• 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγωνία των κατοίκων της Σούρπης για την επικίνδυνη διασταύρωση

Αγωνία των κατοίκων της Σούρπης για την επικίνδυνη διασταύρωση

Ζητούν να τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης στο σημείο όπου ενώνεται ο επαρχιακός δρόμος με αυτόν από την Αγία Τριάδα και κυκλοφορούν καθημερινά εκατοντάδες βαριά οχήματα

«Γιατί πρέπει να σκοτωθεί κάποιος για να γίνει κάτι» μάς ανέφεραν κάτοικοι της Σούρπης επισημαίνοντας την επικινδυνότητα στη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου του χωριού. Αναφερόμαστε στο σημείο που ενώνεται ο επαρχιακός δρόμος, ο κεντρικός με τον δρόμο που ανεβαίνει από την Αγία Τριάδα.

Στο σημείο υπάρχουν πινακίδες, ωστόσο παρατηρείται, κυρίως τις βραδινές ώρες, πως οι οδηγοί δεν τις σέβονται και δεν τηρούν τους κανόνες σωστής οδήγησης. Αίτημα του τοπικού συμβουλίου και των κατοίκων είναι να τοποθετηθεί φανάρι που θα αναβοσβήνει και θα προειδοποιεί τους οδηγούς να κόψουν ταχύτητα και να ακινητοποιήσουν το όχημά τους στη διασταύρωση.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κος Δημήτρης Ντούρας ανέφερε πως υπάρχουν τρία STOP στη διασταύρωση και πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκε άλλη μία πινακίδα υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας, πρόσθεσε πως τους τελευταίους μήνες λειτουργούν ξανά τα φανάρια στον κεντρικό δρόμο, ενώ έχει κατατεθεί αίτημα για να μπει ένας φωτεινός σηματοδότης όπως υπάρχει στον Πλάτανο. «Το θέμα είναι τα αυτοκίνητα που έρχονται από Αγία Τριάδα. Είναι επικίνδυνο σημείο από το οποίο περνούν βαριά οχήματα. Θα υπήρχε αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας εάν είχε ολοκληρωθεί ο περιφερειακός δρόμος της Αγίας Τριάδας και τα φορτηγά δεν έμπαιναν μέσα από τη Σούρπη» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Χουλιαράς είναι ιδιοκτήτης δύο επιχειρήσεων στη διασταύρωση και όπως επισήμανε, το πρόβλημα έχει κοινοποιηθεί στους αρμοδίους που πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα πριν είναι αργά.

Σε δηλώσεις του στον «Λαό» είπε: «Δυστυχώς στην Ελλάδα πρέπει να γίνει κάποιο δυστύχημα, να σκοτωθεί άνθρωπος για να ενδιαφερθεί κάποιος; Από το σημείο καθημερινά περνάνε τουλάχιστον 80-100 φορτηγά, είναι ένα σημείο πολύ επικίνδυνο. Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα στους ξένους οδηγούς που δεν τηρούν τις πινακίδες και δεν σταματούν, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Την ημέρα βλέπουν το stop, το βράδυ όχι. Δύσκολα κάποιος ντόπιος θα παρανομήσει γιατί ξέρει τον δρόμο. Οι ξένοι οδηγοί όμως που έρχονται από την Αγία Τριάδα φεύγουν «σφεντόνα» προς τα πάνω. Το καλοκαίρι είδαμε νταλίκα να μην σταματάει στο stop. Φανταστείτε εκείνη την ώρα να περνούσαν άλλα αυτοκίνητα ή πεζοί… Γιατί πρέπει να χτυπήσει κάποιος για να γίνει κάτι; Η λύση θα μπορούσε να ήταν ένα προειδοποιητικό φανάρι όπως υπάρχουν στον Πλάτανο ή για παράδειγμα στις Αλυκές, να αναβοσβήνει και να το βλέπουν οι οδηγοί. Φανάρια υπάρχουν αλλά είναι στον δρόμο από τον Πτελεό προς τον Αλμυρό, εκεί που έτσι κι αλλιώς οι οδηγοί έχουν προτεραιότητα. Πρέπει όμως να μπουν και στον κάθετο δρόμο».

Μάλιστα ο κος Χουλιαράς σχολίασε πως οι κάτοικοι της Σούρπης ή ακόμη και ο ίδιος είναι διατεθειμένος να αναλάβει το κόστος για την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη αρκεί οι υπεύθυνοι να τρέξουν τις διαδικασίες με τα γραφειοκρατικά θέματα και την απαραίτητη αδειοδότηση, ζητώντας από τους αρμοδίους να κάνουν μια επιτόπια παρατήρηση ώστε να διαπιστώσουν την έντονη κυκλοφορία και την επικινδυνότητα της διασταύρωσης.


Σχετικά Άρθρα

Αυτοψία και συνάντηση εργασίας για τον Υφυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο με φορείς της Σούρπης

Αυτοψία και συνάντηση εργασίας για τον Υφυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο με φορείς της Σούρπης

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος βρέθηκε…
Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Γράφει ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ -με την συνεργασία του ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΛΑΤΣΗ Όλα άρχισαν το 1980 όταν ο…
Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Στην Σούρπη, μια ομάδα εθελοντών αποφάσισε μαζί με την καθοδήγηση ενός μικροβιολόγου που εδρεύει εκεί, του…