• 22 Νοεμβρίου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 19-11-2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 19-11-2016

Τα Αλμυρά – Γλυκά

Στις 22 Νοεμβρίου 2016, θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Συμβουλίου Τοπωνυμιών  για  την μετονομασία Δήμων, Κοινοτήτων, τοπικών διαμερισμάτων και οικισμών.

Η συνεδρίαση θα γίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ των θεμάτων που θα εξετάσει, είναι και η αίτηση μετονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων.

Στη συνεδρίαση,  θα παραστεί ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Χρήστος Ν. Σινάνης για να εκθέσει τις απόψεις του, σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας, σε Δήμο Μετεώρων.

Είναι να σου βάζει ιδέες η είδηση… Εξάλλου και το Αλμυρός… μπορεί να παραπέμπει στο πολύτιμο Άλας, στην αρχαία Άλο λιγότερο… Αλλά σε παραπέμπει και στην κρίση… Δεν είναι όνομα που μπορεί να πουλήσεις εύκολα… Ίσως πριν βρούμε κονδύλι για τον τουρισμό, πριν αποφασίσουμε να πουλήσουμε τον μύθο και να φτιάξουμε brand name, πρέπει να δούμε ξανά το όνομα της πόλης.

Μεγάλη ευθύνη για έναν Δήμαρχο, αλλά και ιστορική στιγμή και απόφαση. Καθοριστική επίσης.

 

Λακκούβα – λακκούβα

Κάποτε είχαμε χρησιμοποιήσει το καρέτα – καρέτα, παραφράζοντάς το -αγανακτισμένοι από τους δύσβατους δρόμους του Αλμυρού- σε λακκούβα – λακκούβα. Φαίνεται πως η Δημοτική Αρχή, αυτό το στοίχημα θα το κερδίσει. Προγράμματα, ίδια κονδύλια και Μπαλτατζής, όλα αξιοποιούνται από τη Δημοτική Αρχή με σκοπό να βελτιωθεί η μετακίνηση των πολιτών, αλλά και η πρόσβαση των αγροτών και κτηνοτρόφων σε κτήματα και ποίμνια. Μάλιστα, κατά την επιτροπή διαβούλευσης της προηγούμενης εβδομάδας, ο Δήμαρχος Αλμυρού, εξήγησε ότι σκοπεύει να λύσει δια παντός το πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας στα κτηνοτροφικά χωριά, με έργα που δεν θα… νερο-φαγώνονται. Γιατί ο Bob ήταν Kat… αλλά ο Δημήτρης… είναι «γάτα» στην οικονομία.

 

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα θα σημάνουν σε περίπου ένα μήνα και ο νους μου τρέχει στις οικογένειες που δεν θα ζεσταθούν φέτος το χειμώνα… Οι Σύλλογοι ετοιμάζουν τις γιορτές τους, μετά κόπων και βασάνων και καλά κάνουν… Προτείνουμε ανάμεσα σε όσα διοργανώνουν, να συμπεριλάβουν και κάποιες δωρεάν κάρτες που θα δώσουν σε συμπολίτες μας που ίσως να μην μπορούν να συμμετάσχουν. Δεν χρειάζεται να το ξέρει κανείς, παρά μόνο 1-2 μέλη του συλλόγου. Μάλιστα, μπορούν να εμφανίσουν τις κάρτες ως προϊόν κλήρωσης μεταξύ των μελών. Λίστες υπάρχουν πολλές. Τα σπίτια γαλήνης, οι ενορίες, ο Δήμος, η Αλληλεγγύη ξέρουν.

Επίσης καλούμε, όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν όσες προσπάθειες γίνονται σε φιλανθρωπικά bazaar εν-τόπια. Σύλλογοι γονέων, ενορίες, σχολεία, μαθαίνω ότι ήδη φιλοτεχνούν πανέμορφες κατασκευές και παρασκευάζουν νόστιμα εδέσματα.

Ας δώσει όσα μπορεί καθένας μας.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …