• 13 Οκτωβρίου, 2024

Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Το αήττητο του ΓΣΑ στο φετινό πρωτάθλημα έσπασε στη Σούρπη. Μπορεί η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά να προηγήθηκε νωρίς, όμως ο Αίας ισοφάρισε πριν βγει το ημίχρονο και στην επανάληψη έκανε την ολική ανατροπή στο σκορ. Τελικό 2-1. Με δέκα παίκτες στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι, αποβολή για τον ΓΣΑ στο φινάλε και μοναδική ευκαιρία του Σιόβα για την ισοφάριση.

Πρώτη φάση στο ματς ένα σουτ του Φαράντου που μπλόκαρε ο Κοντογεωργάκης, φάση που ξεκίνησε με δυνατή εκτέλεση πλαγίου του Ντούρα (8′). Λίγο αργότερα, ο Ράπτης για εκατοστά δεν βρήκε την μπάλα μπροστά στην εστία σε γύρισμα του Ντούρα.

Στο 12′ το 0-1: στην πρώτη φάση, γκολ για τον Αλμυρό που στο ξεκίνημα της σεζόν έχει τρομερή αποτελεσματικότητα! Σκόρερ ο Κώστας Κρανάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία, έσκασε μπροστά στον Αλπάκη ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

Στο 26′ ο Θυμιόπουλος έκανε σουτ από τη γραμμή του άουτ με την μπάλα να περνάει μπροστά από το τέρμα, αλλά δεν υπήρχε συμπαίκτης του να επωφεληθεί. Σε φάση τετ-α-τετ ο Ράπτης, καθυστέρησε να σουτάρει και πρόλαβε ο Τσάνιος να βάλει την κόντρα, σε ακόμη μια επικίνδυνη στιγμή για τη γηπεδούχο ομάδα. (εικόνα παρακάτω)

Στο 29′ ο Αίας κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Φαράντος απέφυγε τον Γοδενόπουλο ο οποίος τον αγκάλιασε από πίσω. Ο Λάμπος το εκτέλεσε, έπεσε σωστά ο γκολκίπερ του Αλμυρού αλλά το σουτ ήταν δυνατό και ψηλά, 1-1 στο ημίωρο του αγώνα.

Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Τσιάτσιος στο 40′, μετά την ντρίμπλα έμεινε μόνος του με όλη την εστία μπροστά του αλλά σούταρε άουτ. Ένα ωραίο σουτ του προωθημένου Ξηροκώστα μπλόκαρε ο Κοντογεωργάκης (φώτο παρακάτω), στο 45′ ο Λάμπος είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι, σε κόρνερ του Φαράντου, από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 51′ έγινε μια περίεργη φάση: συγκρούστηκαν Αλπάκης με Θυμιόπουλο, το ματς δεν διεκόπη, ο Πάνου σούταρε σχεδόν από το κέντρο και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά σκόραρε ο Τσάνιος αλλά από θέση οφσάιντ, το γκολ ακυρώθηκε.

Το 2-1 στο 70′. Πλάγιο άουτ από τον Φαράντο με δύναμη μπροστά, ο Ντούρας έγινε κάτοχος της μπάλας, έβαλε πλάτη τον αμυντικό και σκόραρε από πλάγια θέση.

Στο επόμενο λεπτό όμως, ο Αίας έχασε έναν παίκτη στον αγωνιστικό χώρο αφού ο Αποστόλης Λάμπος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Αποβολή και για τον ΓΣΑ στο 89′ με δεύτερη κίτρινη στον Κλουκουτάρα. Στις καθυστερήσεις, ο Σιόβας σε θέση για γκολ, πρόλαβαν αμυντικοί, έβαλαν κόντρα και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η σημερινή ήταν η 2η νίκη του Αίαντα στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα ματς στη Σούρπη.

Αίας: Αλπάκης, Παπανικολόπουλος, Δ. Θυμιόπουλος (72′ Τσαούσης), Γκρίνιας, Ξηροκώστας, Λάμπος, Ράπτης (62′ Κατσαβριάς), Φαράντος, Μάνος (64′ Ν. Θυμιόπουλος), Δημητρίου (72′ Τσάκλας), Ντούρας.
ΓΣΑ: Κοντογεωργάκης, Τσάνιος, Πάνου, Γοδενόπουλος, Αποστολίδης, Λάμπος (46′ Πέτσας), Πρίφτη, Κλουκουτάρας, Σιόβας, Τσιάτσιος (80′ Καραγεωργόπουλος), Κρανάς.


Σχετικά Άρθρα

Χοροεσπερίδα ΓΣΑ στις 25 Οκτωβρίου

Χοροεσπερίδα ΓΣΑ στις 25 Οκτωβρίου

Ο ΓΣΑ διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του το βράδυ της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου στον σκεπαστό χώρο…
Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

 «Η Περιφερειακή Αρχή του Δημήτρη Κουρέτα στηρίζει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έμπρακτα. Με χρηματοδότηση από…