• 30 Νοεμβρίου, 2016

Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη για τον αποχιονισμό της Ανάβρας

Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη για τον αποχιονισμό της Ανάβρας

Μετά από τα παράπονα του τοπικού συμβουλίου της Ανάβρας σχετικά με τον αποχιονισμό της Ανάβρας δημοσιεύουμε την απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη κας Δ. Κολυνδρίνη, καθώς και νεότερα του ρεπορτάζ μας.

“Σε σχέση με δημοσίευμα που αφορά τον αποχιονισμό του επαρχιακού δικτύου της Ανάβρας, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο εκχιονισμός έγινε με μηχάνημα της περιφέρειακής ενότητας Μαγνησίας, που έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Αλμυρού, όπως και σε άλλους Δήμους κατά καιρούς. Μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Αλμυρού για το χωριό της Ανάβρας, η Π.Ε. Μαγνησίας, δεν χρειαζόταν να αποστείλει μηχάνημα καθώς υπήρχε ήδη διαθέσιμο μηχάνημα στο Δήμο Αλμυρού και συμφωνήθηκε από κοινού να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Εξ άλλου αυτό που προέχει είναι ότι επετεύχθη ο αποχιονισμός άμεσα και χωρίς κανένα πρόβλημα και όχι η πηγή ή προέλευση των μηχανημάτων. Η αγαστή συνεργασία της αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου καθώς και του Τοπικού Συμβουλίου είναι αυτονόητη και αυτή που επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας αντιμετωπίζει επί ίσοις όροις όλα τα μέρη του νομού, όλα τα άλλα αποτελούν απλώς παραφωνίες.”

 

Για την αποκατάσταση βιαστικών χαρακτηρισμών που έφτασαν στο κινητό μας με μηνύματα, τονίζουμε, ότι δεν έγινε ρεπορτάζ από το e-almyros.gr, αλλά υπήρξαν δηλώσεις του Τοπικού Συμβουλίου, σε επικοινωνία που επεδίωξαν και επιβεβαιώσαμε κάποια στοιχεία όσων μας είπαν με κατοίκους της Ανάβρας.  Το ρεπορτάζ μας για το χιονιά μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Όσο για τον αποκλεισμό της Ανάβρας, επικοινωνήσαμε εκ νέου με κατοίκους του χωριού, οι οποίοι μας δήλωσαν ότι εκπαιδευτικός του σχολείου δεν κατόρθωσε να φτάσει στο χωριό, ότι όντως ήταν κάποιες ώρες αποκλεισμένος ο δρόμος καθώς ήταν ακραία τα καιρικά φαινόμενα για λίγες ώρες και ότι η αλατιέρα της Περιφέρειας με οδηγό του Δήμου άνοιξε τη μια λωρίδα κυκλοφορίας. Η χιονόπτωση συνεχίζεται. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Βαλαμούτης δήλωσε ότι δεν χρειαζόταν μέχρι πριν 1 ώρα, ενίσχυση των προσπαθειών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Επίσης, υπήρξε σύγχυση από τον Αντιδήμαρχο Αλμυρού, με τον οποίο επικοινωνήσαμε πριν δημοσιεύσουμε το ρεπορτάζ του αποκλεισμού, ότι το μηχάνημα είναι του Δήμου και όχι της Περιφέρειας.

Δημοσιεύουμε λοιπόν την απάντηση της κας Αντιπεριφερειάρχη, η οποία θυμίζουμε ότι στον προηγούμενο χιονιά, έμεινε ξάγρυπνη στο δημαρχείο μας και μέχρι τον αποχιονισμό όλων των χωριών και απαντούμε στους ημι-πληροφορημένους  που εύκολα σχολιάζουν τη δουλειά μας, ότι έχουμε δημοσιεύσει όλες τις ενέργειες της Αντιπεριφέρειας μέχρι σήμερα, ώστε να εξοπλιστεί εγκαίρως η Π.Ε. Μαγνησίας -επί ίσοις όροις- για τον φετινό χεμώνα. Εξ’ άλλου αγαστή συνεργασία έχουμε και ως ΜΜΕ με την Αντιπεριφέρεια, τον Δήμο και τα Τοπικά Συμβούλια. Η ιστοσελίδα που επισκέπτεστε είναι η απόδειξη αυτού.

Βιβή Γ. Τσιντσίνη

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…