• 2 Οκτωβρίου, 2017

Απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά από έξι μήνες ομηρίας

 

Ελεύθερος αφέθηκε, έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στις 07:30 το πρωί σε περιοχή του Ρεθύμνου, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Η επιχείρηση έγινε σε μάντρα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων που βρίσκεται στη Γέφυρα Ζουρίδας στο Ρέθυμνο και όταν εισήλθαν στον χώρο οι αστυνομικοί ο επιχειρηματίας βρισκόταν σε ένα στρώμα στο πάτωμα δεμένος με αλυσίδα από το πόδι. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος βρισκόταν στο ισόγειο και ένας Σκοπιανός, που εντοπίστηκε στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη Λεμπιδάκη.

Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας είναι αδυνατισμένος και σοβαρά καταβεβλημένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Κ» κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «υπήρχαν πληροφορίες για το που βρισκόταν ο επιχειρηματίας και χθες σχεδιάστηκε η επιχείρηση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ήταν σχετικά εύκολη, καθώς οι απαγωγείς δεν πρόλαβαν να προβάλουν κάποια αντίσταση». Μάλιστα ο αξιωματικός συμπλήρωσε ότι ο επιχειρηματίας είχε μεταφερθεί στο συγκεκριμένο κρησφύγετο το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια ώρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωσε στην «Κ» ότι «η αστυνομία είχε το τελευταίο διάστημα εντοπίσει και καταγράψει άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή στην απαγωγή και από την επιτήρησή τους, καθώς και από κάποιες πληροφορίες που συγκέντρωσε το τελευταίο διάστημα, κατάφερε να εντοπίσει το κρησφύγετο». Τόνισε επίσης ότι «η σημερινή έφοδος έγινε με το πρόσχημα έρευνας για ναρκωτικά, ώστε να μην διαρρεύσει με οποιοδήποτε τρόπο, ότι η επιχείρηση είχε σαν στόχο τον εντοπισμό του επιχειρηματία».

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…