, να παίζουν με τον μόχθο του ανθρώπου, παντού στη γη μας;

Κράτη και ολόκληρες οι οικονομίες τους βρίσκονται στο έλεος, «οικονομικών σεφ» οι οποίοι σερβίρουν αξιολογήσεις, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στο πορτοφόλι, στις ιδιοκτησίες, στις επαγγελματικές δραστηριότητες εκατομμυρίων ανθρώπων. Κοστουμάτοι, τζέντλεμεν, οι οποίοι ανώνυμα, μπορούν και ελέγχουν τις ζωές μας.

Τα κριτήρια για την «παρέμβαση-βαθμολόγηση» απορρέουν από δυο απαντήσεις στις απλές ερωτήσεις: ποιος έχει αντίθετα συμφέροντα και επιδιώξεις που θίγουν τα δικά μας, ή ποιος έχει σειρά να αφαιμάξουμε οικονομικά, ως εύκολος στόχος.

Παρακολουθώντας τον όντως προκλητικό Ερντογάν, αλλά και τις επιπτώσεις της πολιτικής του, ήταν αδύνατο να μην παρατηρήσω πόσο εύκολα αποδυνάμωσαν οικονομικά μια χώρα, η οποία σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας και των εξαγωγών, είχε άνθιση τα τελευταία χρόνια.

Όχι κυρία μου, δεν θα τρέξω να βοηθήσω την Τούρκικη οικονομία, δεν θα κλάψω… αλλά… δεν ξεχνάω… ότι πρέπει να μπω εμπόδιο στους οικονομικούς κολοσσούς, δεν ξεχνάω πόσο εύκολα αποδυνάμωσαν τη δική μου χώρα. Δεν ξεχνάω να ψωνίζω από τοπικές επιχειρήσεις, να στηρίζω να ελληνικά προϊόντα.

Είναι ένα ισχυρότατο όπλο η κατανάλωση ελληνικών προϊόντων, απέναντι στους οικονομικούς δολοφόνους των πολυεθνικών και των μεγάλων τραπεζών.

 

Ζιζανιοκτόνα;

Μεταφυτρωτικό διασυστηματικό, μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων και πολυετών (αγρωστωδών, πλατύφυλλων ζιζανίων) και υδροχαρών ζιζανίων, ξυλωδών φυτών, «ψεκάστηκε» σε δημόσιους χώρους πρασίνου, καταγγέλλουν αναγνώστες στο «Λαό». Δηλώνουν, ότι εφάρμοσαν επικίνδυνο και απαγορευμένο ζιζανιοκτόνο, στο Κρόκιο και σε άλλες περιοχές του Αλμυρού. Επισκεφθήκαμε και φωτογραφίσαμε τα σημεία, όπου όντως φαίνονται «πεσμένα» κιτρινισμένα χόρτα, εκεί που δίπλα ή απέναντι ακόμη «ψηλώνουν», πράσινα και υγιή …ζιζάνια. Ίσως αρμόδιος να το ερευνήσει, μεταξύ άλλων, είναι και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου, καθώς όποιος το εφάρμοσε, μπορεί να προκαλέσει –άθελά του- προβλήματα σε Δημότες μας, παιδιά ή και αδέσποτα ζώα. Η φωτογραφία είναι της Πέμπτης 15 Μαρτίου, από το Κρόκιο Αλμυρού, πλησίον της παιδικής χαράς.

 

Rally Almyros

Μαθαίνουμε νεότερα για το Rally Almyros 2018, εκ των έσω… Ήδη έχουμε –άτυπα, αφού δεν έχει ανοίξει η ημερομηνία υποβολής- συμμετοχές και πάμε για ρεκόρ! Το ευχάριστο είναι ότι τοπικές επιχειρήσεις, σπεύδουν να στηρίξουν το θεσμό, αφού ο ΟΜΑΘ και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Αργύρης Ρούσσας, έχουν αποδείξει ότι μας «πηγαίνουν ταμείο». Δηλαδή, προβάλλεται τουριστικά ο Αλμυρός με τον καλύτερο τρόπο, τα ξενοδοχεία και οι πανσιόν έχουν 100% πληρότητα, οι τοπικές επιχειρήσεις διαφημίζουν τα προϊόντα τους και οι επισκέπτες επιστρέφουν και την επόμενη χρονιά, για το θέαμα που προσφέρει η διοργάνωση. Βρρ…μμ…. Βουμμμ… πάμε δυνατά Rally Almyros 2018.