• 2 Οκτωβρίου, 2024

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη -έκδοση 28-10-2024

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη -έκδοση 28-10-2024

Μελετημένα

Στη Διαύγεια ανέβηκε η πληρωμή τιμολογίου για την Μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Δήμου Αλμυρού, ύψους 12.276 ευρώ. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε που κατέληξαν οι μελετητές, ειδικά μετά τη διαβούλευση που έγινε και το αίτημα των πολιτών για περισσότερες μονοδρομήσεις, ειδικά στους παράλληλους δρόμους από την πλατεία του Αλμυρού και μέχρι τον Ξηριά. Θυμίζουμε ότι η αρχική μελέτη πρότεινε την μονοδρόμηση της Αχιλλέως και του δρόμου που περνάει πίσω από το 1ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο, με την παράλληλη δημιουργία μεγάλων πεζοδρομίων και θέσεων στάθμευσης προκαλώντας την αντίδραση πολλών επαγγελματιών. Η πεζοδρόμηση του κέντρου του Αλμυρού ήταν και αυτή στα σχέδια. Αναμένουμε τα …μελετημένα να δούμε πως θα αξιοποιηθούν και πως θα τα αφομοιώσει η κοινωνία και ειδικά οι επαγγελματίες.

 

Πεντοχίλιαρα

Την έγκριση της υπ’ αριθμ. 17270/10-9-2024 τεχνικής έκθεσης της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Αλμυρού, εγκρίνει ο Δήμαρχος Αλμυρού για την υλοποίηση της Προμήθειας σπόρων φυτών δενδρυλλίων και έτοιμου χλοοτάπητα, κόστους 4.800 ευρώ. Ο καλλωπισμός της πόλης, στα πάρκα και τους επισκέψιμους χώρους είναι ένας από τους στόχους της Δημοτικής Αρχής. Γίνονται εργασίες σε πολλές γωνιές του Δήμου, στο Κουρί, στον Κισλά κτλ.  Ο Αλμυρός είναι μια πόλη που περπατιέται εύκολα και όλοι μας απολαμβάνουμε τους καλλωπισμούς αυτούς που τους βλέπαμε σε άλλες πόλεις και τους ζηλεύαμε.

 

Μουσεία

Θα καταντήσουμε εμείς μουσεία κυρία μου και γραφικές, πριν αξιοποιηθούν τα μουσεία του Αλμυρού όπως πρέπει. Έχω επισκεφθεί πολλές πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού το τελευταίο διάστημα, με πολλές δημοσιογραφικές αποστολές. Τα μουσεία τους είναι ανοικτά, με ξεναγούς, ειδικές ξεναγήσεις για κατηγορίες πολιτών, όπως σχολεία ή δημοσιογράφους, με πολλές δράσεις όλο τον χρόνο και παράλληλες εκθέσεις για να ξαναφέρνουν τον πολίτη και τον επισκέπτη ως… πελάτη και τελικά εσοδεύουν οι Δήμοι πολλά χρήματα από την αξιοποίηση αυτή. Σαν κρίκος, το όφελος αγγίζει τις επιχειρήσεις των πόλεων, αφού οι επισκέπτες κάπου πρέπει να ξαποστάσουν έπειτα για το φαγητό, το ποτό τους ή και για μια βόλτα στην αγορά. Άντε, βρε… και στα δικά μας… λέμε τώρα…

Ένα φυτίλι αξιοποίησης… αναμένεται να ανάψει από την εκδήλωση της Φιλαρχαίου αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα είμαστε εκεί.

 

Το νερό θυμάται

Το νερό θυμάται τον δρόμο του και οι μελετητές το λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τους. Ο λόγος για την αξιοποίηση του Κισλά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη νέα προγραμματική περίοδο έχει ψηφίσει ότι δεν επενδύει σε έργα εάν δεν έχουν γίνει μελέτες που να αποδεικνύουν τη θέση της επένδυσης μακριά από ρέματα και χειμάρρους, αλλά και από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν. Ο Κισλάς ήταν το φυσικό σύνορο της Ελληνικής επικράτειας και των κατεχόμενων από τους Τούρκους, αφού από εκεί περνούσε ο Σαλαμπριάς.

Το σημείο σήμερα κρατάει νερό; Είναι στις περιοχές που πλημμυρίζουν με μια δυνατή βροχή;

Τα νέα αντιπλημμυρικά έργα αναμένεται να αποσυμφορήσουν πάνω από την Σούρπη το νερό που κατεβαίνει από το αλσύλλιο και όχι μέσα από την πόλη και απευθείας στον Σαλαμπριά σε μια ευθεία. Η ανάγκη να γίνουν πρώτα τα αντιπλημμυρικά έργα και η προσοχή που πρέπει να δοθεί στο ορισμένο ως διατηρητέο κτίριο, είναι δυο παράγοντες που είναι πολύ σημαντικοί για την αξιοποίησή του.

Οι εργασίες προχωρούν εντυπωσιακά γρήγορα και η στιγμή της δωρεάς είναι σίγουρα –όπως έχουμε ήδη γράψει- ιστορική για την Σούρπη.

 

Όποιον πάρει η μπάλα

Για την υπόθεση της χασισοφυτείας στη Γαύριανη ακούγονται τα πάντα-όλα… Αλήθειες και ψέματα. Η λάσπη πέφτει στον ανεμιστήρα και όποιον πιάσει. Χρειάζεται ψυχραιμία και αναμένουμε από τη δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση. Εμείς μένουμε στις επίσημες ανακοινώσεις και αποφάσεις και αυτές θα δημοσιεύσουμε. Εξάλλου είδαμε δημοσιεύματα σε όλες τις πλατφόρμες και σε site να ανεβοκατεβάζουν τον αριθμό των συλληφθέντων και να αναπαράγουν πληροφορίες, που ποτέ δεν θα μάθουμε πόσο έγκυρες ήταν ή εάν είχαν άλλο σκοπό από την ενημέρωση των αναγνωστών.

 

Το ακούσαμε κι αυτό

Κάποιοι ζητούν διαφήμιση από επαγγελματίες και συστήνονται ότι εκπροσωπούν την εφημερίδα του Αλμυρού. Αυτό έφτασε στ’ αυτιά μας όταν υπάλληλος της επιχείρησής μας επικοινώνησε με επαγγελματίες για διαφήμιση και του απάντησαν σε αρκετές περιπτώσεις, «μα μόλις περάσατε» ή «σας έχω δώσει ήδη διαφήμιση». Παρακαλώ πολύ όταν κάποιος αναφέρει ότι έρχεται από την εφημερίδα, να ρωτάτε τι εννοεί… Ηλεκτρονικό τύπο; Και ποια ιστοσελίδα; Και που εδρεύει;

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας μας «Λαός της Μαγνησίας» είναι ως γνωστόν η e-almyros.gr και οι συνεργάτες μας ο Βαλάντης Ματσόρδας, ο Φώτης Γαλούσης, η Ηρώ Γιαννούλη και η Ξανθή Χατζηδημητρίου.


Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον “Λαό” λίγο πριν το νήμα των εσωκομματικών εκλογών

Συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον “Λαό” λίγο πριν το νήμα των εσωκομματικών εκλογών

έκδοση 28-9-2024 Δεσμεύσεις για ξεχωριστό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για κάθε νομό της πατρίδας μας και Περιφερειακό…
Η ατζέντα του “Λαού” – Γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” – Γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

έκδοση 21-9-2024 Τσιφτετέλι Ένα τσιφτετέλι βάζω κυρία μου όταν περνάω με το αυτοκίνητο από τη Βασιλέως…
Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

έκδοση 7-9-2024 Δεξαμενή αγανάκτησης Ούτε σε τριάντα χρόνια δεν θα έχουμε τελειώσει με την Λιμνοδεξαμενή, είπε…