• 2 Οκτωβρίου, 2024

Τρεις προτάσεις του Γ. Αυτιά για ανακούφιση της οικονομίας από τις αμυντικές δαπάνες

Τρεις προτάσεις του Γ. Αυτιά για ανακούφιση της οικονομίας από τις αμυντικές δαπάνες

Τρεις προτάσεις ανάσα για την Ελληνική οικονομία έθεσε ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς στον υποψήφιο Επίτροπό Άμυνας από τη Λιθουανία κ. Andrius KubiliusΟ Έλληνας Ευρωβουλευτής ζήτησε να αφαιρεθούν οι αμυντικές δαπάνες από τον προϋπολογισμό της Ελλάδας, εξέλιξη που θα δώσει πραγματική ανάσα στην οικονομία της χώρας μας. Επισήμανε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε αμυντικές δαπάνες από όλες τις χώρες της Ευρώπης, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Ο Γιώργος Αυτιάς πρότεινε ακόμη να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες οικονομικής στήριξης των Ελληνικών συνόρων και να δρομολογηθεί γρήγορα  η ενισχυμένη φύλαξη και από την Frontex, καθώς τα Ελληνικά σύνορα είναι και Ευρωπαϊκά. Αυτή η διαδικασία  απαιτεί πόρους  που πρέπει να αποφασιστούν άμεσα προς τη χώρα μας.

 Τέλος ζήτησε ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας  Επενδύσεων, ώστε  να στηριχθεί η εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Αυτό θα φέρει νέες  θέσεις εργασίας και  σημαντική οικονομική ανακούφιση  στα οικονομικά της χώρας  καθώς θα έχουμε παραγωγή ανταλλακτικών και εξαγωγές σε χώρες που έχουν ανάγκη αυτού του εξοπλισμού . Ο υποψήφιος Επίτροπος  άκουσε με προσοχή τις προτάσεις   του Έλληνα Ευρωβουλευτή και υποσχέθηκε ότι θα τις  συμπεριλάβει. 

Τύπου ευρωβουλευτή Γιώργου Αυτιά


Σχετικά Άρθρα

Ερώτηση για  την ανομβρία και τις επιπτώσεις της κατέθεσε σήμερα στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Γιώργος Αυτιάς

Ερώτηση για  την ανομβρία και τις επιπτώσεις της κατέθεσε σήμερα στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο…

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του γραφείου του Ευρωβουλευτή κ. Γιώργου Αυτιά σχετικά με ερώτηση για  την ανομβρία…
Στις οικονομικές επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Γιώργος Αυτιάς

Στις οικονομικές επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Γιώργος Αυτιάς

Με την ανάδειξη των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκρότησής…
Συζήτηση με τον Γιώργο Αυτιά – Περί τηλε-περσόνων και Ευρωεκλογών

Συζήτηση με τον Γιώργο Αυτιά – Περί τηλε-περσόνων και Ευρωεκλογών

Ο Γιώργος Αυτιάς, δημοσιογράφος, οικονομικός αναλυτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, διατηρεί φιλικές σχέσεις…