• 2 Οκτωβρίου, 2024

Διπλή διάκριση για την Μαρία Πουλακίδα με ασημένια μετάλλια στο βαλκανικό πρωτάθλημα!

Διπλή διάκριση για την Μαρία Πουλακίδα με ασημένια μετάλλια στο βαλκανικό πρωτάθλημα!

Η Μαρία Πουλακίδα συνεχίζει να …συλλέγει μετάλλια στις διοργανώσεις του ζίου ζίτσου. Η νεαρή αθλήτρια από το Αχίλλειο συμμετείχε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα πριν λίγες ημέρες κι επέστρεψε στην Ελλάδα με δύο ασημένια μετάλλια στις αποσκευές της!

Το 19o Βαλκανικό πρωτάθλημα του 2024 πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην πόλη Πιτέστι της Ρουμανίας. H εθνική ομάδα της Ελλάδας διέπρεψε και ήταν δεύτερη στα μετάλλια με τριψήφιο αριθμό, 22 χρυσά, 36 ασημένια και 44 χάλκινα. Δύο από αυτά τα κατέκτησε η Μαρία! Ήταν 2η στο fighting system και 2η στο στυλ ne waza φθάνοντας στον τελικό όπου έχασε από την αθλήτρια της Ρουμανίας και της Ουκρανίας αντιστοίχως. Σημειώνουμε όμως ότι αγωνίστηκε στην κατηγορία -16 ετών των -63 ετών ενώ είναι 14, η μικρότερη σε ηλικία που συμμετείχε στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η Μαρία ήταν τρίτη πριν δύο χρόνια στους αντίστοιχους αγώνες στην Μπάνια Λούκα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Πέρυσι, στάθηκε φοβερά άτυχη καθώς έσπασε την κλείδα μία εβδομάδα πριν τη διοργάνωση, όμως με πολλή προπόνηση επανήλθε και κατάφερε να προσθέσει άλλη μία επιτυχία στο ενεργητικό της, εκπροσωπώντας επάξια τα εθνικά μας χρώματα.

Θυμίζουμε ότι προπονείται στον σύλλογο Μυρμηδόνες στη Στυλίδα με προπονητές τους Σταύρο Ζωγραφάκη και Γιώργο Σταθαρά. Από το Αχίλλειο πηγαίνει εκεί τρεις φορές την εβδομάδα για τις προπονήσεις, ενώ τον τελευταίο μήνα πριν τη διοργάνωση στη Ρουμανία η προετοιμασία της έγινε πιο εντατική με καθημερινή εκγύμναση!

Παρά το άγχος που είχε και ήταν έντονο, η Μαρία χάρηκε πολύ τη συμμετοχή της στο Πιτέστι καθώς εκτός από τα αγωνιστικά αποτελέσματα και τη διπλή διάκρισή της, οι διοργανωτές φρόντισαν κάθε λεπτομέρεια για ένα άρτιο βαλκανικό πρωτάθλημα. Εμπειρίες ανεξίτηλες για τα μέλη της ελληνικής αποστολής και ειδικότερα την μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου του Γραμματίκειου Γυμνασίου Πτελεού η οποία όταν ήταν 5 ετών γνώρισε το ζίου ζίτσου και συνεχίζει να ακολουθεί με αφοσίωση και συνέπεια. Κι όπως μάς είπε, επόμενος στόχος της είναι να λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό που θα γίνει στην Κύπρο και να συνεχίσει να έχει παρουσία στο βάθρο των εγχώριων διοργανώσεων και το επόμενο Βαλκανικό το οποίο στη συνεδρίαση των χωρών της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, ανατέθηκε στη χώρα μας για το 2025.


Σχετικά Άρθρα

Τιμήθηκε για την προσφορά του στο Αχίλλειο ο Ευάγγελος Καρίμαλης

Τιμήθηκε για την προσφορά του στο Αχίλλειο ο Ευάγγελος Καρίμαλης

Ο Ευάγγελος Καρίμαλης είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό του Αχιλλείου και η τοπική…
ΔΤ Δήμου Αλμυρού για τη φωτιά στο Τραχήλι Αχιλλείου

ΔΤ Δήμου Αλμυρού για τη φωτιά στο Τραχήλι Αχιλλείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 10/08/2024 στη θέση “Τραχήλι” Αχιλλείου του Δήμου Αλμυρού.…
Τεράστια απήχηση στο κάλεσμα της θεατρικής ομάδας Απατλού

Τεράστια απήχηση στο κάλεσμα της θεατρικής ομάδας Απατλού

Τεράστια απήχηση είχε το κάλεσμα της θεατρικής ομάδας Απατλού για τη θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» που…