• 3 Οκτωβρίου, 2017

Ο Αλμυρός ακολουθεί την παγκόσμια τάση ενοικίασης κατοικιών μέσω διαδικτύου – Έκδοση 30/9/2017

Ο Αλμυρός ακολουθεί την παγκόσμια τάση ενοικίασης κατοικιών μέσω διαδικτύου – Έκδοση 30/9/2017

Προς ενοικίαση περισσότερες από 40 πολυτελείς κατοικίες σε Αλμυρό και Αγχίαλο

 

Το 2008 μια αμερικανική εταιρεία εύρεσης, καταχώρησης και ενοικίασης ακινήτων προκάλεσε «σεισμό» στα δεδομένα του τουριστικού κλάδου. Από το 2008 περισσότερα από 70 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη, έχουν διαθέσει το ακίνητό τους προς ενοικίαση, ή νοίκιασαν πολυτελή κατοικία μέσω της πλατφόρμας για τις διακοπές τους.

Φυσικά η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός δεν θα μπορούσε να λείπει από το ευρετήριό της και ήδη περισσότερα από 30.000 ακίνητα έχουν καταχωρηθεί στην αναζήτηση καταλυμάτων της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Όσον αφορά την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και της Νέας Αγχιάλου, οι καταχωρήσεις, ανέρχονται στις 46. Εξοχικές κατοικίες, βίλες ακόμη και διαμερίσματα, τα οποία διατίθενται από τους ιδιοκτήτες τους προς ενοικίαση.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές, με την Αμαλιάπολη και τη Νέα Αγχίαλο να κατέχουν τις πρώτες θέσεις στον αριθμό καταχωρίσεων.

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα, οι πελάτες να σχολιάζουν για τις παροχές και την κατάσταση των ακινήτων, αλλά και τα κάλλη της περιοχής. Η φιλοξενία των κατοίκων του Αλμυρού και οι ομορφιές της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας, έχουν εκμαιεύσει τις καλύτερες κριτικές.

Η παραμονή σε όμορφα διακοσμημένους χώρους, οι τοποθεσίες με την υπέροχη θέα και την άμεση πρόσβαση στη θάλασσα καθώς και το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών συνετέλεσαν  στα θετικά σχόλια των επισκεπτών.

Ο κ. Θωμάς  Δημητρίου Αντιπρόεδρος Ν.Σ. Ενοικιαζομένων δωματίων Μαγνησίας δήλωσε στον «Λαό του Αλμυρού» σχετικά με το θέμα : «Η ενοικίαση ιδιόκτητων ακινήτων ως τουριστικά καταλύματα μέσω διαδικτύου αποτελεί συνήθεια των τελευταίων χρόνων. Όπως είναι φυσικό αυτή η τάση έχει προκαλέσει ζημιά στον κλάδο μας, αλλά είναι παγκοσμίως διευρυμένη. Το θετικό είναι πως όσοι συνεργάζονται νόμιμα με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα καλούνται να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, όπως δηλαδή και εμείς οι επαγγελματίες.

Στον Αλμυρό υπάρχουν κτήρια που ενοικιάζονται με αυτό τον τρόπο, παράλληλα όμως γίνονται και κάποιες παράνομες ενοικιάσεις. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του παζαριού γνωρίζουμε πως κάποιοι ιδιοκτήτες έφυγαν για διακοπές και νοίκιασαν τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να είναι δηλωμένοι και να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί. Γνωρίζουμε ποιοι είναι, αλλά εφόσον ζούμε σε μια μικρή πόλη και είμαστε συντοπίτες δεν έχουμε προχωρήσει σε καταγγελίες προς το παρόν».

 


Σχετικά Άρθρα

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Ανησυχητικά τα στοιχεία της Eurostat για τη μείωση του ζωϊκού κεφαλαίου της χώρας»

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Ανησυχητικά τα στοιχεία της Eurostat για τη μείωση του ζωϊκού κεφαλαίου της χώρας»

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του πολιτικού γραφείου του υποψηφίου με το ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου: Τον αφανισμό…
Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…
Άρθρο Δ. Τσιμπανάκου: Τα νέα σχολεία οφείλουν να ανταποκρίνονται στη νέα πραγματικότητα

Άρθρο Δ. Τσιμπανάκου: Τα νέα σχολεία οφείλουν να ανταποκρίνονται στη νέα πραγματικότητα

Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, Δημήτρη Τσιμπανάκου Τόσο η πρωτοβάθμια όσο και…