• 12 Οκτωβρίου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 8-10-2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 8-10-2016

Δε- δεν έμεινα ευχαριστημένη

2,6 εκατομμύρια ευρώ για τον Βόλο, 450.000 για τον Αλμυρό… και αυτό λόγω θεομηνιών… όχι για έργα… Δε, δεν ξέρω αν εσείς μείνατε ευχαριστημένοι από την πίτα που μαγειρέψανε για τη Μαγνησία, ή αν μείναμε ζωντανοί μεν αλλά νηστικοί. Ο κ. Δέδες ανοικτός στη συζήτηση, αλλά η επίγευση της κάλυψης της συνάντησης είναι ότι έπρεπε να έχει πολιτική πίεση για περισσότερα. Τα έχουμε ανάγκη. Μπορούσαν!

 

Βανδαλισμοί στο Κουρί

Ποτέ δεν είμαι υπέρ της τιμωρίας, ιδιαίτερα σε εφήβους… Όμως σε εκδρομή στο Κουρί, μαθητές Γυμνασίου, κατέστρεψαν τις νέες πινακίδες που τοποθέτησε ο Σύλλογος Φίλων Κουρί Αλμυρού, οι οποίες είχαν αγοραστεί με τη συνδρομή του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού. Η πράξη αυτή δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Αν γνωρίζουν οι καθηγητές τους ποιοι κατέστρεψαν τις μόλις 15 ημερών τοποθετημένες πινακίδες, ας τους βάλουν μια εργασία δημιουργίας και επανατοποθέτησης πινακίδων ως τιμωρία. Και έπειτα ας τους επαινέσουν για το αποτέλεσμα.

 

 

ksylo1  ksulo1

 

 

Το Έ Συνέδριο προ των πυλών

‘Εκλεψα από τον φίλο κ. Βίκτωρα Κοντονάτσιο το παρακάτω κείμενο που ανήρτησε στο facebook για το λογότυπο του Έ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών:

Στις 14 – 16 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στον Αλμυρού το Ε΄ Συνέδριο Αλμυριώτικων Σπουδών. Για κάθε Συνέδριο Αλμυριώτικων Σπουδών επιλέγει και ένα ιδιαίτερο σύμβολο, που είναι το χαρακτηριστικό “Σήμα του Συνεδρίου”. Για το Ε΄ Συνέδριο επιλέχτηκε το παρακάτω Σήμα.

Είναι ένα μαρμάρινο ανάγλυφο “Οικόσημο” που ήταν εντοιχισμένο στην αρχοντική κατοικία ενός Δούκα της Γαλλίας στον Βυζαντινό Αλμυρό, που βρισκόταν στις θέσεις “Τσιγκέλι” και “Καραγάτς” στις εκβολές του Ξηριά, στην παραλία του Αλμυρού κατά τον 13ο αιώνα. Όταν ήρθαν οι Τούρκοι στον Αλμυρό το αποκόλλησαν και κάποιος Τούρκος το εντοίχισε στο σπίτι που είχε χτίσει στον Αλμυρό. Μετά την απελευθέρωση του Αλμυρού τα μέλη της Φιλαρχαίου Εταιρείας το έβγαλαν και το κουβάλησαν στο Μουσείο της πόλης.

 

Προ-εκλογικά

Μυρίζει εκλογές πλέον… σιγο-μαγειρεύονται. Κουράγιο Έλληνες, το καθήκον μας… ξανακαλεί. Εν τω μεταξύ, θυμηθείτε οι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες τις εκλογές της δικής μας Ένωσης. Με την ψήφο μας, επιλέγουμε το μέλλον μας. Όχι;

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…
Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…