• 18 Νοεμβρίου, 2016

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στο Κουσάντασι της Τουρκίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στο Κουσάντασι της Τουρκίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, με τους εκπαιδευτικούς Σταυραντώνη Μαρία, Καραγιαννοπούλου Μαρία και Λάιο Δημήτριο, που αποτελούν την παιδαγωγική ομάδα του Eυρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/ΚΑ2,  με τίτλο “YES HAPPINESS”,   ταξίδεψε στο  Kusadasi της Τουρκίας από τις 6 έως τις  12 Νοεμβρίου 2016. Εκεί συναντήθηκε με  τις αποστολές των τριών Ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και προέρχονται από την Tarragona της  Ισπανίας,  το Frankenberg της Γερμανίας και το Kusadasi της Τουρκίας.

 Η ομάδα της Τουρκίας υποδέχτηκε τις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες και στη συνέχεια τις  ξενάγησε  στο σχολείο. Κάθε αντιπροσωπεία παρουσίασε  στην ολομέλεια του σχολείου τη χώρα της και το σχολείο της και συζήτησε με τους μαθητές. Επίσης παρουσιάστηκαν τα banner στους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η Ελλάδα χάρισε στο Τούρκικο σχολείο ένα καταπληκτικό  banner,  δημιουργία της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών Γκαραγκούνη Παυλίνας, το οποίο εντυπωσίασε όλους.  Οι Τούρκοι μαθητές παρουσίασαν  και έπαιξαν τα παραδοσιακά παιχνίδια της χώρας τους και στη συνέχεια οι εταίροι δίδαξαν σε αυτούς τα δικά τους παραδοσιακά παιχνίδια και έκαναν και πρακτική άσκηση. Οι εκπαιδευτικοί εργάστηκαν πάνω στο πρόγραμμα, προγραμματίστηκαν οι δράσεις για την επόμενη συνάντηση στη Γερμανία, η συγγραφή του θεατρικού έργου και η προετοιμασία  των  υγιεινών γευμάτων.

Τις αντιπροσωπείες υποδέχτηκε ο Δήμαρχος του Κουσάντασι και παρέθεσε γεύμα προς τιμή τους.  Είχαν  την ευκαιρία να επισκεφτούν το μεγάλο ζωολογικό κήπο στη Σμύρνη και στη συνέχεια την πόλη της  Σμύρνης. Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την ελληνίδα Πρόξενο στο Κουσάντασι και είχε μια εποικοδομητική συζήτηση μαζί της.

Επίσης επισκέφτηκαν το σπίτι της Παναγιάς  και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου. Περπάτησαν στα καλντερίμια παραδοσιακών χωριών και γεύτηκαν πολλά παραδοσιακά φαγητά. Πραγματοποίησαν πεζοπορία σε ένα πανέμορφο δάσος.

Το βράδυ της Πέμπτης οργανώθηκε η βραδιά φιλοξενίας για τους Ευρωπαίους εταίρους.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι είχαν την ευκαιρία στα πλαίσια της εβδομάδας αυτής να προβάλλουν  και να ενισχύσουν  την πολιτιστική τους  ταυτότητα και να απολαύσουν  την τούρκικη φιλοξενία.

Η Διευθύντρια

Σταυραντώνη Μαρία

toyrkia-almyros-gr-4 toyrkia-almyros-gr-5 toyrkia-almyros-gr-6 toyrkia-almyros-gr-7 toyrkia-almyros-gr-8 toyrkia-almyros-gr-9 toyrkia-almyros-gr-11 toyrkia-almyros-gr-12 toyrkiaalmyros-gr-2

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …