- 24 Απριλίου, 2025
Έφυγε πλήρης ημερών ο Δημήτρης Δημαρέλος αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στον αθλητισμό της Μαγνησίας
Έφυγε πλήρης ημερών ο Δημήτρης Δημαρέλος αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στον αθλητισμό της Μαγνησίας. Σπουδαίος αθλητής στίβου του Αλμυρού, κορυφαίος παράγοντας σε σωματείο του Βόλου, πετυχημένος επαγγελματίας ως πολιτικός μηχανικός.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη 24 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
Όπως αναφέρει η οικογένειά του, «με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας πατέρα και παππού, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα Τέταρτης 23 Απριλίου, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό αλλά και μια πλούσια κληρονομιά προσφοράς και αγάπης. Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Αλμυρό στις 8 Μαρτίου 1929 και διακρίθηκε από νωρίς στον αθλητισμό, κατακτώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στα 100 μέτρα στίβου. Ως ενεργός κοινωνικός και αθλητικός παράγοντας, διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) και Αντιπρόεδρος του ΝΟΒΑ. Υπήρξε ιδρυτής και έφορος του τμήματος συγχρονισμένης κολύμβησης, από το οποίο αναδείχθηκαν σπουδαίες αθλήτριες, που έφτασαν να διακριθούν σε παγκόσμιο επίπεδο και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πέρα από τον αθλητισμό, δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία ως Πολιτικός Μηχανικός και κατασκευαστής, έχοντας σημαντική παρουσία στο οικονομικό γίγνεσθαι της πόλης του Βόλου, συμβάλλοντας με έργα που παραμένουν σημεία αναφοράς μέχρι και σήμερα. Το παράδειγμά του θα αποτελεί πάντα έμπνευση για όλους μας και η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή στις καρδιές μας».
Ο Δημήτρης Τσούτσας έγραψε για τον εκλιπόντα: Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές πανελληνίως στην εποχή του και από τις κορυφαίες μορφές της αθλητικής ιστορίας της επαρχίας Αλμυρού. Γεννήθηκε στον Αλμυρό στις 8 Μαρτίου 1929 και διακρίθηκε από νωρίς στον αθλητισμό, κατακτώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στα 100 μέτρα στίβου το 1947 και 1948 με χρόνο 11,2’’. Ήταν πολυαθλητής, έτρεχε 100μ., 200μ., 400μ. έκανε επίσης άλμα εις μήκος, ακόντιο και σφαιροβολία και εάν είχε γεννηθεί σε άλλη χώρα θα μιλούσε όλη η Ευρώπη για αυτόν. “Εμείς Δημήτρη τρέχαμε σε στάδια με καρβούνα” μου έλεγε, “αν έτρεχα σε ταρτάν θα είχα τον καλύτερο χρόνο στην Ευρώπη”.
Πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στον Βόλο αλλά παρέμενε πάντα δημότης Αλμυρού, τον οποίο υπεραγαπούσε. Ήταν άνθρωπος χαμογελαστός, ευγενής και πολύ καταδεκτικός. Διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) και Αντιπρόεδρος του ΝΟΒΑ στον Βόλο. Πέρα από τον αθλητισμό, δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία ως Μηχανικός και κατασκευαστής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην τοπική αθλητική μας ιστορία μαζί με τους αδελφούς Ραγάζου, τον Τσούκα, το Βολιώτη, τον Κορδίστα, τον Χρυσόπουλο, τον Κουτσογεώργο, το Νικάκο, τον Καραντενίζη, τον Κουτρούμπα, τον Κουτσοπίνα κ.α. και η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή στις καρδιές μας. (Στη φωτογραφία το 1947, σε φωτογραφία της εφημερίδας ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ, τερματίζει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα κάνοντας το σήμα της νίκης, μία χειρονομία η οποία τον ‘’κυνηγούσε’’ για πολλά χρόνια στη ζωή του).