«Μικρά αφιερώματα σε μεγάλες Ελληνίδες» από τη Λέσχη Ιστορίας, Λόγου και Τέχνης /φωτορεπορτάζ

«Μικρά αφιερώματα σε μεγάλες Ελληνίδες» από τη Λέσχη Ιστορίας, Λόγου και Τέχνης /φωτορεπορτάζ

Η Λέσχη Ιστορίας Λόγου & Τέχνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως, με αφορμή τη συμπλήρωση 117 ετών από τη θεμελίωση της Ευξεινούπολης, συνδιοργάνωσε με την Τοπική Κοινότητα Ευξεινούπολης και τον Δήμο Αλμυρού την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, στις 7:00 το απόγευμα, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Μικρά αφιερώματα σε μεγάλες Ελληνίδες».

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης, τα μέλη της Λέσχης Ιστορίας Λόγου και Τέχνης που συμμετείχαν στην συγγραφή του βιβλίου, παρουσίασαν και γνώρισαν στο κοινό σπουδαίες Ελληνίδες, άγνωστες οι περισσότερες στο ευρύ κοινό μα με σπουδαίο έργο. Το βιβλίο το οποίο αποτελεί παρουσίαση πρωτοπόρων γυναικών, δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα των συναντήσεων της Λέσχης στην περίοδο 2022-2023. Μέρος δε της χρηματοδότησης της έκδοσης ανέλαβε ο Δήμος Αλμυρού.

Την παρουσίαση-συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δήμητρα Θεοδωράκη, ενώ συμμετείχαν τα μέλη της Λέσχης: Χρύσα Μαρδάκη, Βούλα Γιασλακιώτη-Φυτιλή, Δέσποινα Κακασή, Κυριακή Καραγκούνη, Εύη Μπάκα, Ελευθερία Μπουκουβάλα, Μαρία Ανανιάδου, Καίτη Τέφογλου, Νίκη Κυριτσά, Ελένη Κότση, Ειρήνη Μπάιμπα, Λένα Μπελεγρίνη, Ζωή Χατζή και Ευγενία Παρίση.

Η ζωγράφος Σοφία Φωτιάδου, η οποία πρόσφερε τον πίνακα με τίτλο «Harmony», για το εξώφυλλο του βιβλίου, παρουσίασε τον πίνακα και εμβάθυνε στο νόημα του σε σχέση με τη γυναικεία πρόοδο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης Μηνάς Παπαγιάννης, ο πανοσιολογιότατος π. Γεώργιος Μπέκας, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ζωή Ράππου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βίκυ Αγγελίδη, ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πασχάλης Δήμου, μέλη του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων και εκπαιδευτικοί της περιοχής καθώς και  φίλοι της Λέσχης Ιστορίας Λόγου και Τέχνης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Αλμυρού κο Εσερίδη Δημήτριο, την κ. Σταυραντώνη Μαρία, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Αλμυρού και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης κο Μηνά Παπαγιάννη, για την υποστήριξη στην υλοποίηση της εκδήλωσης και την αμέριστη συμπαράσταση τους στο έργο του συλλόγου μας.


Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση για την επέτειο της συμπλήρωσης 117 χρόνων από τη θεμελίωση της Ευξεινούπολης

Εκδήλωση για την επέτειο της συμπλήρωσης 117 χρόνων από τη θεμελίωση της Ευξεινούπολης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης και ο Δήμος Αλμυρού διοργανώνουν εκδήλωση για την επέτειο της συμπλήρωσης 117…
Ευξεινούπολη: “Δραπέτης” τους έκανε λιγάκι …μμμ – Μεγάλη κινητοποίηση – Κινδύνεψαν πολίτες

Ευξεινούπολη: “Δραπέτης” τους έκανε λιγάκι …μμμ – Μεγάλη κινητοποίηση – Κινδύνεψαν πολίτες

Ένας απίθανος επικίνδυνος δραπέτης αναστάτωσε την Ευξεινούπολη, στην περιοχή της οδού Βενιζέλου και κινητοποίησε δυνάμεις, την…
Φωτο-ρεπορτάζ από την Εκκλησία και το Πανηγύρι στην Ευξεινούπολη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Εκκλησία και το Πανηγύρι στην Ευξεινούπολη

Γιορτάζει την Εκκλησιά της η Ευξεινούπολη και όπως συνηθίζεται μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την περιφορά…