- 6 Ιουλίου, 2013
Η γιορτή της μπύρας Άμστελ στον Αλμυρό
Την Ημέρα Θερισμού Ελληνικής Γης γιόρτασε η μπύρα Άμστελ και στην πόλη μας, με μία γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, το βράδυ της Παρασκευής, 5 Ιουλίου 2013, στην οποία συμμετείχαν ντόπιοι παραγωγοί, συνεργάτες και μεγάλος αριθμός φίλων της από την ευρύτερη περιοχή μας.
Η πόλη μας επιλέχθηκε, μαζί με άλλες 49 πόλεις της Ελλάδας, λόγω της αρκετά μεγάλης διάθεσης κριθαριού στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία από τους ντόπιους παραγωγούς, οι οποίοι ανέρχονται στους 150 περίπου, ενώ ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων παραγωγών κριθαριού που τροφοδοτούν την παρασκευή της γνωστής σε όλους μας μπύρας ξεπερνάει τους 2.100.
Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ένα μικρό ζυθοποιείο στήθηκε στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, γύρω από το οποίο συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών, που διασκέδασαν ευχάριστα με άφθονη δωρεάν παγωμένη μπύρα και έναν πλούσιο μπουφέ, ενώ οι θαμώνες των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης που συνεργάστηκαν με την εταιρεία, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διπλάσια ποσότητα μπύρας Άμστελ, στα πλαίσια της προσφοράς 1 + 1.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αποσκοπεί στην καθιέρωση της Ημέρας Θερισμού Ελληνικής Γης ως θεσμού, με εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται κάθε χρόνο ανά την Ελλάδα, ως ένδειξη τιμής στους ντόπιους παραγωγούς και τη συνεισφορά τους.
Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου