• 30 Ιανουαρίου, 2017

Δ.Ε.Υ.ΑΛ.Λ.: Προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ταμειακές δυσχέρειες

Δ.Ε.Υ.ΑΛ.Λ.: Προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ταμειακές δυσχέρειες

Στο ποσό των 450.000 ευρώ περίπου έχουν ανέλθει οι οφειλές της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αλμυρού προς τη ΔΕΗ, αποτέλεσμα της αέναης λειτουργίας των αντλιοστασίων του Δήμου, του μεγαλύτερου σε έκταση τουλάχιστον για τη Μαγνησία.

Ήδη οι υπεύθυνοι της Επιχείρησης κινούνται για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, ενώ -από την άλλη μεριά- δεν σταματούν οι προσπάθειες είσπραξης των οφειλόμενων ποσών από τους Δημότες, σε ανεξόφλητους λογαριασμούς ύδρευσης. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι οι κακοπληρωτές καταναλωτές, με την απειλή διακοπής στην παροχή νερού, οδηγούνται σε ρύθμιση των δικών τους οφειλών, αρχής γενόμενης από τους πιο εύρωστους οικονομικά.

Η ρύθμιση της Επιχείρησης αφορά όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας, που έχουν ανάλογες οφειλές προς τη ΔΕΗ. Θα είναι 100 δόσεων και χωρίς προκαταβολή, ενώ για να υπηρετηθεί σωστά πρέπει να εξοφλούνται και οι τρέχοντες λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος.

 

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σε τρεις ενότητες χωρίζεται το Τεχνικό Πρόγραμμα, που ψηφίστηκε στη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ, με τη λήξη του 2016 και είναι ενδεικτικό της ταμειακής στενότητας που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση, αν εξαιρέσει κανείς έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Η πρώτη ενότητα ανέρχεται στο ποσό 444.315 € περιλαμβάνει έργα που έχουν ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχουν εξοφληθεί Η συνολική δαπάνη είναι χωρίς ΦΠΑ.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, με συνολική δαπάνη 47.764 € χωρίς ΦΠΑ. Αφορούν κυρίως στη μεταφορά της λυματολάσπης από τον βιολογικό στο ΧΥΤΑ Βόλου και τον χημικό και μικροβιολογικό έλεγχο του πόσιμου νερού.

Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει τα έργα που σχεδιάζονται να εκτελεστούν μέσα στο 2017. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 5.439.397 € χωρίς ΦΠΑ.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού της ενότητας αυτής αφορά στα δύο έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και είναι το δίκτυο αποχέτευσης Αμαλιάπολης και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Ευξεινούπολης.


Σχετικά Άρθρα

Στο τέλος οι Μυρμηδόνες έχασαν το διπλό στην Αγριά

Στο τέλος οι Μυρμηδόνες έχασαν το διπλό στην Αγριά

Έξι γκολ στο γήπεδο της Αγριάς όπου οι Μυρμηδόνες έχασαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν μια μεγάλη…
Ένα γκολ νωρίς σε κάθε ημίχρονο από τον Ρήγα

Ένα γκολ νωρίς σε κάθε ημίχρονο από τον Ρήγα

Με ένα γκολ νωρίς σε κάθε ημίχρονο, ο Ρήγας Φεραίος «καθάρισε» το παιχνίδι με την ΑΕ…
Θρίαμβος για Σαρακηνό στο ντέρμπι της πρεμιέρας!

Θρίαμβος για Σαρακηνό στο ντέρμπι της πρεμιέρας!

Στο μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας, ο Σαρακηνός επιβλήθηκε 4-2 του Πυράσου κι έδειξε ότι φέτος φτιάχθηκε…