• 26 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέος Μοναχός στην Άνω Μονή Ξενιάς 

Νέος Μοναχός στην Άνω Μονή Ξενιάς 

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξη και συγκίνησης, τελέστηκε την Τετάρτη 25/9, στην Ιερά Μονή Παναγίας άνω Ξενιάς, η Ρασοφορία του νέου Μοναχού Δανιήλ (κατά κόσμον Θεοδώρου Αντωνίου), από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία πλήθους Κληρικών και λαϊκών προσκυνητών, ανάμεσα στους οποίους και η οικογένεια του νέου Μοναχού. Ο νέος Μοναχός είναι 27 ετών, με καταγωγή από το Σέσκλο, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ και φοιτητής Θεολογίας στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε ότι «αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι έργο Θεού και Χάριτος Αγίου Πνεύματος. Όσοι αποφασίζουν να ενταχθούν στις τάξεις των Μοναχών, δημιουργούν προϋποθέσεις ζωής διαφορετικής από τον κόσμο, μια ζωή απάντηση στην αμαρτία του κόσμου, μοναδική και αφιερωμένη στον Χριστό και στην Εκκλησία Του». Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την συγκίνησή του για την απόφαση του νέου Μοναχού, «ο οποίος ανδρώθηκε επί των ημερών μας, γεννήθηκε σε μία συγκροτημένη, ελληνική, ορθόδοξη οικογένεια, εντάχθηκε στην ομάδα των αναγνωστών και ιεροπαίδων και αφού ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές, πήρε την μεγάλη και ελεύθερη απόφαση, επιλέγοντας την πλήρη αφιέρωση στον Χριστό και στην Εκκλησία. Πρόκειται για συγκλονιστική μαρτυρία στην εποχή μας, που οι σύγχρονοι ορθολογιστές δεν θα κατανοήσουν ποτέ, γιατί χρειάζονται πίστη και αγάπη προς τον Θεό και τους ανθρώπους για να αφιερώσεις την ζωή σου στην Εκκλησία».

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην σπουδαία παράδοση της Μονής από την οποία ξεπήδησαν πολύ σημαντικά στελέχη της Εκκλησίας μας. Κάλεσε τον π. Δανιήλ να κρατήσει την ταπείνωση που τον χαρακτηρίζει, τον υποδειγματικό τρόπο της ζωής του, που είναι μαρτυρία Χριστού στην εποχή μας. Ζήτησε να παραμείνει εν υπακοή στον Γέροντά του και Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Νεκτάριο Υφαντίδη, «διότι η μοναχική ζωή έχει ανάγκη από τον πνευματικό, είναι δρόμος δύσκολος, αλλά και ευλογημένος, απόλυτης ελευθερίας, γιατί δεν υπάρχει πιο ελεύθερη κίνηση από το να ταυτίζουμε το θέλημά μας με το θέλημά του Θεού».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε από καρδιάς τους γονείς του π. Δανιήλ, «που προσφέρουν στην Εκκλησία ένα διαμάντι. Δικαίως μπορούν να καμαρώνουν και να ξέρουν ότι θα έχουν μεγάλη ευλογία στην ζωή τους». Η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Δανιήλ, ο οποίος έλαβε το όνομα του νεοφανούς Οσίου Δανιήλ του Κατουνακιώτου, θα γίνει το Σάββατο 28/9, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας.


Σχετικά Άρθρα

Αγρυπνία στην Άνω Ξενιά – Σε προσκύνηση ο Τίμιος Σταυρός τοῦ Κυρίου μας

Αγρυπνία στην Άνω Ξενιά – Σε προσκύνηση ο Τίμιος Σταυρός τοῦ Κυρίου μας

Ανακοινώνεται από την Ιερά Μονή της Άνω Ξενιάς ότι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30…
Ιδρύεται παράρτημα Σχολής Βυζαντινής Μουσική στη Ν. Αγχίαλο

Ιδρύεται παράρτημα Σχολής Βυζαντινής Μουσική στη Ν. Αγχίαλο

Το 4ο Παράρτημα της Σχολής στην επαρχία της Τοπικής μας Εκκλησίας, μετά από τα Παραρτήματα του Αλμυρού,…
Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Άνω Ξενιάς

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Άνω Ξενιάς

Ανακοινώνεται ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Μονὴ Ἄνω Ξενιᾶς ὅτι απόψε Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 ἐ.ἔ.…