• 31 Οκτωβρίου, 2017

Ζητείται λύση για τις δημοτικές τουαλέτες – Δυσωδία διώχνει πελάτες και ταλαιπωρεί επαγγελματίες – Έκδοση 28-10-2017

Ζητείται λύση για τις δημοτικές τουαλέτες – Δυσωδία διώχνει πελάτες και ταλαιπωρεί επαγγελματίες – Έκδοση 28-10-2017

 

Προβληματίζει την γνώμη της τοπικής αγοράς το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, όσον αφορά  τις δημοτικές τουαλέτες στο κέντρο του Αλμυρού, που βρίσκονται επί της οδού Ανθέων (κάθετη πάροδος της Ερμού, πίσω από το βιβλιοπωλείο Βούλγαρη).

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Αλμυρού προχώρησε στο κλείσιμο του χώρου πριν από τρεις εβδομάδες περίπου. Οι απόψεις των καταστηματαρχών που βρίσκονται κοντά σε εκείνο το σημείο διίστανται, καθώς δεν θεωρούν όλοι πως εξυπηρετούνται πολίτες του Αλμυρού. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν πως πρέπει να κλείσουν οριστικά και να διαμορφωθεί διαφορετικά ο συγκεκριμένος δρόμος.

Βάση των δηλώσεων των εμπόρων, πάντα υπήρχε πρόβλημα στο σημείο, ακόμη και όταν οι τουαλέτες ήταν ανοιχτές, πολλοί «ανυπόμονοι» προτιμούσαν να κάνουν την ανάγκη τους έξω από αυτές, κάτι που είχε ως συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα με εστίες μόλυνσης και δυσοσμίας. Από την ημέρα που έκλεισαν όμως, η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά. Οι έμποροι που εδρεύουν κοντά σε αυτό το σημείο, δηλώνουν αγανακτισμένοι και επιθυμούν να δοθεί άμεσα κάποια λύση στο θέμα.

 

Δηλώσεις Εμπόρων 

 

ΑνδρωνάςΜιχάλης Ανδρωνάς: «Οι δημόσιες τουαλέτες έχουν κλείσει πάνω από 15 ημέρες, εντείνοντας το πρόβλημα που ήδη υπήρχε. Αυτοί οι χώροι αποτελούσαν λύση κυρίως για τους ηλικιωμένους. Πλέον είναι εστία μόλυνσης, καθώς όσοι τις χρησιμοποιούσαν, εξακολουθούν να πηγαίνουν σε εκείνο το μέρος ασχέτως εάν έχει κλείσει. Πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς αποτελεί πρόβλημα για λόγους υγιεινής αρχικά και έπειτα για λόγους αισθητικής. Προσωπικά, έχω απευθυνθεί στον πρόεδρο της Ένωσης, καθώς η κατάσταση μέρα με τη μέρα γίνεται ανυπόφορη. Οι τουαλέτες πρέπει να παραμείνουν ανοικτές, αρκεί να υπάρχει κάποιο άτομο το οποίο θα αναλάβει να τις καθαρίζει και φυσικά όσοι τις επισκέπτονται να σέβονται τον χώρο».

 

Γιώργος Καλαντζής: «Η κατάσταση με τις δημόσιες τουαλέτες από την ημέρα που τις έκλεισαν «έχει ξεφύγει». Λόγω της θέσης του μαγαζιού μου, έχω δει πολλούς που χρειάστηκαν τουαλέτα να καταφεύγουν πίσω από τους κάδους μιας και αυτές ήταν κλειδωμένες. Ο κόσμος τις έχει μάθει και τις χρησιμοποιεί εδώ και αρκετό καιρό. Πιστεύω πως πρέπει να μείνουν ανοιχτές, με την προϋπόθεση του τακτικού καθαρισμού και του σεβασμού του χώρου».

 

Δήμητρα Ξυνού: «Όσα καταστήματα βρισκόμαστε εδώ γύρω, αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με τις δημόσιες τουαλέτες. Ειδικά από τότε που τις έκλεισαν, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βλέπουμε. Το μέρος αποτελεί εστία μόλυνσης και η μυρωδιά που υπάρχει είναι πολύ έντονη. Σκεφτόμαστε να πετάξουμε τα σκουπίδια, επειδή υπάρχουν παντού ακαθαρσίες. Θεωρώ ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση. Οι τουαλέτες πιστεύω πως πρέπει να ανοίξουν και να έρχεται κάποιος να καθαρίζει τουλάχιστον μια φορά την ημέρα».

 

Μαντζώρας

Γιώργος Μαντζώρας: «Πολλές φορές τυχαίνει να έρχεται κόσμος με σκοπό να χρησιμοποιήσει τις δημόσιες τουαλέτες. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες που έχουν κλείσει, η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Πάντα υπήρχε πρόβλημα με την καθαριότητα σε αυτές τις τουαλέτες, πλέον όμως δεν μπορούμε να ανοίξουμε τις πόρτες των μαγαζιών μας από τη μυρωδιά. Θεωρώ ότι οι τουαλέτες πρέπει να ανοίξουν και να καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με αυτό τον τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα του κόσμου που τις χρησιμοποιεί καθώς και το δικό μας που έχουμε εδώ τα μαγαζιά μας».

 

Μακρή

Ιωάννα Μακρή: «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Ειδικά για εμάς που τα μαγαζιά μας έχουν πλάτη στο συγκεκριμένο δρόμο. Ακόμη και όταν οι τουαλέτες ήταν ανοικτές, όσοι ερχόντουσαν δεν τις χρησιμοποιούσαν. Δυστυχώς το συγκεκριμένο σημείο δεν χρησιμοποιείται μόνο από ηλικιωμένους για τουαλέτα, αλλά και από άτομα που συγκεντρώνονται εδώ ακόμη και αργά τη νύχτα.

Οι κίνδυνοι για την υγεία μας αυξάνονται καθημερινά λόγω των ακαθαρσιών, ενώ η δυσοσμία είναι ανυπόφορη . Πριν λίγες ημέρες απευθύνθηκα στον Δήμο Αλμυρού κάνοντας ένσταση και ζητώντας να βρεθεί μια λύση για το συγκεκριμένο θέμα.

Πιστεύω πως αυτές οι τουαλέτες πρέπει να καταργηθούν οριστικά  και να διαμορφωθεί διαφορετικά ο πεζόδρομος ».

 

Βούλγαρη

Σοφία Βούλγαρη: « Η κατάσταση στο δρόμο με τις δημόσιες τουαλέτες είναι φρικτή, ενώ υπήρχε πρόβλημα με την καθαριότητα και πριν τις κλειδώσουν. Επειδή το μαγαζί έχει άμεση πρόσβαση και θέα στον συγκεκριμένο χώρο, μπορώ να πω πως δεν εξυπηρετούσε κόσμο του Αλμυρού.

Πλέον έχουμε φτάσει στο απροχώρητο, εφόσον δεν μπορούμε να πετάξουμε ούτε τα σκουπίδια στους κάδους. Εκτός όμως από τις τουαλέτες, είναι επικίνδυνα και τα πεύκα που βρίσκονται εδώ.

Καταθέσαμε μια πρόταση στον Δήμο με την οποία συμφωνεί και η Ένωση Επαγγελματιών, σχετικά με αυτό τον δρόμο. Συγκεκριμένα προτείναμε να περάσει μια μπουλντόζα έτσι ώστε να καθαριστεί ο δρόμος και έπειτα να διαμορφωθεί σε πεζόδρομο. Υπάρχουν ήδη μαγαζιά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ο δρόμος αυτός να πάρει ζωή.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Η υγεία μας τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο. Πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση ».

 

Νικοβιώτης

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δήμου Αλμυρού κ. Κώστας Νικοβιώτης δήλωσε στον «Λαό του Αλμυρού»: «Αποφασίσαμε να κλείσουμε τις δημόσιες τουαλέτες, όσοι τις επισκεπτόταν, δεν έκαναν σωστή χρήση, με αποτέλεσμα ο χώρος αυτός να αποτελεί εστία μόλυνσης. Προς το παρόν θα παραμείνουν κλειστές, ενώ έχουμε συζητήσει το θέμα και με τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού κ. Κώστα Πανταζώνα. Είμαστε θετικοί σε προτάσεις των καταστηματαρχών, ώστε όλοι μαζί να βρούμε μια λύση και να αναδιαμορφώσουμε τον χώρο».

 

τουαλέτες

 

τουαλέτες2


Σχετικά Άρθρα

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…
Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Για τις μεγάλες καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Αθηνά» στη Μαγνησία, ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό…
Μέτρια η παραγωγή στην ελαιοκαλλιέργεια

Μέτρια η παραγωγή στην ελαιοκαλλιέργεια

Παραγωγοί κι έμποροι περιγράφουν τους λόγους στο «Λαό»