• 15 Οκτωβρίου, 2024

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη -έκδοση 12-10-2024

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη -έκδοση 12-10-2024

Ταλαιπώρια

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού είναι φανερά υπο-στελεχωμένες. Είναι ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα της ΚΕΔΕ να στελεχωθούν με καταρτισμένους υπαλλήλους και εξοικειωμένους με την τεχνολογία.

Από τις αρχές του μήνα έγιναν οι δεσμεύσεις λογαριασμών σε οφειλέτες του Δήμου. Ο όγκος εργασίας μεγάλος και η ανάγκη για ενημέρωση των πολιτών συνεχής… Πραγματικός πονοκέφαλος. Η δυνατότητα ρύθμισης που πρόσφατα ψηφίστηκε, έρχεται να διπλασιάσει αυτόν τον όγκο εργασίας, αφού θα χρειαστούν ενέργειες και για τη ρύθμιση και για το «άνοιγμα» λογαριασμών. Επιπλέον, ο νόμος προβλέπει για ορισμένες κατηγορίες οφειλετών διευκολύνσεις ή και διαγραφές χρεών…

Αποκεντρωμένη δεν είμαστε, ούτε μέλη επιτροπής που εξετάζει την νομιμότητα… Αυτά ας τα κρίνουν άλλοι, εάν δηλαδή έγινε σωστά η απασχόληση των υπαλλήλων μέσω Αμφικτυονιών. Όμως, έχω να παρατηρήσω ότι όταν επισκέφθηκα το Δημαρχείο και τα παιδιά (κυρίως νεαρά άτομα προσελήφθησαν) εργάζονταν ακόμη, υπήρχε ένας εντελώς άλλος αέρας. Νέοι άνθρωποι, με ιδέες για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στην υπηρεσία του Δημότη.

Καλή δύναμη στους υπαλλήλους και οι υπόλοιποι να θυμόμαστε το «μην πυροβολείτε τον πιανίστα».

 

Περί αδέσποτων

Σφαίρες –όχι αδέσποτες- έχουν ήδη φύγει για να βρουν τον στόχο τους για το θέμα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Αλμυρού. Φαίνεται ότι σύντομα θα έχουμε δικάσιμο, αλλά και ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι από πλευράς φιλοζωικού σωματείου είναι συνεχείς. Εκτός από αυτές τις πληροφορίες, φτάνουν στα γραφεία μας και ειδήσεις για δυσάρεστα περιστατικά. Την Τετάρτη είχαμε και πάλι περιστατικό που σκύλος δάγκωσε συμπολίτισσά μας όταν πήγαινε στη δουλειά της. Η γυναίκα χρειάστηκε να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για δάγκωμα κάτω από το γόνατό της. Η ίδια είναι φιλόζωη και δεν είχε προβλήματα στο παρελθόν με τα αδέσποτα. Καταγγέλλει όμως ότι προστέθηκαν νέα ζώα στην αγέλη που είναι επιθετικά. Ζήτησε τη δημοσίευση του περιστατικού και την φροντίδα των φορέων ώστε να δοθεί λύση τουλάχιστον για τα επιθετικά ζώα.

 

Το ΠΑΣΟΚ είν’ εδώ

«Το ΠΑΣΟΚ είν’ εδώ ενωμένο δυνατό» ένα από τα συνθήματα που έμειναν στην ιστορία και μια βιτρίνα που τουλάχιστον σ’ αυτό το κόμμα κρατήθηκε… Η φαινομενική ενότητα δηλαδή. Τα υπόλοιπα εν οίκω, μαχαιρώματα και αλλαγές στρατοπέδου. Η κάλπη της Κυριακής θα αναδείξει όχι μόνο αυτόν που έπεισε τη βάση του κόμματος, αλλά και αυτόν που έπεισε τους συνυποψήφιους για την προεδρία, να ενταχθούν στο στρατόπεδό του.

 

Μίλτον

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή προκαλεί την επιδείνωση των πλημμυρών στις παράκτιες περιοχές λένε οι ειδικοί και συμπληρώνουν ότι εδώ και πάνω από έναν χρόνο, οι θερμοκρασίες του Βόρειου Ατλαντικού αυξάνονται συνεχώς σε επίπεδα ρεκόρ (δεδομένα της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας). «Οι κυκλώνες χρειάζονται ζεστούς ωκεανούς για να σχηματιστούν και οι θερμοκρασίες ρεκόρ των ωκεανών τροφοδοτούν αυτές τις καταστροφικές καταιγίδες. Ο ζεστός αέρας συγκρατεί περισσότερο νερό, προκαλώντας περισσότερες βροχές και πλημμύρες» τονίζει ο καθηγητής Τζον Μάρσαμ (πηγή Καθημερινή).

Παρακολουθώ τις εικόνες που έρχονται από τις καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον και σκέφτομαι πόσο μικροί είμαστε στα φαινόμενα της φύσης. Ήθελα να έχω ένα ματάκι, να δω αργότερα όταν θα έχω φύγει από αυτόν τον κόσμο, εάν τελικά πρόκειται για έναν κύκλο που κάνει η γη, όπως έκανε πάντοτε, ή εάν όντως πρόκειται για μια κλιματική αλλαγή που ευθύνεται ο άνθρωπος. Πως θα το καταγράψει ο επιστήμονας και ο ιστορικός του μέλλοντος;

 

Ζερέλια

Οι αθλητές που έτρεξαν στον ημι-μαραθώνιο στα Ζερέλια είναι μια μαγιά για τη προβολή του τόπου μας, καθώς γυρίζουν με τις εικόνες των λιμνών πίσω στις πόλεις τους και τις αναφέρουν στους φίλους τους. Δυστυχώς, δρομέας, μας προσέγγισε μετά το τέλος του αγώνα και σχολίασε κάτι που φαίνεται ότι βόλεψε πολλούς να το ξεχάσουν «μα, καλά, ποιος έφτιαξε αυτό το έκτρωμα και έβαλε μέσα σε ένα φυσικό τοπίο στύλους της ΔΕΗ; Δεν μπορούσαν να βάλουν υπόγεια τις καλωδιώσεις;

Δεν ξέρω για εσάς… Εγώ πάντως, ντράπηκα…

Βεβαίως και αυτό το σχόλιο δεν πρέπει να επισκιάσει την προσπάθεια του ΕΟΣ, ο οποίος συστηματικά αναδεικνύει την Όθρυ μας και τα Ζερέλια μας.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Ζαρζαβάτια και άλλα Τα πάντα όλα περνάνε κυρία μου από τα ματάκια μας και από τα…
Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη -έκδοση 28-10-2024

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη -έκδοση 28-10-2024

Μελετημένα Στη Διαύγεια ανέβηκε η πληρωμή τιμολογίου για την Μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Δήμου Αλμυρού, ύψους…
Συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον “Λαό” λίγο πριν το νήμα των εσωκομματικών εκλογών

Συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον “Λαό” λίγο πριν το νήμα των εσωκομματικών εκλογών

έκδοση 28-9-2024 Δεσμεύσεις για ξεχωριστό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για κάθε νομό της πατρίδας μας και Περιφερειακό…