- 16 Ιανουαρίου, 2018
Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη
– έκδοση 13-01-2018
Πάει το κουτσομπολιό πάει…
Κυρία μου το μεγαλύτερο πρόβλημα από την προσπάθεια κατάργησης της πλαστικής τσάντας αναδεικνύεται στον Αλμυρό… Μήπως είναι η τιμή; Όχι, δεν είναι η τιμή, δεν είναι τα τέσσερα λεπτά… Μην είναι οι μηχανές που θέλουν ειδικό κουμπί… Ούτε, ούτε. Είναι που δυσκολεύει το κουτσομπολιό… Γιατί κυρία μου, όταν ψώνιζες στην πλαστική, βλέπαμε τι έπαιρνες, ή από που ψώνιζες… Σήμερα πλέον, με την multi use τσάντα την πάνινη… πως θα δει η γειτόνισσα που πήγες και τι ψώνισες; Πως θα ξέρει τι θα φας σήμερα; (από ενδιαφέρον αν προσέχεις τη διατροφή σου).
Και δεν το γράφω τυχαία καλή μου… Ήδη χθες, όπως γύριζα από το μάρκετ, βρέθηκε… ενδιαφερόμενη για την υγεία μου, που μου άνοιξε την τσάντα να δει τι έχω μέσα… Ένα δάκρυ κύλησε από το μάγουλό μου, καθώς συγκινήθηκα για το ενδιαφέρον που επέδειξε η συμπολίτισσά μου!
Τώρα, όντως… αναστατώθηκε η αγορά μας με τις αλλαγές. Πολλοί όμως, κατά την ταπεινή μου άποψη το βλέπουν λάθος το θέμα. Είναι καιρός να διορθώσουμε τις κακές συνήθειες και να μάθουμε να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Έστω και με αυτό το …πρόστιμο να μάθουμε να χρησιμοποιούμε επανα-χρησιμοποιούμενες τσάντες φιλικές προς το περιβάλλον. Τώρα από που θα τις προμηθευτούμε; Η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων έχει την απάντηση. Σύντομα νεώτερα…
Εν είδει περιστεράς…
Τέλος. Μετά από 5 ρεπορτάζ και εμπεριστατωμένη έρευνα, σας ενημερώνουμε ότι καλύτερα «φωτίστηκε» η Ευξεινούπολη. Άλλωστε φαίνεται και από την έκπληξη του Προέδρου στην Φωτογραφία. Το περιστέρι στάθηκε για λίγο του έκλεισε το μάτι και έπειτα πέταξε μακρυά! Αμέσως μετά το μυστήριο ο Πρόεδρος κάλεσε τον Δήμαρχο Αλμυρού και όσα είπανε νερό κι αλάτι… Η Ευξεινούπολη πλέον είναι σε τροχιά ταχύτατης ανάπτυξης. Ο Δαλακούρας γιατί γελάει;
Αγόρια μόνο
Η Χριστίνα Τοσούδη στο ρεπορτάζ της για τις γεννήσεις στον Αλμυρό, καταγράφει ότι τα τελευταία χρόνια, γεννιούνται περισσότερα παιδιά (αγόρια), απ’ ό,τι κορίτσια. Το πρόβλημα το είχαν κάποια απομακρυσμένα χωριά μέχρι σήμερα στον Καλλικρατικό Δήμο, καθώς λίγες κοπέλες ήθελαν να μείνουν στο χωριό και λίγες αποφάσιζαν να ζήσουν μια γεωργική ή κτηνοτροφική ζωή, λίγο πιο μακρυά από οργανωμένες πόλεις. Σε λίγα χρόνια θα πρέπει να δίνει ο γαμπρός προίκα στη νύφη για να τον παντρευτεί και πάλι θα δυσκολεύεται να βρει νύφη… Πολλά έχουμε να δούμε ακόμη.
Οι μνημονιακές αποφάσεις, καταλήγουν στο να ενισχύουν ολοένα τα αστικά κέντρα και να απογυμνώνεται η ύπαιθρος. Αναγκαστικά μετακομίζουν επαγγελματίες στις έδρες των υπηρεσιών. Για παράδειγμα συμβολαιογράφοι και με την απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου από τον Αλμυρό –θυμίζουμε ο Βόλος θα καταλήξει υποκατάστημα της Λάρισας- σκέφτονται να αλλάξουν έδρα και να μετακομίσουν είτε στον Βόλο, είτε στην Λάρισα. Τοπικοί άρχοντες, σύλλογοι, επαγγελματίες σα να βλέπουμε ταινία του Αγγελόπουλου, παρακολουθούμε τις πόλεις μας να συρρικνώνονται σε …χωριά δίχως υπηρεσίες.
Είσαι;
Είσαι επαγγελματίας, έμπορος, βιοτέχνης; Ξέρεις που θα πας λοιπόν την Κυριακή… Όχι; Κοίτα την καρτούλα παρακάτω… την άλλη… αριστερά. Coffee Break την Κυριακή στο Αρχοντικό στο Κουρί… Θα τα πούμε από κοντά, να ανταλλάξουμε ιδέες για να κάνουμε την πόλη μας, την αγορά μας καλύτερη! Τα λέμε!