• 26 Οκτωβρίου, 2017

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στη Βουλή των Ελλήνων και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εκπαιδευτική Επίσκεψη  του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στη Βουλή των Ελλήνων  και  στο  Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος

 Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, σχετικάμε τον εκπαιδευτικό διήμερο και την επίσκεψη στην Αθήνα στις 19 και 20 Οκτωβρίου:

 

‘Ένα πλούσιο  πολιτιστικό και εκπαιδευτικό διήμερο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές  του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στα πλαίσια του προγράμματος των εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή, στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2017. Την Πέμπτη 19/10/2017 επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, ενημερώθηκαν για  την ιστορία του κτιρίου της Βουλής από την εποχή που χτίστηκε έως και σήμερα. Τους καλωσόρισε  και  ο  βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ηλιόπουλος.  Επισκέφτηκαν την αίθουσα του Ε.  Βενιζέλου όπου  φιλοξενούνταν  έκθεση για τον Ι. Καποδίστρια και ενημερώθηκαν για το έργο του. Στη συνέχεια  επισκέφτηκαν την αίθουσα της ολομέλειας, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της  και κάθισαν στα έδρανα των βουλευτών, νιώθοντας για λίγο μικροί βουλευτές. Περπάτησαν  στον εθνικό κήπο και έτρεξαν  στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να  θαυμάσουν  την έκθεση  με  τις ολυμπιακές δάδες. Στη συνέχεια,  επισκέφτηκαν  τον  Βράχο της Ακρόπολης,  τον Παρθενώνα και  ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το βράδυ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  μια θεατρική παράσταση.

 

Την Παρασκευή 20/10/2017 επισκέφτηκαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου ξεναγήθηκαν σε όλους τους  χώρους του. Στην αίθουσα της άρσης βαρών ενημερώθηκαν για τις προπονήσεις των πρωταθλητών από τον  ομοσπονδιακό προπονητή και παρακολούθησαν μια επίδειξη συγκεκριμένων  κινήσεων του αθλήματος. Στην αίθουσα του πινγκ- πονγκ ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο άθλημα από τον ομοσπονδιακό προπονητή  και ορισμένοι  μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν πινγκ – πονγκ. Φεύγοντας από το στάδιο είχαν την τύχη να συναντήσουν  τους παίκτες της  Μάλαγα.

 

Ο τελευταίος σταθμός ήταν το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος  μας επιφύλαξε  πολλές εκπλήξεις. Ένα καταπράσινο τοπίο από κήπους με μια μεγάλη ποικιλία από δέντρα, φυτά, σιντριβάνια και  μονοπάτια  έκαναν  την επίσκεψή μας  μοναδική. Στο  υψηλότερο σημείο του Πάρκου  στο  Φάρο  με τους γυάλινους τοίχους, απολαύσαμε  τη  μοναδική πανοραμική  θέα  της θάλασσας στα δυτικά, της Ακρόπολης στα ανατολικά, καθώς και του Πάρκου και της Αγοράς, ανάμεσα στη Βιβλιοθήκη και τη Λυρική Σκηνή.

 

Οι μαθητές  παρακολούθησαν στη βιβλιοθήκη εκπαιδευτικά προγράμματα. Η  μια ομάδα  ασχολήθηκε με  το  πρόγραμμα  «ηλιακή  ενέργεια κι ένας κόσμος σε διαρκή κίνηση» όπου κλήθηκαν να προσεγγίσουν  τα  θέματα φύση, φυσικό περιβάλλον, μηχανές, κίνηση, ηλιακή ενέργεια, μετατροπή μορφών ενέργειας, τρόποι μεταφοράς της μηχανικής ενέργειας, δομώντας τις δικές τους μηχανικές κατασκευές, οι οποίες αποτελούν προσομοιώσεις πραγματικών μηχανών.  Η δεύτερη ομάδα παρακολούθησε το πρόγραμμα «στο κατώφλι της αρχιτεκτονικής» όπου πήραν  μέρος σε ένα πραγματικό εργαστήριο κατασκευής μακέτας. Στόχος του εργαστηρίου ήταν   να προσεγγίσουν οι μαθητές την έννοια της αρχιτεκτονικής και να εξοικειωθούν με την  αρχιτεκτονική σύνθεση, δίνοντας μορφή στις ιδέες τους. Πειραματίστηκαν  με τα εργαλεία του αρχιτέκτονα, όπως  τα υλικά κατασκευής μακέτας, τη χρήση κλίμακας σχεδίασης  και  έμαθαν  με ποιο τρόπο μια ιδέα μπορεί να μεταφερθεί είτε στο χαρτί, είτε στη  μακέτα. Το εκπαιδευτικό διήμερο στην Αθήνα   ήταν  μια σημαντική εμπειρία για τους μαθητές.

 

Συνοδοί καθηγητές ήταν οι:  Σταυραντώνη Μ.,  Σιαμέτη Α.,  Μηλιώνη Φ. και  Λάιος  Δ.

a

 

5

 

c


Σχετικά Άρθρα

Οι πρώτοι από το Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Ευξεινούπολης

Οι πρώτοι από το Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Ευξεινούπολης

Δημοσιεύουμε σ’ αυτό το άρθρο τα αποτελέσματα των μαθητών με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες στο Λύκειο Ευξεινούπολης,…
Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης και 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού σε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Σπάρτη

Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης και 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού σε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Σπάρτη

Με την τριήμερη εκδρομή στη Σπάρτη, από Δευτέρα 15/04/24 μέχρι και Τετάρτη 17/04/24, ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό…
Η Περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στην Κωνσταντινούπολη

Η Περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στην Κωνσταντινούπολη

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού ως μέλος του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης με θέμα «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική…