• 17 Οκτωβρίου, 2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 14-10-2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 14-10-2017

 

3 – 3 για τους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας

Με ψήφους 148 έναντι 124 η Βουλή των Ελλήνων δέχτηκε κατά πλειοψηφία το δικαίωμα αλλαγής ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών, παρά τις εντάσεις και τις λογομαχίες που επικράτησαν στο ημικύκλιο του κοινοβουλίου.

Θετική ψήφο στα νέα μέτρα της κυβέρνησης έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής, ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές Χρήστος Μπουκώρος, Κ. Στεργίου και Π. Ηλιόπουλος.

Συζητιέται πολύ στα πηγαδάκια του Αλμυρού, το θέμα, ενώ ξεχάστηκαν ΕΝΦΙΑ, φορ-λαίλαπα, έλλειψη δομών υγείας και παιδείας. Μη σου φαίνεται περίεργο κυρία μου… το «ροζ»… πάντα πουλούσε.

 

Ανέκδοτο – λίιιιγο σόκιν

Μετά τη συζήτηση για την αλλαγή φύλλου και αφού συμφώνησαν ότι είναι απαράδεκτο αυτό που ψηφίστηκε, μια παρέα αποφασίζει να παίξει κρυφτό, χωρισμένη σε δυο ομάδες. Ο Σάκης και ο Τάκης, έπαιζαν εναντίον του Λάκη και του Πάκη.

Αφού οι Σάκης και Τάκης έχαναν συνέχεια λέγονται τα εξής:

Σάκης: Τάκη, αν δεν κρυφτείς καλά… θα δεις τι θα σου κάνω… θα σε μπιμππππ… δεν γίνεται να μας βρίσκουν συνέχεια.

Τάκης: Καλά κρύψου εσύ και θα προσέχω…

Μόλις ο Λάκης άρχισε να μετράει 5-10, 10-15… φωνάζει ο Τάκης: Λάκη πάω να κρυφτώ, αν δεν με βρεις πες στον Πάκη θα είμαι πίσω από το θάμνοοο…

 

Διδακτικός ο σκοπός της ένταξης του ανεκδότου στη στήλη… Προσέχτε… τι απειλή δίνετε… το νου σας!

 

Ας γελάσω κινέζικα!

Όσοι νομίζουν ότι η εφημερίδα έχει ανάγκη από 20 ευρώ… από μια – δυο ανακοινώσεις, και η στέρηση αυτού θα μας δημιουργήσει πρόβλημα… η μόνη αντίδραση που θα έχει από εμάς είναι να γελάσουμε κινέζικα Τσιν-τσιν-η (μετάφραση: χα, χα χα)!

Σε κάθε περίπτωση όταν δημιουργείται μια ανακοίνωση, δημιουργείται μάλλον από την ανάγκη επικοινωνίας του ενός μέρους, με ένα ευρύ κοινό. Από την οποία ανακοίνωση, το ευρύ κοινό, μπορεί να πληροφορηθεί σημαντικά πράγματα για το συμφέρον του και άλλα.

Και εδώ έρχεται το ερώτημα. Η εφημερίδα είναι μηχανή αναπαραγωγής και δημοσίευσης ανακοινώσεων… που θα πρέπει να δουλεύει αφιλοκερδώς; Ή μήπως, η νόμιμη αυτή καταχώριση είναι μια δίκαιη συνεργασία, που το ένα μέρος επικοινωνεί με το κοινό του και το άλλο αμείβεται για τη διάδοση της πληροφορίας που παρέχει;

Και για όσους θέλουν να εθελοτυφλούν ότι βγάζουμε από τη μύγα ξύγκι, τους θυμίζουμε, ότι η εφημερίδα δημοσιεύει αφιλοκερδώς ότι έχει να κάνει με φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, αγγελίες εύρεσης εργασίας, αγροτικές αγγελίες, κοινωνικούς σκοπούς και συλλόγους με κοινωνική προσφορά, όπως π.χ. τον Ερυθρό Σταυρό, τη Δράκα, τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας, το κοινωνικό παντοπωλείο του Αγίου Νικολάου, συμβάλει ως χορηγός επικοινωνίας σε μεγάλες διοργανώσεις κτλ. ενώ δεν αρνήθηκε ποτέ σε φορείς, τον Δήμο και άλλους, να χαρίσει την πνευματική της ιδιοκτησία, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο, που προβάλουν τον τόπο, είτε αφιλοκερδώς να δημιουργήσει προωθητικά βίντεο για τον ίδιο σκοπό.

Εμείς λοιπόν και όταν χρεώνουμε και όταν δεν χρεώνουμε είτε κάνουμε τη δουλειά μας, είτε  κοινωνικό έργο. Κάποιοι λοιπόν, επιλέγουν να εντάξουν στα έξοδά τους οτιδήποτε άλλο (και βεβαίως και πρέπει να εντάξουν τα αναφερόμενα έξοδα) εκτός από την ανακοίνωση στην εφημερίδα… Αυτός που θα καλύψει τα ηχητικά θα πληρωθεί, αυτός που θα κάνει την αφίσα, τις προσκλήσεις, το κέρασμα θα πληρωθούν… και για όλα λεφτά υπάρχουν… εκτός από την εφημερίδα;

Λυπάμαι… αλλά η γραμμή μας δεν αλλάζει. Εξάλλου αν αρχίσουμε να προσφέρουμε την εργασία μας χωρίς να αμειβόμαστε, καλύτερα να κλείσουμε… γιατί δεν θα είμαστε επαγγελματίες, αλλά κολαούζοι.

Υπάρχει και το ανέκδοτο με τη Πόντια πόρνη για όσους δεν κατάλαβαν και για όσα δεν αναφέρω.

Γιατί αυτοκτόνησε η τελευταία πόντια πόρνη;

Έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονται.

 

Δεν τα θέλουμε

Πιστέψτε με κάποια θέματα, κάποιες ειδήσεις, προτιμούμε να μην τις είχαμε, γιατί μπορεί να θίγουν βασικές κοινωνικές δομές. Παρά ταύτα, το έργο μας είναι άλλο. «Τα σχόλια είναι ελεύθερα (και για αναγνώστες και για αρθρογράφους, πάντα με την απαιτούμενη δεοντολογία). Τα γεγονότα είναι «ιερά», και γι’ αυτό πρέπει να καταγράφονται.» (Ιδρυτής του Guardian).

Δεν γίνεται μια κοινωνία μας να είναι με κάτι αναστατωμένη και να κάνουμε τους αλλήθωρους, ούτε, άλλα να λέγονται και άλλα να γράφονται και να σφυρίζουμε αδιάφορα. Γιατί; Γιατί είμαστε «ο Λαός του Αλμυρού» για 15+4 χρόνια.

 

ατζεντα

 

 


Σχετικά Άρθρα

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…
Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη έκδοση 24-3-2022

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη έκδοση 24-3-2022

Μπιρ Παρά Πολλές διαπραγματεύσεις αμέτι μουχαμέτι και μάλλον μπιρ παρά, παρακολουθούμε όπως οι συναντήσεις Λαβρόφ –…
Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Για τις μεγάλες καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Αθηνά» στη Μαγνησία, ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό…