• 7 Ιανουαρίου, 2025

Αλλάζει όψη το γήπεδο ποδοσφαίρου Νέας Αγχιάλου

Αλλάζει όψη το γήπεδο ποδοσφαίρου Νέας Αγχιάλου

Ειλημμένη απόφαση για τοποθέτηση πλαστικού τάπητα και σημαντικές παρεμβάσεις.

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Τεχνική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας-Βορ. Σποράδων βρέθηκε στο παραλιακό δημοτικό γήπεδο της Νέας Αγχιάλου και προχώρησε σε μετρήσεις προκειμένου να γίνουν οι μελέτες για σημαντικές παρεμβάσεις. Είναι ειλημμένη απόφαση από τον Περιφερειάρχη κο Δημήτρη Κουρέτα για χρηματοδότηση εργασιών που αφορούν την τοποθέτηση πλαστικού τάπητα, την αναβάθμιση του φωτισμού και εργασίες στην περίφραξη και την κερκίδα, κατόπιν ενεργειών του Υφυπουργού κου Χρήστου Τριαντόπουλου.

Η λύση κατασκευής νέου γηπέδου ποδοσφαίρου, που θα περιλάμβανε κουλουάρ στίβου βάσει των αρχικών μελετών, σε τοποθεσία πάνω από το κοιμητήριο της πόλης εγκαταλείφθηκε καθώς από το σημείο περνάει ρέμα και ο χώρος δεν επαρκεί για τις διαστάσεις μιας τέτοιας αθλητικής εγκατάστασης. Εκεί όμως θα γίνει το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Αγχιάλου που πριν λίγο καιρό ανέφερε σε δήλωσή του ο κος Κουρέτας πως σύντομα θα δημοπρατηθεί. Εκτιμάται ότι θα είναι γήπεδο με χωρητικότητα περίπου 300 καθήμενων θεατών.

Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, η τοποθέτηση πλαστικού τάπητα στο παραλιακό γήπεδο θα ικανοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των παραγόντων της ομάδας του Πυράσου οι οποίοι επί σειρά ετών έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν ξοδέψει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για χώματα, σπόρους, λιπάσματα, γεωπόνους χωρίς να έχουν καταφέρει να διατηρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα έναν καλό αγωνιστικό χώρο. Αφενός διότι το υφάλμυρο νερό «καίει» το χορτάρι, αφετέρου διότι δεν υπάρχουν άλλες εγκαταστάσεις για προπονητήριο και ο χώρος επιβαρύνεται με καθημερινή χρήση σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Ο πλαστικός τάπητας προβάλει ως μονόδρομος, ενώ εκτός από λειτουργικά, θα αναβαθμίσει αισθητικά αυτή τη μεγάλη έκταση στο παραλιακό μέτωπο.

Ο Πύρασος ιδρύθηκε επίσημα το 1952 και έπαιζε στο λιμανάκι, εκεί όπου σήμερα είναι χτισμένο το Δράγνειο Δημαρχειακό Μέγαρο, κάθετα στο δρόμο προς Βόλο. Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, εξαιτίας επεισοδίων σε αγώνα με τον Αστέρα Ριζομύλου, το γήπεδο κρίθηκε ακατάλληλο και αποφασίστηκε η μετεγκατάστασή του, στη θέση που βρίσκεται και το σημερινό, δίπλα στη θάλασσα και σε ένα χώρο που μπαζώθηκε αφού χρησίμευε ως νεκροταφείο μεγάλων ζώων. Στις 4 Απριλίου 1965, έγιναν τα εγκαίνια με τον φιλικό αγώνα Πύρασος-Τοξότης.

Εξήντα χρόνια λοιπόν μετά, το γήπεδο αναμένεται να αλλάξει ριζικά όψη. Το έργο της Περιφέρειας, για το οποίο ενδιαφέρθηκε και προώθησε ο Υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, περιλαμβάνει την αντικατάσταση του χλοοτάπητα με πλαστικό, την τοποθέτηση λαμπτήρων led στους πυλώνες για καλύτερο φωτισμό, εργασίες συντήρησης στα αποδυτήρια, την κατασκευή καναλιού για τα όμβρια ύδατα περιμετρικά του γηπέδου, τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στην ήδη υφιστάμενη κερκίδα αλλά και την κατασκευή δύο λυόμενων εξεδρών.

 


Σχετικά Άρθρα

Τέσσερα γκολ για τον Πύρασο

Τέσσερα γκολ για τον Πύρασο

Ο Πύρασος κέρδισε 4-1 τον Τοξότη σημειώνοντας την έβδομη νίκη του σε έντεκα αγωνιστικές. Καλύτεροι οι…
Φωτορεπορτάζ του αγώνα Πύρασος Β’-Μαγνησιακός 0-2

Φωτορεπορτάζ του αγώνα Πύρασος Β’-Μαγνησιακός 0-2

Στο γήπεδο των Μικροθηβών, ο Μαγνησιακός επιβλήθηκε 0-2 του Πυράσου β’ σε ματς με αρκετές φάσεις…
Άνετο πέρασμα για Πύρασο από τον Πλάτανο

Άνετο πέρασμα για Πύρασο από τον Πλάτανο

Σε ματς με αντίπαλο τον Πύρασο, οι παίκτες των Μυρμηδόνων υπέπεσαν σε αρκετά προσωπικά λάθη και…