• 15 Μαρτίου, 2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 11-3-2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 11-3-2017

Εκπτώσεις ηθικής

Στο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, μπορούν πλέον να προστεθούν κωδικοί για εκπτώσεις φόρου σε πολιτικούς και όσους δίνουν ενισχύσεις σε κόμματα. Επίσης μειώνονται για τους πολιτικούς οι κρατήσεις για το επίδομα αλληλεγγύης. Αυτά συμβαίνουν, ενώ από φέτος επίσης, οι μόνιμα διαμένοντες σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους έπαψαν να δικαιούνται μειώσεων στη φορολογία εισοδήματος!

Δηλαδή, για να δώσουμε ένα παράδειγμα… Αν π.χ. κάποιος προσφέρει τον οβολό του σε ένα από τα 19 κόμματα που έθεσαν υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές… έχει φορο-ελάφρυνση και ο φίλος του που μπορεί να βοήθησε με ίδιο ποσό το Φιλόπτωχο Αγίου Νικολάου, θα καλεστεί να αποδείξει το πόθεν έσχες… Άλλη μια φορά το παράλογο δεν απαντάει…

Όσο αντέχουμε, τόσο θα μας φορτώνουν… Έχουμε ξεπεράσει σε αντοχές και τα γαϊδούρια, κυρία μου!

 

Αδέσποτα,  λακκούβες και φωτισμός δρόμων

Καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα, για διαφορετικές περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού, για λακκούβες, αδέσποτα και ελλιπή φωτισμό δρόμων. Σε κάποιες περιπτώσεις η αρμοδιότητα ανήκει στον Δήμο, σε άλλες στην Αντιπεριφέρεια.

Για παράδειγμα την εβδομάδα που πέρασε, έντονα ήταν τα παράπονα για μικροατυχήματα, έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, λόγω της λακκούβας που βρίσκεται στον δρόμο της εισόδου της πόλης, η οποία κάποιος φαίνεται ότι την είχε κλείσει με λίγο χαλίκι, που όμως λόγω των βροχοπτώσεων έφυγε και αυτό.

Έντονο πρόβλημα, υπάρχει και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, αφού σε παρακείμενο οικόπεδο, έχουν βρει άσυλο αδέσποτα, που όμως κάποια ενοχλούν μαθητές, γονείς και περαστικούς. Δεν έλειψαν και πάλι τα παράπονα στο Αστυνομικό Τμήμα, για επιθέσεις αδέσποτων.

Μεγάλος ο Δήμος, αμετανόητοι όσοι εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους. Προβλήματα της καθημερινότητας, δυσεπίλυτα, που μας ταλαιπωρούν όλους. Εδώ σας θέλω!

 

Προσλήψεις

Με οκτάμηνα και συμβάσεις ορισμένου χρόνου, επιχειρεί να υποστηρίξει τις υπηρεσίες του Δήμου, η Δημοτική Αρχή. Τη Δευτέρα στην 5η Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 6 από τα θέματα που έρχονται προς συζήτηση, αφορούν ακριβώς στην κάλυψη αναγκών και τη στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου.

Μακάρι, να ανοίξει σύντομα η οδός για μόνιμες προσλήψεις, αφού χρειάζονται Δημοτικοί Υπάλληλοι που θα αποκτήσουν εμπειρία, για να μπορέσουν οι Δήμοι να γίνουν λειτουργικοί.

Από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, μαθαίνουμε, ότι πρόκειται να επιβαρυνθούν και με άλλες υπηρεσίες οι Δήμοι, ίσως ακόμη και η πυρόσβεση να έρθει στην αρμοδιότητα των Δήμων. Ο Θεός βοηθός!

 

 Καρυπίδη ανάγνωσμα

Για την κινητοποίηση που έκαναν οι εργαζόμενοι των μάρκετ Καρυπίδη, πολλοί εδιάβασαν… Παρέστησαν και στήριξαν πέντε συμπολίτες μας. Όσο κάθε ομάδα πολιτών διεκδικεί χωρίς τη στήριξη του συνόλου τα κεκτημένα της… τόσο θα χειροτερεύουν οι εργασιακές συνθήκες. Και δεν αναφέρομαι στους εκπροσώπους κομμάτων ή φορέων (που βεβαίως και καλά κάνουν και συμπαραστέκονται) αλλά αναφέρομαι σε αυτούς που χωρίς σφραγίδα θα σταθούν στο φίλο και στο γείτονα. Αργεί πολύ να έρθει η Άνοιξη, γιατί τα πουλιά γίνανε αρκούδες και κοιμούνται σε μια χειμέρια νάρκη χωρίς τέλος. Εμείς ήμασταν εκεί και ας μην… «πουλάει» το θέμα.

 

Αφιέρωμα

Ένα βίντεο – αφιέρωμα έκανε η ομάδα του e-almyros.gr για την προσφορά των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αλμυρού, τα τελευταία 7 χρόνια περίπου. Πραγματικά είναι συγκινητικό και εντυπωσιακό να βλέπεις όλες αυτές τις δράσεις συγκεντρωμένες. Δράσεις ανεξάρτητες από οτιδήποτε άλλο. Δράσεις που γίνονται από τη βάση της κοινωνίας, προς τη βάση της κοινωνίας. Επισκεφθείτε το e-almyros.gr και δείτε το! Αξίζει!

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …