• 14 Οκτωβρίου, 2024

Σε νέες περιπέτειες ο Δήμος για τις προσλήψεις μέσω Αμφικτυονιών

Σε νέες περιπέτειες ο Δήμος για τις προσλήψεις μέσω Αμφικτυονιών

Από την Αποκεντρωμένη σε Ειδική Επιτροπή ο έλεγχος νομιμότητας της σύμβασης

Δίνεται συνέχεια για την υπόθεση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μέσω της εταιρείας «Αμφικτυονίες», αφού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η πορεία της έγκρισής της «προωθείται ενώπιον της Επιτροπής του αρ. 152 του Ν. 3463/2006 κατά της με αρ. 49286/09.09.2024 πράξης της  Δ/σης Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Μαγνησίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία τέθηκε στο αρχείο άλλως δεν εγκρίθηκε ο έλεγχος νομιμότητας επί της με αρ. 274/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αλμυρού».

Η σύμβαση και οι ανανεώσεις της ακολούθησαν την διαδικασία έγκρισής τους από τον Δήμο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπως άλλωστε προβλέπει ο Νόμος.

Θυμίζουμε ότι σε επιστολή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας κ. Χατζηκυριάκος επισημαίνει μεταξύ άλλων: Είμαστε αντίθετοι, όχι γιατί δεν γνωρίζουμε ότι ο Δήμος έχει ανάγκη προσωπικού… Όμως, στη δική σας περίπτωση αποδείχθηκε ότι έλαβε χώρα μία διαδικασία, η οποία προσβάλλει ευθέως τους συμπολίτες μας, χωρίς μέτρο. Για ακόμη μία φορά, η Δημοτική Αρχή δίνει λανθασμένα μηνύματα άσκησης εξουσίας… αναμένουμε επίσημες απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα. Γιατί χρειάζεται παράταση των συμβάσεων; Ποιο είναι το έργο που ανέλαβαν τα άτομα αυτά και δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν; Τι αντικείμενο έχει αναλάβει καθένας και κάθεμία τους; Σας εφιστούμε την προσοχή για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείτε ακόμη μία φορά. Σας γνωρίζουμε την υπ’ αριθ. 179/2022 Απόφαση της Ολομέλειας Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία απέρριψε αντίστοιχη σύμβαση καθώς, επικυρώνοντας σχετική Πράξη του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίθηκε ότι τέτοιου είδους συμβάσεις υποκρύπτουν επαχθή αμφοτεροβαρή σύμβαση και συγκεκριμένα απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών κατά παράβαση των νόμιμων διαδικασιών…»

Θυμίζουμε ότι και η Η ΔΑΣ ΟΤΑ σε σχετικό Δελτίο Τύπου αντιτίθεται στη διαδικασία πρόσληψης: «Οι ειδικότητες των ανθρώπων που καλούνται να εργαστούν με τις συγκεκριμένες συμβάσεις έργου αποδεικνύουν όλη την γύμνια των Δημοτικών υπηρεσιών…  Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας εκφράζει για μια ακόμα φορά την απόλυτη αντίθεση της με την ύπαρξη και λειτουργία των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» στους Δήμους. Αποτελούν το μοχλό για την παραπέρα υπονόμευση και ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών υπηρεσιών. Θέλουν εργαζόμενους ομήρους παραβιάζοντας το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπονομεύουν τα δικαιώματα και των ίδιων των μόνιμων εργαζομένων στις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων, αφήνοντας ανοιχτή την κερκόπορτα για την μελλοντική παράδοση τους στους ιδιώτες. Καλλιεργούν γόνιμο έδαφος για κάθε είδους οικονομικές ατασθαλίες και ρεμούλες, μεταφέροντας όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.»

Στα παραπάνω ο Δήμαρχος Αλμυρού απάντησε μεταξύ άλλων «Ο Δήμος Αλμυρού έδωσε δουλειά σε 26 ανθρώπους και ένα επιπλέον – ή/και το μοναδικό-  εισόδημα σε 26 ακόμη οικογένειες. Αυτή είναι η έμπρακτη στήριξη στον κόσμο που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση κύριοι της ΔΑΣ και όχι τα παχιά λόγια για “εργασιακούς παράδεισους” στη μετά θάνατον ζωή. Ο Δήμος Αλμυρού δεν κάνει “μπίζνες” με κανέναν Αναπτυξιακό Οργανισμό. Αυτό που κάνει, είναι να εξαντλεί όλα τα περιθώρια που προσφέρει ο Νόμος για να στηρίζει την τοπική κοινωνία και τη λειτουργία του προς όφελος των δημοτών του. Άλλωστε, έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και συνεχίζει να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.»

 

Τι είναι η Επιτροπή του αρ. 152 του Ν. 3463/2006

Στην έδρα κάθε Περιφέρειας συνιστάται τουλάχιστον μία (1) τριμελής Ειδική Επιτροπή που αποτελείται από: α) έναν (1) δικαστικό λειτουργό των διοικητικών ή πολιτικών Εφετείων, β) ένα μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,  γ) έναν αιρετό εκπρόσωπο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) του πολυπληθέστερου νομού. Η Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας. Η Ειδική Επιτροπή ασκεί έλεγχο νομιμότητας, και εκδίδει απόφαση επί της προσφυγής μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα ημερών από την υποβολή της.

 


Σχετικά Άρθρα

Θαν. Μασούρας: Για να με βγάλουν εκτός τροποποίησαν τις προϋποθέσεις για τη δημοπρασία

Θαν. Μασούρας: Για να με βγάλουν εκτός τροποποίησαν τις προϋποθέσεις για τη δημοπρασία

Συνέχεια της πρώτης επιστολής διαμαρτυρίας είναι το παρακάτω κείμενο του αναγνώστη του «Λαού» κ. Μασούρα Θανάση,…
Άνοιξε τις πύλες της η Στέγη Μητέρας & Παιδιού για να υποδεχθεί εθελοντές και εθελόντριες

Άνοιξε τις πύλες της η Στέγη Μητέρας & Παιδιού για να υποδεχθεί εθελοντές και εθελόντριες

Η πόρτα της Στέγης Μητέρας & Παιδιού άνοιξε διάπλατα για όσες και όσους θέλουν να προσφέρουν…
Eκδήλωση για την πλατφόρμα στήριξης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου

Eκδήλωση για την πλατφόρμα στήριξης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου

Ο Δήμος Αλμυρού, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού, συνδιοργανώνουν την…