• 1 Μαΐου, 2013

Απάντηση του Χρήστου Βούλγαρη σε δημοσίευμα της εφημερίδας μας

Απάντηση του Χρήστου Βούλγαρη σε δημοσίευμα της εφημερίδας μας

Από τον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού Χρήστο Βούλγαρη λάβαμε την παρακάτω επιστολή – απάντηση σε ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στο περασμένο φύλλο της εφημερίδας, σχετικά με τη μη ψήφιση του θέματος για τη «Διαμόρφωση τμήματος εξωτερικού χώρου δάσους Κουρί – κατασκευή δύο γηπέδων αντισφαίρισης και ενός skatepark, προϋπολογισμού 315.000 ευρώ».

Αναλυτικά, η επιστολή – απάντηση αναφέρει τα παρακάτω:

 

Προς τον Δ/ντή της Εφημερίδος «Ο Λαός του Αλμυρού»

κ. Γεώργιο Τσιντσίνη

 Αλμυρός 24-04-2013

 

Κύριε Διευθυντά,

Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδος σας «ο Λαός του Αλμυρού», στην 3η σελίδα δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ του αρχισυντάκτη σας κ. Παπαρρίζου με τίτλο «Σκοπιμότητες φρενάρουν Δημοτικά Έργα στον Αλμυρό», που αποτελεί και τον τίτλο της εφημερίδος σας στην πρώτη σελίδα και υπότιτλο «όχι στο έργο» και αναφέρεται στην άρνηση εμού και της δημοτικής ομάδας της παράταξής μου να δεχθεί τη συζήτηση ενός θέματος προ ημερησίας διατάξεως.

Κατ’ αρχήν η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει ν’ απαντήσω στην άσχετη παροιμία «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν», που επικαλείται ο αρχισυντάκτης Σας, με την παροιμία που αναφέρεται στην προσοχή με την οποία πρέπει να βάζουμε την υπογραφή μας και που ταιριάζει γάντι.

Στη συνεδρίαση λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου της 17-4-2013 και πριν αρχίσει η συζήτηση των είκοσι ενός (21) θεμάτων της ημερησίας διάταξης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έφερε προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης δύο θέματα με τους τίτλους:

1) «Έγκριση ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης πιλοτικής εφαρμογής έργων για την ανάπλαση της περιαστικής περιοχής του Δάσους Κουρί του Δ. Αλμυρού» και έγκριση τευχών δημοπράτησης του υποέργου «Διαμόρφωση τμήματος εξωτερικού χώρου δάσους Κουρί – κατασκευή δύο γηπέδων αντισφαίρισης και ενός skatepark» προϋπολογισμού 315.000 ευρώ και

2) Υποβολή πρότασης στον Άξονα Προτεραιότητας 2 μέτρο 2 του Χρημ. Προγραμ. «Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου του έργου «Διαμόρφωση τμήματος εξωτερικού χώρου Δάσους Κουρί – κατασκευή δύο γηπέδων αντισφαίρισης και ενός skatepark» προϋπολογισμού 315.000 ευρώ.

Τα δύο θέματα ήταν αλληλένδετα και η ψήφιση του πρώτου ήταν προϋπόθεση του δευτέρου. Κρίσιμο δε για μένα ήταν το πρώτο, που δεν το αναφέρει ο αρχισυντάκτης σας.

Για να γίνει η συζήτηση αυτών των θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης θα έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο ν’ αποφασίσει με απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να συμφωνήσουν 14 δημοτικοί σύμβουλοι. Λαβών λοιπόν εγώ τον λόγο, αρνήθηκα την συζήτηση των σοβαρών αυτών θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης, γιατί δεν είναι δυνατόν οι δημοτικοί σύμβουλοι να καλούνται να εγκρίνουν μια ειδική αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση της περιαστικής περιοχής του πολύπαθου Δάσους Κουρί, προϋπολογισμού δαπάνης 315.000 ευρώ(!) χωρίς να έχουν διαβάσει τη μελέτη κι ενημερωθούν για το έργο, τη σκοπιμότητα αυτού, αλλά και το αληθές κόστος αυτού και ανέφερα την παροιμία που ταιριάζει απόλυτα, δηλαδή καλούνται «ν’ αγοράσουν γ’ρούνι στο σακί». Και έπραξα αυτό όχι από κάποια σκοπιμότητα, αλλά γιατί είναι πεποίθησή μου ότι ο δημοτικός σύμβουλος πρέπει να γνωρίζει τι ψηφίζει, να έχει άποψη γι’ αυτό που ψηφίζει και να αιτιολογεί την ψήφο του, για την οποία και είναι υπεύθυνος. Δεν είμαι οπαδός του «Mea culpa», ούτε είμαι διατεθειμένος να μιμηθώ τον κ. Χρυσοχοΐδη και άλλους βουλευτές, που ομολόγησαν ότι ψήφισαν το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσουν.

Με ποια λογική θα με υποχρεώσετε να υπογράψω κάτι χωρίς να το διαβάσω; Γιατί θα πρέπει να ‘χω την ίδια άποψη με τον κ. Χατζηκυριάκο, για τον τρόπο ανάπλασης της περιαστικής περιοχής του Δάσους Κουρί;

Και τέλος, γιατί θα πρέπει να ‘χω την ίδια άποψη με τον κ. Χατζηδημητρίου για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου; Ποιες σκοπιμότητες στην άρνησή μου να πω ναι στα τυφλά, είδε ο αρχισυντάκτης σας;

Αλήθεια στην ομόφωνη ψήφιση από μας και των 21 θεμάτων της ημερησίας διάταξης, ποιες σκοπιμότητες είδε; Ποια σκοπιμότητα είδε στην ομόφωνη ψήφιση του 10ου θέματος της ημερήσιας διάταξης;

Την ανικανότητα των διοικούντων τον Δήμο να προγραμματίσουν και καταρτίσουν την ημερήσια διάταξη και να συγκαλέσουν έγκαιρα και νόμιμα δημοτικό συμβούλιο δεν την είδε; Την ανικανότητα των διοικούντων να οργανώσουν, βάλουν προτεραιότητες και αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα δεν την είδε;

Κύριε Διευθυντά ο λαός του Καλλικράτειου Δήμου Αλμυρού και ο Νόμος έκαμαν Δήμαρχο τον κ. Χατζηκυριάκο και του έδωκαν 16 δημοτικούς συμβούλους επί συνόλου 27 και δεν μπορεί καμμιά σκοπιμότητα εμού και των 10 δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας να φρενάρουν τα δημοτικά έργα. Μην υπερτιμάτε τις ικανότητές μας. Το μόνο φρένο είναι η ανικανότητα και η απραξία του κ. Δημάρχου και της ομάδος του, για την οποία δεν επαρκεί προφανώς ο χώρος της εφημερίδος σας.

Αποτελεί Πανελλήνια αν όχι παγκόσμια πρωτοτυπία να εγκαλείται η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανικανότητα κι απραξία του κ. Δημάρχου και των συν αυτώ. Να κατηγορούν την αντιπολίτευση γι’ αυτό που δεν κάνει ο Δήμαρχος.

Μην ψάχνετε για εφιάλτες. Απλώς σας λείπουν ο Λεωνίδας και οι τριακόσιοι.

Αυτά προς αποκατάσταση της αληθείας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Χρήστος Ε. Βούλγαρης

    Δημοτικός Σύμβουλος

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …