• 26 Σεπτεμβρίου, 2024

Μικροί και μεγάλοι στην αστροβραδιά στο Βελεστίνο

Μικροί και μεγάλοι στην αστροβραδιά στο Βελεστίνο

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της αστροπαρατήρησης που διοργανώθηκε από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (με έδρα τον Βόλο), το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ρολογιού στο Βελεστίνο.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου με τρόφιμα.

Η εκδήλωση πλαισιώνονταν από τον σαξοφωνίστα, κ. Αθανάσιο Γατή. Υπήρχε μεγάλη προσέλευση από μικρούς και μεγάλους που παρακολούθησαν την παρουσίαση για την Σελήνη, την οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε στο κοινό, η Αποστολία Γιαννοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος (ΕΑΔ).

Παρά την δυσμορφία του καιρού, τα σύννεφα …έκαναν τη χάρη να απομακρυνθούν και να δώσουν τη δυνατότητα της αστροπαρατήρησης.
Μέσα από τα τηλεσκόπια των μελών της Ομάδας Αστροπαρατήρησης της ΕΑΔ, Μιχαέλας Χασιώτη και Γιώργου Ζαγάκου, οι παρευρισκόμενοι κατάφεραν να δουν τον πλανήτη Κρόνο με τα πανέμορφα δαχτυλίδια του! Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε το φεγγάρι, που εντυπωσίασε τόσο τους μικρούς αστρόφιλους, όσο και τους μεγαλύτερους, με τα όρη και τις πεδιάδες του!

Η προσθήκη  της  μουσικής στην εκδήλωση του σαξοφωνίστα, ήταν καταπληκτική, η μελωδία του κ. Θανάση Γατή σε συνδυασμό με το φεγγάρι κατάφερε να μας ταξιδέψει και να μας γεμίσει ευχάριστα συναισθήματα.

Η συντονίστρια των Κοινωνικών Δομών, κ. Αντωνία Χασιώτη αναφέρει: «Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με έδρα τον Βόλο, που δέχθηκε το κάλεσμά μας, την άψογη παρουσία τους και το καταπληκτικό ταξίδι στο φεγγάρι, τον μουσικό, κ. Γατή για την ωραία μελωδία, τον Αντιδήμαρχο, κ. Σάββα Τσαλδάρη που υποστήριξε για άλλη μια φορά την εκδήλωσή μας, τους Τοπικούς Συμβούλους, κ.κ. Ουρανία Γκουρίτσα και Ρίζο Συρταδιώτη, τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Κουβάτα  Αθανάσιο και όλους όσους  μας τίμησαν με τη παρουσία τους και τα δώρα τους για το κοινωνικό παντοπωλείο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή, και  κυρίως τους μικρούς μας αστρόφιλους που “φυσώντας” μακρυά τα σύννεφα, βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης!».


Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση στο Βελεστίνο: παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου και της Σελήνης

Εκδήλωση στο Βελεστίνο: παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου και της Σελήνης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (ΕΑΔ), με έδρα…
Στον Αγιασμό Γυμνασίου-ΓΕΛ Βελεστίνου ο Δ. Νασίκας – Οι ευχές του στη μαθητική κοινότητα

Στον Αγιασμό Γυμνασίου-ΓΕΛ Βελεστίνου ο Δ. Νασίκας – Οι ευχές του στη μαθητική κοινότητα

Στον αγιασμό του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας,…
Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινά η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, η οποία θα διαρκέσει έως…