• 8 Δεκεμβρίου, 2016

Τα λέμε λαϊκά – Θα είναι εύκολος φέτος ο χειμώνας; -video – έκδοση 3-12-2016

Τα λέμε λαϊκά – Θα είναι εύκολος φέτος ο χειμώνας; -video – έκδοση 3-12-2016

Δίνουμε συνέχεια στη νέα στήλη της εφημερίδας μας, η οποία θα φιλοξενεί καιρού επιτρέποντος, τις δικές σας δηλώσεις, τις οποίες θα αλιεύουν οι ρεπόρτερ μας στην λαϊκή αγορά, στο κέντρο της πόλης και γενικότερα σε δημόσιους χώρους και εκδηλώσεις.

Αυτή την εβδομάδα, ρωτήσαμε παραγωγούς και πελάτες της λαϊκής αγοράς Αλμυρού, αν θα είναι εύκολος γι’ αυτούς ο χειμώνας του 2016 και σχετικά με τη θέρμανση της οικίας τους. Κάποιοι απάντησαν επώνυμα, άλλοι φιγουράρησαν με τόλμη στον φακό, αλλά δεν θέλησαν να δώσουν το όνομά τους.

Ας δούμε τι απάντησαν:

Στέργιος Τσούρικας: Όπως το πάρει κανένας. Το κρύο άρχισε από νωρίς, λεφτά δεν υπάρχουν στον κόσμο, οι επόμενοι μήνες θα είναι λίγο πιο δύσκολοι.

  • Από θέρμανση τι κάνετε;
  • Χα, χα… Την αυτόνομη την ξέρεις;

 

Παραγωγός: Φέτος ο χειμώνας ξεκίνησε πολύ δύσκολα, οικονομικά εννοώ. Ο κόσμος ζορίζεται πολύ και η δουλειά μας έχει πέσει στο μισό. Για θέρμανση έχει μείνει λίγο από πέρυσι και δεν έχουμε βάλει ακόμα.

Βασούλα Μπαλατσού: Πολύ δύσκολο τον βλέπουμε τον χειμώνα. Δεν προλαβαίνουμε να πληρώσουμε όλα όσα μας έρχονται. Λογιστές, ΕΝΦΙΑ, ΟΓΑ, Εφορία, μέχρι να πληρώσουμε το ένα, έρχεται το άλλο.

Περαστικός:  Έχουμε κάθε μέρα μειώσεις μισθών. Που θα φτάσουμε; Με τι να βάλουμε πετρέλαιο; Όσο μπορούμε χρησιμοποιούμε το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και αυτό πόσο; Έπαιρνα 600 ευρώ και τώρα έχω φτάσει να παίρνω 400.

Ζιώγα Φανουρία: Ο χειμώνας φαίνεται δύσκολος. Πώς να βάλουμε πετρέλαιο είναι πανάκριβο.

Πουτσιάκας Γιώργος: Είναι ο πιο δύσκολος χειμώνας χωρίς συζήτηση. Όποιον ρωτήσεις και σου πει το αντίθετο, θα ζει εκτός πραγματικότητας. Λόγω της φύσης της δουλειάς σηκώνομαι στις 4 και τελειώνω γύρω στις 7-8 μ.μ.

Περαστικός:  Πολύ δύσκολος ο χειμώνας. Με τι να πάρουμε πετρέλαιο και με τι να πληρώσουμε; Πληρωθήκαμε την Πέμπτη και τώρα δεν έχει μείνει τίποτα.

Μάγγα Κυριακή: Πώς να είναι εύκολος ο χειμώνας; Πώς να πάρουμε πετρέλαιο; Καθόμαστε με σβησμένη τη σόμπα. Από την νύχτα δουλεύουμε στο χωράφι και πάλι λεφτά δεν έχουμε. Ο πατέρας μου ήταν γεωργός, έχω σαράντα χρόνια στη λαϊκή και θα δουλεύω μέχρι να πεθάνω. Πήρα την σύνταξη, αλλά όπως την πήρα την έδωσα, να βοηθήσω τα εγγόνια.

κος Αποστόλης: Δεν έχει υπάρξει χειρότερος χειμώνας. Έχουμε άγχος για το πώς θα ζήσουμε. Οι τιμές είναι καλές αλλά ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ψωνίσει. Δεν υπάρχουν χρήματα και μας αρμέγουν συνέχεια. Εδώ δεν φτάνουν να φάμε και να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις. Από θέρμανση κανένα ξύλο και αυτό οικονομικά. Τα καλοριφέρ τα έχουμε έτσι δεν δουλεύουνε καθόλου. Από το κακό στο χειρότερο.

κος Δημήτρης: Ο χειμώνας… Δύσκολος. Τι άλλο να σου πω; Τι εννοείς;

  • Ψυχολογικά, οικονομικά… προσωπικά δεν ρωτάμε…
  • Ψυχολογικά αν έχω απέναντί μου εσένα και μου χαρίζεις το χαμόγελό σου και τα ωραία μάτια σου που είναι στη βιτρίνα σου, τα υπόλοιπα είναι περιττά. Τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν.

Ξυνός Χρηστός: Φέτος ο χειμώνας είναι πιο δύσκολος από πέρυσι και κάθε χειμώνας που περνάει είναι ακόμα πιο δύσκολος από τον προηγούμενο. Νομίζω ότι ισχύει για όλο τον κόσμο δεν έχουμε και εμείς καμία διαφορά. Από τότε που μπήκαν μισές συντάξεις και ενώ λέγανε εντάξει καλά να κάνουνε στους μισούς υπαλλήλους και σε κάποιους συνταξιούχους  δεν ξέρανε ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ, γιατί αυτοί ήταν που κινούσαν τα χρήματα  στην αγορά. Ο καταναλωτής δύσκολα τα φέρνει βόλτα και σαν συνέχεια εμείς δεν έχουμε που να πουλήσουμε τα προϊόντα γι’ αυτό ρίχνουμε τις τιμές. Βάζουμε προσωπική εργασία. Αυτά που ξέραμε, να βάζουμε δηλαδή τον εργάτη τον ξένο να δουλεύει και εμείς να καθόμαστε στα καφενεία, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Το βίντεο του προηγούμενου ρεπορτάζ:

 

 

Το κείμενο του προηγούμενου ρεπορτάζ:

http://www.e-almyros.gr/2016/11/28/107361/

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…