• 30 Νοεμβρίου, 2017

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ευριπίδη Ευλογημένου «Πως ξέρω, παππού, ότι ξέρω;» – έκδοση 25-11-2017

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ευριπίδη Ευλογημένου «Πως ξέρω, παππού, ότι ξέρω;» – έκδοση 25-11-2017

 

Ένας ξεχωριστός άνθρωπος… δεν θα μπορούσε παρά να συγγράψει ένα ξεχωριστό βιβλίο.
Ο κύριος Ευριπίδης Ευλογημένος είναι για τη γράφουσα, ένας άνθρωπος-σταθμός στη ζωή της.
Κατά την πλούσια επαγγελματική και κοινωνική δράση του, υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος της Nea-Media, εργοστασίου παραγωγής cd. Εκεί δούλευα στα 22 μου χρόνια, αρχικά ως γραμματέας του και αργότερα στη θέση logistics.
Κάθε μέρα εργασίας δίπλα στον «Ευλογημένο», ήταν εκτός από δουλειά, ένα μάθημα, ένας νέος φιλοσοφικός στοχασμός, μια εμπειρία ζωής. Η εργασία μου κοντά του, ήταν το πανεπιστήμιο που μου έλειπε. Δεν ντρέπομαι να πω, ότι αν σήμερα μπορώ, ως ανειδίκευτη, να κρατάω στα χέρια μου αυτή την επιχείρηση, οφείλεται -κατά πολύ- στις συμβουλές του και στα μαθήματά του, που συχνά ανατρέχω. Ευχαριστώ!

Φτάνει με τις νοσταλγίες… Στα χέρια μας έχουμε ένα διαμάντι, ένα βιβλίο το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε και να δωρίσετε στα μικρότερα μέλη της οικογένειας, ειδικά σε εφήβους.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στη Νέα Ιωνία, την περασμένη Τετάρτη 22 Νοεμβρίου. Αγαπημένοι φίλοι, παλιοί συνεργάτες, «γέμισαν» την αίθουσα του «Μεταξουργείου», ανυπομονώντας να αποκτήσουν το πόνημα του Ευριπίδη Ευλογημένου.
Πρόσεξα ότι ο συγγραφέας, δεν συμπεριέλαβε βιογραφικό σημείωμα. Το πρόσεξα, αλλά δεν μου έκανε εντύπωση, καθώς κατ’ αρχήν θα χρειαζόταν ένα δεύτερο βιβλίο για να το… «χωρέσει», αλλά και γιατί το βιβλίο είναι ΑΛΗΘΙΝΟ βιογραφικό. Βιογραφικό, «κατάθεσης καρδιάς και στοχασμών».

Ευλογημένος βιβλίο

Το βιβλίο είναι ένα ταξίδι, του οποίου κάθε κεφάλαιο είναι μια στάση στους στοχασμούς και τη ζωή του συγγραφέα, με «Ιθάκη» -στόχο, τη μεταλαμπάδευση αξιών, στοχασμών στη νέα γενιά, στη δημιουργία της ανάγκης για το γλυκό κυνηγητό  της αναζήτησης, της εσωτερικής γαλήνης και της αρμονικής συμβίωσης.
Όλα αυτά, αποδίδονται τρυφερά, μέσα από τα μάτια του εγγονού του Evo, που ταξιδεύει με  το ημερολόγιο του παππού του, Ευριπίδη Ευλογημένου.
Στο βιβλίο, όπως και στη ζωή του «Ευλογημένου» δεσπόζει η κυρία Φρόσω, στην οποία είναι αφιερωμένο το βιβλίο. «Στην φίλη, στην γυναίκα, στην κυρά μου, στην σύμβουλο, στην ερωμένη, στην γλυκιά μου Φρόσω!».

 

Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν το βιβλίο του Ευριπίδη Ευλογημένου θα πρέπει να επικοινωνήσουν με στον τηλεφωνικό αριθμό 6944368654.

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα του βιβλίου, το οποίο μοιράστηκε μαζί μας ο συγγραφέας και κατά την παρουσίασή του την Τετάρτη. Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στις σελίδες του βιβλίου.
«…Ακούω συχνά ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει αυτό ή το άλλο από μεράκι, παρουσιάζοντάς το δημόσια. Είναι της «μόδας» να παρουσιάζουν, όσοι έχουν πρόσβαση στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, το καινούριο δημιούργημά τους – το οποίο είναι προς πώληση! – σαν αποτέλεσμα ανασχόλησής τους με αυτό, από μεράκι!
Και εμείς γιατί το ξέρουμε;

Ασχολία με κάτι από Μεράκι, είναι η προσπάθεια για να ανέβεις σε πρωτόγνωρα επίπεδα γνώσης, τεχνικής και ηθικής.
Να υλοποιήσεις, δηλαδή, την ουτοπία!
Το μεράκι είναι η κορυφή των αναγκών του ανθρώπου.
Για να έχει κάποιος ανάγκη να ικανοποιήσει το μεράκι του, πρέπει να έχει ικανοποιήσει όλες τις άλλες ανάγκες του.
Ελάχιστοι άνθρωποι πάνω στη γη έχουν την πολυτέλεια να ασχολούνται με κάτι, από μεράκι.
Ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τον τρόπο που ενεργεί αυτός που κάνει το μεράκι του.
Όλοι οι άλλοι δεν βγάζουν κανένα νόημα από τις ενέργειές του.
Όποιος ασχολείται με κάτι από μεράκι, δεν το μοιράζεται με κανένα, γιατί: Το θεωρεί ατελές.
Δεν αποζητά τίποτα, κυνηγά την ουτοπία.
Η μόνη εξαίρεση που μπορεί να γίνει, εάν το ζητήσουν, είναι να το μοιραστεί με αυτούς που αγαπάει.
Γιατί η αγάπη, όπως επίσης τα όνειρα και το μεράκι, δεν ικανοποιούνται ποτέ!…»

 

Τσιντσίνη Βιβή (Παγασκευούλα)