• 11 Σεπτεμβρίου, 2017

Οργανώνονται οι ιππείς της Όθρυος – έκδοση 9-9-2017

Οργανώνονται οι ιππείς της Όθρυος – έκδοση 9-9-2017

Σημαντική συνάντηση στο Προφήτη Ηλία στο Τσατάλι

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ιππική συνάντηση στον  Άη–Λιά στο Τσατάλι, μετά από πρωτοβουλία των φίλων της ελεύθερης ιππασίας Αλμυρού «Η Όθρυς» σε συνεργασία με τον ιππικό σύλλογο Βόλου «Οι Κένταυροι».

Ισπανικά άλογα, Ολλανδίας, Αραβάνια, άλογα αθλητές, περίπου 30 στον αριθμό, ταξίδεψαν με τους ιππείς τους από το Βόλο, τη Σούρπη, το Βελεστίνο, την Αργαλαστή, τα Λεχώνια, το Ελευθεροχώρι, το Σέσκλο, την Άλλη Μεριά, και πολλά ακόμη μέρη της Μαγνησίας, στην όμορφη Όθρυ, με σκοπό να απολαύσουν το πανέμορφο φυσικό τοπίο και να κάνουν ελεύθερη ιππασία. Η πρώτη μέρα ήταν γνωριμίας, με διανυκτέρευση δίπλα από το ξωκλήσι. Το πρωί συμπληρώθηκε η παρέα και με άλλους ιππείς και άλογα και με… τη δροσούλα ξεκίνησε η πορεία από τον Προφήτη Ηλία, με προορισμό τη θέση «Τσαταλόβρυση», ενώ έγινε και μια μικρή στάση για ξεκούραση στη θέση «Φλαμπούρι». Έπειτα επέστρεψαν στο ξωκκλήσι, όπου ακολούθησε υπαίθριο γλέντι.

Ανάμεσα στους ιππείς, ξεχώρισε η συμμετοχή του Αλμυριώτη Γιάννη Ξυνού, ο οποίος είναι αθλητής της ιππασίας, μέλος του ιππικού ομίλου Σέσκλου «Ο Ιππότης», με προπονήτρια την Αιμιλία Γιαννακοπούλου.

Οι Βασίλης Γκάτσης και Κώστας Δερμούτης, αφιέρωσαν πολλές ώρες γι’ αυτή τη διοργάνωση, η οποία θεωρείται διερευνητική, για να ακολουθήσουν και άλλες ευρύτερα διαδεδομένες και πιο οργανωμένες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρότι οργανώθηκε μέσα σε έξι μέρες, η ανταπόκριση των γειτονικών συλλόγων ήταν μεγάλη. Πολλοί μάλιστα ήρθαν με τις οικογένειές τους. Τα παιδιά, ευχαριστήθηκαν παιχνίδι και βόλτες στον καθαρό αέρα, ήρθαν πιο κοντά στα ζώα και τη φύση!

Ο κ. Ανδρέας Καϊόπουλος δήλωσε στο «Λαό»: Βρισκόμαστε σε ένα τοπίο με πολλή φυσική ομορφιά που δεν συναντά κανείς στην πόλη. Καλό είναι να γίνονται τέτοιες πορείες γιατί αγαπάμε το άλογο και θέλουμε να είμαστε κοντά στη φύση και γενικά τα ζώα.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους κ. Ανδρέα Καϊόπουλο, Βασίλη Γκάτση και Κώστα Δερμούτη για τη παραχώρηση των πληροφοριών, την καλή παρέα και την πολύ καλή διαφήμιση της ομορφιάς του βουνού μας.

Θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά ρεπορτάζ, τα οποία με χαρά θα κάνουμε για τις δράσεις τοπικής ανάπτυξης, φιλοζωΐας και ευζωΐας που οι ιππείς του Αλμυρού οργανώνουν και μας προσκαλούν.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε…
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη Βρύναινα το Σάββατο 17/12

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη Βρύναινα το Σάββατο 17/12

Εκδήλωση για το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρύναινας «Όθρυς». Θα πραγματοποιηθεί το…
Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Κων. Μαραβέγιας σε Στ. Πέτσα: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Πηλίου

Για τις μεγάλες καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Αθηνά» στη Μαγνησία, ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό…